Στον τελικό με… bagel η Οσταπένκο (vids)

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει στο 500άρι τουρνουά του Ντουμπάι η Γέλενα Οσταπένκο. Η 24χρονη Λετονή κέρδισε με σπουδαία ανατροπή και την Σιμόνα Χάλεπ και προκρίθηκε στον 11ο WTA τελικό της καριέρας της.

Αν και βρέθηκε πίσω με set, η Οσταπένκο κατάφερε να πανηγύρισε ακόμη μια μεγάλη νίκη αυτή την εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φιλοδωρώντας μάλιστα με ένα μεγαλοπρεπέστατο bagel στο 3ο set, την πρώην Νο1 τενίστρια

του κόσμου.

Μετά από μια ώρα και 37 λεπτά αγώνα, η Οσταπένκο επικράτησε με 2-6, 7-6(0), 6-0 και στον τελικό θα συναντήσει τη Νο31 τενίστρια του κόσμου, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, η οποία πέρασε με Walkover επί της Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Another Ostapenko turnaround

@JelenaOstapenk8 comes from a set down for the third Dubai match in a row to reach the #DDFTennis final! pic.twitter.com/jfTccBbmX3

wta (@WTA) February 18, 2022

Πέντε μήνες μετά την τελευταία της παρουσία σε τελικό WTA τουρνουά, στο Λουξεμβούργο, η Λετονή έχει καταφέρει και έχει θέσει εκτός φέτος στο Ντουμπάι, τρεις τενίστριες του Top30.

Μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει κατά σειρά τις: Σοφία Κένιν (Νο90), Ίγκα Σφιόντεκ (Νο9), Πέτρα Κβίτοβα (Νο25) και Σιμόνα Χάλεπ (Νο23). Μάλιστα, οι τρεις τελευταίες νίκες της ήρθαν με ανατροπές!

Πιο πρόσφατο “θύμα” της, η Χάλεπ, που αν και φάνηκε να ελέγχει το ματς για περίπου 1,5 set, τελικά ολοκλήρωσε απογοητευτικά την αναμέτρηση, χάνοντας 7/7 τελευταία games του ημιτελικού.

Αφού πρώτα η Οσταπένκο κέρδισε… άποντο το tie-break (7-0) του 2ου set, μπήκε φουριόζα στο decider και με 26-11 κερδισμένους πόντους στο 3ο set, πρόσθεσε ακόμη ένα εντυπωσιακό bagel στο παλμαρέ της, για να θέσει εκτός την πολύπειρη Ρουμάνα.

Με 52/84 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 4/7 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα η Λετονή, που ανάγκασε την Χάλεπ σε 45/80 πόντους πίσω από το δικό της σερβίς, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ double faults.

Το Σάββατο (19/2), η Οσταπένκο θα διεκδικήσει τον 5ο WTA τίτλο της καριέρας της, μιας και μέχρι στιγμής μετράει 4-6 σε τελικούς. Τελευταία φορά που σήκωσε τρόπαιο, ήταν τον Ιούνιο του 2021, στο Eastbourne International της Μεγάλης Βρετανίας (WTA 500, γρασίδι).

WTA 500 DUBAI DFTC SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στον τελικό με… bagel η Οσταπένκο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα