Στο “νήμα” ο Στέφανος!

Δεινοπάθησε στην πρεμιέρα του στον πρώτο προκριματικό γύρο της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά φέτος τον πεισματάρη Μιχαήλ Κουκούσκιν και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι για την είσοδο στο βασικό ταμπλό!

“Μονομάχος” στην πρεμιέρα του στη Ρώμη ήταν ο εμφανώς κουρασμένος Στέφανος Τσιτσιπάς που χρειάστηκε να κάνει μια πολύ δύσκολη ανατροπή για να κερδίσει τον Μιχαήλ Κουκούσκιν με 5-7, 6-3, 7-6(5) μετά από τρεις ώρες εξαντλητικής αναμέτρησης.

Ο 19χρονος Ελληνας τενίστας εμφανώς δεν είναι ο Στέφανος της

Βαρκελώνης ή του Εστορίλ, ακόμα χρειάζεται φρεσκάδα για να φτάσει και πάλι στο επίπεδο που είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά και πάλι κατάφερε να πάρει τη νίκη που είναι και το ζητούμενο σε έναν προκριματικό γύρο με οποιοδήποτε τρόπο.

Μια νίκη που ήρθε φοβερά δύσκολα καθώς ο Κουκούσκιν ήταν εκεί για να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος του Στέφανου, ήταν εμφανώς πιο φρέσκος από τον καταπονημένο Ελληνα και τελικά έχασε στα σημεία του τρίτου σετ που κρίθηκε στον πόντο.

Νωρίτερα, ο Τσιτσιπάς είχε χάσει ένα εκνευριστικό για αυτόν πρώτο σετ που περιελάμβανε τρία breaks από τον Κουκούσκιν καθώς ο Ελληνας τενίστας εμφάνισε μεγάλη αστάθεια σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του.

Ωστόσο, ο Στεφ ανέβασε στροφές ξεκινώντας από το σερβίς του.

Οταν έχει αυτοπεποίθηση σε αυτό το κομμάτι, όλα τα υπόλοιπα χτυπήματα ανεβαίνουν και τελικά, με ένα break, πήρε το δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας μια ήδη μαραθώνια αναμέτρηση.

Με ανταλλαγή ενός break, οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές του σε tie break που στις λεπτομέρειες πήγε προς την ελληνική πλευρά με τον Στέφανο να μετουσιώνει σε νίκη το πρώτο του match point.

Η δουλειά για την είσοδο στο βασικό ταμπλό, όμως, δεν τελείωσε.

Και αυτό διότι τον περιμένει ο Ντούσαν Λάγιοβιτς στον τελευταίο προκριματικό γύρο, ο άνθρωπος που με εκπληκτικές εμφανίσεις έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης νικώντας Ντελ Πότρο και Γκασκέ, αν και φάνηκε και αυτός κουρασμένος στη Ρώμη χάνοντας ένα σετ από τον Φλόριαν Μάγιερ.

ROMA MASTERS QUALIFYING DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Στο “νήμα” ο Στέφανος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα