Στην 2η θέση της “ATP Race to London” ο Στέφανος!

19:20 1/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εκτός της μαθηματικής εξασφάλισης μιας θέσης στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ από την ερχόμενη εβδομάδα, με την σημερινή του πρόκριση στον τελικό του Dubai Duty Free Tennis Championships, θα ανέβει επίσης στην 2η θέση της κούρσας για τους τελικούς της ΑΤΡ…

Σε δαιμονιώδη φόρμα είναι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα

βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ την ερχόμενη Δευτέρα, όμως δεν είναι το μοναδικό παράσημο που θα κερδίσει την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό, γιατί με την νίκη του σε βάρος του Γκαέλ Μονφίς, εξασφάλισε την άνοδό του στην 2η θέση της ATP Race to London.

Στο τέλος της χρονιάς, οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες του 2019 θα κονταροχτυπηθούν στους τελικούς της ΑΤΡ στο Λονδίνο, κι ο Στέφανος θέλει να βρεθεί εκεί για παρθενική του φορά, μιας και δεν το κατάφερε πέρυσι.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματά του τον καθιστούν φαβορί να φτάσει στους τελικούς του Λονδίνου, και με την ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη την Δευτέρα, θα βρεθεί στην 2η θέση της κούρσας των τελικών της ΑΤΡ.

Τους 1.360 πόντους για την φετινή σεζόν θα φτάσει ο Στέφανος και θα προσπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ που έχει 1.245, μένοντας μονάχα πίσω από τον πρώτο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προελαύνει και στην συγκεκριμένη κατηγορία, με 2.090 πόντους.

Αν πάλι καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στο Ντουμπάι ο Έλληνας πρωταθλητής, θα διευρύνει την διαφορά του από τους διώκτες του, φτάνοντας στους 1.560 πόντους.

Αναλυτικά η κατάταξη ως έχει τώρα (Παρασκευή, αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού στο Ντουμπάι):

Νόβακ Τζόκοβιτς 2.090Στέφανος Τσιτσιπάς 1.360Ράφαελ Ναδάλ 1.245Κέι Νισικόρι 835Γκαέλ Μονφίς 815Ντανιήλ Μεντβέντεφ 760Λούκας Πούιγ 720Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ 700

ATP RANKINGS RACE TO LONDON

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στην 2η θέση της “ATP Race to London” ο Στέφανος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα