Οι δυο καλύτεροι servers του Wimbledon

Ρότζερ Φέντερερ και Τζον Ίσνερ είναι οι δυο κορυφαίοι servers του φετινού Wimbledon, καθώς δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα μπρέικ μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, στα τέσσερα ματς που έπαιξε ο καθένας τους στον θεσμό…

Μόνο συχνό φαινόμενο δεν είναι να βρίσκεις παίκτη σε προημιτελική φάση Grand Slam, πόσο μάλλον δυο παίκτες, οι οποίοι θα έχουν φτάσει ως εκεί χωρίς να έχουν δεχθεί ούτε ένα μπρέικ στην διοργάνωση!

Ρότζερ Φέντερερ και Τζον Ίσνερ είναι από τους κορυφαίους servers

των τελευταίων ετών και το επιβεβαιώνουν και φέτος, με την εξαιρετική τους παρουσία στο Wimbledon, όπου έχουν φτάσει μέχρι την φάση των “8” με κύριο όπλο τους το σερβίς.

Τόσο ο Ελβετός κάτοχος του περσινού τίτλου στο Λονδίνο, όσο και ο πανύψηλος Αμερικανός, έχουν σώσει όλες τις ευκαιρίες για μπρέικ που δόθηκαν στους αντιπάλους τους, κι έχουν φτάσει στα προημιτελικά με τέσσερις σερί νίκες ο καθένας, χωρίς να έχει “πληγωθεί” το σερβίς τους.

Ο Ίσνερ μάλιστα, έχει παίξει και δυο περισσότερα σετ από τον Φέντερερ, καθώς χρειάστηκε να φτάσει στα πέντε σετ η αναμέτρησή του με τον Ρούμπεν Μπέμελμανς στον 2ο γύρο, ώστε να προκριθεί. Ο 36χρονος δεν έχει χάσει ακόμη σετ στο Βρετανικό Major.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρότζερ Φέντερερ έχει σώσει 4/4 μπρέικ πόιντς των αντιπάλων του, ενώ ο Ίσνερ 6/6. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε ένα μπρέικ πόιντ στον αγώνα του κόντρα στον Αμερικανό, με τον δεύτερο, όμως, να το “σβήνει” με ένα εξαιρετικό πρώτο σερβίς.

Ο Ίσνερ έχει σερβίρει 134(!) άσους, με τον Ρότζερ να έχει 46 μέχρι στιγμής. Ο Αμερικανός έχει φοβερά ποσοστά στο 1ο σερβίς, καθώς παίζει 77% με αυτό! Στο 1ο σερβίς, κερδίζει το 83% των πόντων του.

Από την άλλη, ο “Βασιλιάς” σερβίρει 65% 1ο σερβίς μέσα και κερδίζει το 92%(!) των πόντων του εκεί. Οι δυο τους κερδίζουν το 62% των πόντων τους πίσω από το 2ο σερβίς τους.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό οι δυο αθλητές να διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς αν ο Φέντερερ υπερκεράσει το εμπόδιο του Κέβιν Άντερσον και ο Ίσνερ αυτό του Μίλος Ράονιτς, τότε θα βρεθούν στους “4” καλύτερους του θεσμού.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Οι δυο καλύτεροι servers του Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα