Νέα μεγάλη νίκη για Κύργιο – VIDEO

08:22 1/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Νικ Κύργιος και Αλεξάντερ Ζβέρεφ προελαύνουν στο Μεξικό και οδεύουν προς τον μεταξύ τους μεγάλο τελικό

Ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ έδωσε ο Νικ Κύργιος ο οποίος συνέχισε τη σπουδαία παρουσία του στο Abierto Mexicano, κερδίζοντας στα τρία σετ και τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Σε ένα εξίσου συναρπαστικό, δραματικό και γεμάτο ένταση παιχνίδι, ο 23χρονος Αυστραλός επικράτησε 7-5, 6-7(3), 6-4 του φορμαρισμένου Σταν και προκρίθηκε στα ημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης,

περιμένοντας το νικητή του αγώνα Ίσνερ-Μίλμαν.

Μέσα σε 24 ώρες, ο Κύργιος κέρδισε δύο multi-Grand Slam πρωταθλητές, αποδεικνύοντας ότι είναι γεννημένος για τα μεγάλα ματς, κόντρα στους top αντιπάλους.

“Είμαι πολύ κουρασμένος. Έδειξα μεγάλη ανθεκτικότητα, να έρθω και να κερδίσω έναν παίκτη σαν τον Σταν σε δύσκολες συνθήκες. Ήξερα ότι θα είμαι το αουτσάιντερ και πως το κοινό θα σταθεί στο πλευρό του. Μπορεί το κοινό μερικές φορές να είναι αγενές, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική εδώ” παραδέχθηκε ο Κύργιος αμέσως μετά.

O Κύργιος που έχει πέσει στο Νο72 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και έβγαλε μόλις 7 άσους στο ματς (έναντι 15 του Σταν), σέρβιρε εξαιρετικά όταν το χρειάστηκε και είχε τη ψυχραιμία να διατηρήσει το προβάδισμα με break από το 5ο game (3-2) του καθοριστικού σετ, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη του μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά.

Έτσι, ο Κύργιος ισοφάρισε το head to head με τον Βαβρίνκα (3-3), όπως έκανε και χθες με τον Ναδάλ (3-3) ενώ έχει θετικό ρεκόρ 2-0 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πέτυχε “επαγγελματική” νίκη απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ, με 6-4, 6-4 σημειώνοντας από ένα break σε κάθε σετ.

Ο 21χρονος Γερμανός, Νο2 του ταμπλό και Νο3 στον κόσμο, έβγαλε 13 άσους στο ματς, δεν απειλήθηκε καθόλου απ’τον αντίπαλό του και σημείωσε την 4η νίκη του σε ισάριθμα ματς με τον Ντε Μινόρ.

“Παίξαμε τρεις φορές πέρυσι και θα παίξουμε πολλές ακόμη στο μέλλον. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός αθλητής. Δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ειδικά για μένα μετά το χθεσινό ματς με τον Φερέρ που ήταν πολύ συγκινητικό και για εκείνον και για μένα. Είμαι χαρούμενος που πέρασα” είπε ο Ζβέρεφ.

Στα ημιτελικά του Abierto Mexicano, ο Γερμανός πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Κάμερον Νόρι που συνεχίζει το πολύ καλό του ξεκίνημα στη χρονιά.

Ο 23χρονος Βρετανός, Νο64 στον κόσμο, επικράτησε εύκολα 6-3, 6-2 του Μακένζι ΜακΝτόναλντ και θα προσπαθήσει να προκαλέσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

ΑBIERTO MEXICANO DRAW | OOP (-8h) | TV SCHEDULE

The post Νέα μεγάλη νίκη για Κύργιο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα