ΕΠΙΚΟΣ, ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟP10! – VIDEO

18:18 1/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Τα πήρε όλα και έφυγε στον τελικό του Dubai Championships ο ασύλληπτος Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε στο, ίσως, πιο απίστευτο ματς της φετινής σεζόν τον Γκαέλ Μονφίς δείχνοντας τρομακτικά ψυχικά αποθέματα…

Δεν υπάρχει το ματς που είδαμε, δεν υπάρχει αυτό που κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε στην αρχή του δεύτερου σετ του ημιτελικού κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς στο Ντουμπάι σε πολύ δεινή θέση ευρισκόμενος με σετ

και break πίσω ενώ σωματικά φάνηκε να αδειάζει επικίνδυνα από δυνάμεις ενώ άρχισε να έχει και ενοχλήσεις στο σώμα του καλώντας τον φυσιοθεραπευτή!

Και όμως, ο Έλληνας “θεός” του τένις έκανε μια ασύλληπτη σωματικά και πνευματικά προσπάθεια για να κάνει μια τιτάνια ανατροπή κόντρα στον καλύτερο Μονφίς των τελευταίων ετών για να τον κερδίσει με 4-6, 7-6(4), 7-6(4) και αυτά που κατάφερε με αυτή την τρομακτική νίκη του είναι αναρίθμητα…

Με την πρόκριση του στον τελικό ενός τόσο ιστορικού τουρνουά, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του εκεί, θα είναι από την επόμενη Δευτέρα στο Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του καθώς ξεπερνά σε βαθμούς τον Μάριν Τσίλιτς που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την τελευταία θέση του Τοπ10.

Με τις οκτώ σερί νίκες του στο τουρ, προκρίνεται για πρώτη φορά σε τελικό σε back to back τουρνουά της ATP και θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο καριέρας του και πρώτο της σειράς 500 κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ!

Το τι χρειάστηκε όμως να κάνει για να κερδίσει τον ημιτελικό καθ’αυτόν ήταν είναι το εντυπωσιακότερο επίτευγμα του Στέφανου που σαν πραγματικό “λιοντάρι” πάλεψε την κούραση, πάλεψε τον πόνο, άντεξε στην ανελέητη πίεση ενός εκπληκτικού Μονφίς ξεπερνώντας πλείστες δύσκολες πνευματικά στιγμές στο ματς για να φτάσει εντέλει σε μια από τις πιο απολαυστικές νίκες της ζωής του!

Το τι δυνάμεις του έχουν απομείνει μετά το τρίωρο εξαντλητικό από κάθε άποψη ημιτελικό είναι ένα ζήτημα, ωστόσο, ο Στέφανος πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα οπότε αναμένουμε μια ακόμα δυνατή εμφάνιση από τον τρομερό Έλληνα αθλητή και στο παιχνίδι τίτλου του Σαββάτου!

Και οι δύο τενίστες προέρχονταν από μομέντουμ νικών και τίτλων, ο Μονφίς στο Ρότερνταμ, ο Τσιτσιπάς στη Μασσαλία αλλά ο Έλληνας τενίστας έκανε το πολύ γερό ξεκίνημα στον αγώνα παίρνοντας με πολύ επιθετικό τένις το γρήγορο 3-0 στο πρώτο σετ ανεβαίνοντας συχνά στο φιλέ και χρησιμοποιώντας άριστα τις εμπειρίες από το χαμένο ματς κόντρα στον LaMonf στη Σόφια λίγες εβδομάδες πριν.

Ωστόσο, σε όλο το υπόλοιπο σετ, ο Μονφίς έδειξε ξανά σε τι “τρελή” κατάσταση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό…

Με πολύ ώριμο τένις, μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία στο παιχνίδι του και με τον σωστό συνδυασμό υπομονής και επίθεσης, άλλαξε εντελώς τον ρυθμό του ματς, όχι μόνο ισοφάρισε τα breaks αλλά προηγήθηκε και με σπάσιμο σερβίς τρέχοντας ένα σερί 6-1 στα games μετά το αρχικό 0-3.

Το κακό για τον Στέφανο, πέραν από την απώλεια του σετ ήταν το γεγονός ότι φαινόταν “άδειος” από δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια σε Μασσαλία και την πορεία μέχρι τον ημιτελικό στο Ντουμπάι ενώ σε όλα αυτά προστέθηκαν και ενοχλήσεις αλλά και μια άσχημη πτώση σε ένα trademark βολέ-βουτιά που έκανε στο δεύτερο σετ.

Ο Μονφίς από την άλλη φαινόταν πολύ φρέσκος, έσφυζε από αυτοπεποίθηση και προηγήθηκε με 3-1 με τη νίκη να φαίνεται, στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα, να είναι πολύ κοντά.

Εκεί, ο Στεφ κάλεσε ιατρικό timeout αλλά δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο να τα παρατήσει, άντεξε τον πόνο και εντέλει δικαιώθηκε με μια μεγαλειώδη και τρομερά δύσκολη ανατροπή.

Βρίσκοντας δυνάμεις που σταδιακά γίνονταν όλο και περισσότερες, ο Στεφ ισοφάρισε τα breaks, άρχισε να βρίσκει ξανά αποτελεσματικές επιθετικές μπάλες, και έφτασε τον Μονφίς ακριβώς εκεί που τον ήθελε σε δικό του set point στο 5-4 με τον Γάλλο να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ.

Εκεί συνέβη το πλέον απίστευτο ράλι ανάμεσα στους δύο τενίστες με ένα forehand του Γάλλου να δίνεται έξω από τον επόπτη γραμμής, τον Μονφίς να παίρνει challenge και τελικά η μπάλα ήταν ένα χιλιοστό μέσα και ο πόντος πήγαινε στον 32χρονο τενίστα…

Ο Μονφίς πήρε τελικά το game αλλά ο Στέφανος μπόρεσε να ανακάμψει από μια τόσο απογοητευτική εξέλιξη και στο tie break που ακολούθησε πήρε το προβάδισμα στο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας και την πήρε με 7-4 με σημείωση, βεβαίως, ένα τεράστιο λάθος των διαιτητών στο 5-4 υπέρ του Έλληνα τενίστα.

Ένα forehand του Στεφ έφυγε καθαρά έξω, ο επόπτης και ο διαιτητής δεν το είδαν αλλά και ο Μονφίς δεν πήρε challenge(!) με συνέπεια τελικά να χάσει αυτόν τον πολύ κρίσιμο πόντο.

Και μόνο που έφτασε αυτό το ματς σε τρίτο σετ ήταν ένα μικρό έπος από μόνο του αλλά ο Στέφανος δεν αρκείται σε μεσοβέζικες λύσεις!

Απείλησε περισσότερο το σερβίς του Μονφίς στην αρχή του τρίτου σετ αλλά έχασε τρία break point, με τον Μονφίς να παραμένει πνευματικά δυνατός παρά την οδυνηρή για αυτόν απώλεια του δεύτερου σετ.

Ο Στεφ χρειάστηκε, από την άλλη, να ντυθεί “Highlander” στο 3-4 του σετ όταν και έσωσε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τέσσερα break point του Γάλλου στο συγκεκριμένο game δείχνοντας πεισματική άρνηση να χάσει!

Τελικά, μάλλον δίκαια για τέτοιο ματς, όλα κρίθηκαν σε ακόμα ένα tie break όπου ο πιο αποφασισμένος, ο πιο ψύχραιμος, ο πιο σίγουρος για τον εαυτό του, ήταν ο Τσιτσιπάς!

Δεν έκανε ούτε ένα λάθος όταν η μπάλα “έκαιγε” και πήρε ακόμα μία απίστευτη νίκη στην τόσο σύντομη καριέρα του στην ATP World Tour που θα την θυμάται για πολλούς και διάφορους λόγους…

Δεν υπάρχει θέμα του τι πρέπει να περιμένουμε πλέον από αυτόν τον τενίστα.

Γιατί, πολύ απλά, περιμένουμε πλέον ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Παρασκευή, 1/3: Ημιτελικοί Dubai Championships
Tsitsipas (Greece) beat Monfils (France) 4-6 7-6(4) 7-6(4)

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP (+2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post ΕΠΙΚΟΣ, ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟP10! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα