Στο δρόμο του Ράφα ο Ντελ Πότρο!

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο του Ραφαέλ Ναδάλ σε Major μετά την πολύ δύσκολη και σε δύο δόσεις νίκη του επί του Ζιλ Σιμόν!

Οπως και στο Ρολάν Γκαρός, ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία του Ραφαέλ Ναδάλ σε Grand Slam!

Ο 29χρονος Αργεντινός βρήκε κακό…μπελά κόντρα στον Ζιλ Σιμόν που τον έφτασε στα όριά του αλλά τελικά κατάφερε, σε ένα ματς που κράτησε δύο…μέρες, να πάρει τη νίκη με 7-6(1), 7-6(5), 5-7, 7-6(5) που τον στέλνει, για πρώτη φορά

μετά το 2013, στα προημιτελικά του Wimbledon!

O “Πύργος” χρειάστηκε να υπερβεί εαυτόν σε πάρα πολλές στιγμές του αγώνα μιας και ο 34χρονος Γάλλος εμφανίστηκε αναπάντεχα ανανεωμένος στο φετινό Wimbledon και μπόρεσε ουκ ολίγες φορές να τον πλήξει με το σταθερότατο παιχνίδι του από τη βασική γραμμή.

Ολα τα σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τον Ντελ Πότρο να προηγείται πάντως με 2-0 έστω και στα tie break αλλά τον Σιμόν να μην καταρρέει πνευματικά, να κάνει το παιχνίδι του και να βάζει σε διαρκείς μπελάδες τον Αργεντινό.

Στο τρίτο σετ, ο Γάλλος άρχισε να αποκτά τον έλεγχο κόντρα σε έναν κουρασμένο Ντελ Πότρο.

Προηγήθηκε με break μέχρι και στο 4-1 αλλά ο Ντέλπο επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ, “έσβησε” το σπάσιμο σερβίς και φάνηκε πως θα τελείωνε το ματς τη Δευτέρα όταν είχε 15-30 στο σερβίς του Σιμόν για το 6-4.

Ωστόσο, δεν έκλεισε εκείνο το game και τελικά λίγο πριν ο αγώνας μεταφερθεί για την Τρίτη, ο Σιμόν, που απειλούσε πλέον συστηματικά το σερβίς του Αργεντινού, μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα!

Ούτε την Τρίτη, μπόρεσε ο Ντελ Πότρο να επιβάλει τον ρυθμό του καθώς ο Σιμόν προηγήθηκε ξανά με break με τον Αργεντινό όμως να απαντά άμεσα.

Τελικά, ο Νο4 τενίστας στον κόσμο φάνηκε και πάλι να “καθαρίζει” τη δουλειά όταν σέρβιρε για τον αγώνα στο 5-4 αλλά έχασε τέσσερα match point στο σερβίς του με τον Σιμόν να κάνει το break και να βάζει και πάλι “φωτιά” στο ματς!

Τελικά, ο “Πύργος” μπόρεσε επιτέλους να βάλει τέλος στην αντίσταση του έμπειρου Γάλλου με ακόμα ένα tie break που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και να μείνει ζωντανός στους “8” της διοργάνωσης!

Εκεί όπου τον περιμένει ο καλύτερος Ραφαέλ Ναδάλ που έχουμε δει στο γρασίδι εδώ και καιρό με τον Ντελ Πότρο να θέλει να είναι πολύ περισσότερο ανταγωνιστικός από τον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός στον οποίο ο “ταυρομάχος” έκανε “πάρτι”!

Τρίτη, 10/7: 4ος γύρος Wimbledon

Del Potro (Argentina) beat Simon (France) 7-6(1) 7-6(5) 5-7 7-6(5)

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Στο δρόμο του Ράφα ο Ντελ Πότρο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα