Σκορίλας στο Τ24: “Παράσημο για κάθε Έλληνα αθλητή να αγωνίζεται στο Καλλιμάρμαρο”

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας μπορεί πλέον (και δικαίως) να χαρακτηριστεί ως…παλιοσειρά της Εθνικής ομάδας. Για να είμαστε πιο ακριβείς μία από τις δύο…παλιοσειρές (μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά), καθώς από το 2018 δίνει το παρών στο Davis Cup με εξαίρεση τα παιχνίδια στο Τατόι (2019), αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι με τις Φιλιππίνες (2020). 

Έκτοτε ως πιστός και σωστός στρατιώτης και φυσικά χάρη στην σταθερή του παρουσία στην κατάταξη της ATP, βρίσκεται πάντα μέσα στην ομάδα και βοηθάει

στο 100% όποτε του ζητηθεί. 

Τους τελευταίους μήνες, από τον Ιούνιο και μετά ο 23χρονος Έλληνα τενίστας βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Στις αρχές του Ιουνίου αποφάσισε να στραφεί αποκλειστικά στα τουρνουά με σκληρά court με πρώτο αυτό στη Βάασα της Φινλανδίας, όπου έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο.

Από εκεί και πέρα ο Σκορίλας έκανε σερί πετυχημένων τουρνουά στο Μόναστιρ της Τυνησίας. Στα δύο πρώτα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αμέσως μετά ακολούθησε ένας ημιτελικός, ενώ στις αρχές του Αυγούστου ήρθε και ο τελικός, για να ολοκληρώσει με ένα ακόμα ημιτελικό. 

Περίπου 4 εβδομάδες όπου δεν σταμάτησε πριν από τη προημιτελική φάση, ενώ μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τον τίτλο στα διπλά στα μέσα Ιουνίου, αλλά κι έναν ημιτελικό πριν από 2 εβδομάδες. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, από τον Ιούνιο μέχρι την περασμένη εβδομάδα, να κερδίσει συνολικά 254(!) θέσεις και από το Νο1020 να βρεθεί στο Νο766. Δεν είναι και λίγο…

“Φορώντας το εθνόσημο βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό.”

Ο Σκορίλας μίλησε στο Τennis24.gr  για την πορεία του το τελευταίο διάστημα, για το πως περιμένει τα παιχνίδια στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και για τη Σλοβακία την οποία θα αντιμετωπίσουμε στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/9). 

Για το πώς νιώθει που θα βρεθεί για μια ακόμη φορά δίπλα στην Εθνική και για το αν η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά δίνει μια έξτρα ώθηση στην ομάδα, ο Σκορίλας είπε: “Προσωπικά νιώθω πως το εθνόσημο στην φανέλα με σπρώχνει στο να βγάζω κάθε φορά τον καλύτερο μου εαυτό.”

“Παίζοντας στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Φεβρουάριο ένιωσα πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και ο κόσμος μου έδωσε τεράστια ενέργεια παρόλο που έπαιζα ματς διπλού που δεν είναι η εξειδίκευση μου.”

“Η παρουσία του Στέφανου μας έχει δώσει ένα boost αυτοπεποίθησης και το ότι προπονούμαστε μαζί κατά την διάρκεια προετοιμασίας την αναμέτρησης είναι κάτι που το βλέπουμε σαν σεμινάριο.”

Για το πως αισθάνεται που θα αγωνιστεί σε ένα ιστορικό Στάδιο, όπως είναι το Καλλιμάρμαρο: “Μόλις ανακοινώθηκε το Καλλιμάρμαρο ως το γήπεδο της έδρας μας, η συνάντηση πήρε διαφορετική βαρύτητα.” 

“Κατά την γνώμη μου ένα τέτοιο γεγονός ξεπερνάει τον όρο αθλητική διοργάνωση και μπορούμε πλέον να πούμε ότι αναφερόμαστε για ένα event πολιτιστικό, ακόμα και αν κάποιος δεν ακολουθεί ενεργά το άθλημά μας, θα θελήσει να παρευρεθεί.” 

“Τα μέλη της ομάδας και οι αθλητές που θα παίξουν στην συνάντηση θα ζήσουν μια εμπειρία ανεπανάληπτη να αγωνίζονται στον τόπο που διοργανώθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, παράσημο για κάθε Έλληνα αθλητή στην καριέρα του.”

“Δύσκολη αναμέτρηση, αλλά μεγάλη δίψα για νίκη”

Η Σλοβακία είναι η πιο δύσκολη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα την τελευταία 4ετία. Μια ομάδα που ιστορικά έχει το know how του Davis Cup, μια ομάδα που το 2005 ήταν φιναλίστ στο θεσμό (με Κροατία). Ωστόσο, ο Σκορίλας δήλωσε ότι το παιχνίδι είναι 50-50, αλλά παράλληλα τονίζει ότι όσο πιο δύσκολος είναι ο αντίπαλος, τόσο μεγαλώνει η δίψα για τη νίκη.

“Η Σλοβακία είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα στο Davis Cup. Για εμένα τα φαβορί υπάρχουν μέχρι να μπεις μέσα στο γήπεδο. Αφού πατήσεις το πόδι σου στον αγωνιστικό χώρο, το ματς είναι 50-50. Είμαστε μια ομάδα με νέο αίμα και έχουμε πολλά να αποδείξουμε.” 

“Ωριμάζουμε μέσα από τις συνεχόμενες εβδομάδες που παίζουμε στο Tour. Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση ενάντια στην Σλοβακία αλλά όσο μεγαλύτερος ο δείκτης δυσκολίας τόσο μεγαλύτερη δίψα για την νίκη.”

“Η τακτική ενός Davis Cup είναι σαν την τακτική ενός παιχνιδιού. Μπορείς να κάνεις ένα πλάνο με βάση τα όπλα και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Η άλλη επιλογή είναι να εστιάσουμε στις δικές μας δυνατότητες.” 

“Η επιφάνεια παίζει ένα σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι αυτή που στο τέλος θα κρίνει το αποτέλεσμα. Προσωπικά μιλώντας νιώθω πως η σκληρή επιφάνεια τον τελευταίο καιρό αναδεικνύει πολύ το παιχνίδι μου οπότε σε περίπτωση που αγωνιστώ πιστεύω έχω πολλά να δώσω στο γήπεδο.”

“Έχω κάνει κάποιες νίκες το τελευταίο διάστημα οι οποίες έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθηση μου, στόχος στο τέλος της ημέρας όμως η σταθερότητα σε αυτό το επίπεδο.” 

 Όσο για την προβολή του αθλήματος κι αν πιστεύει ότι τα δύο τελευταία ties σε ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο και Καλλιμάρμαρο τώρα, θα φέρει ακόμα πιο κοντά το ελληνικό κοινό στο άθλημα ο 23χρονος Έλληνας τενίστας απάντησε: “Αυτές οι δυο διοργανώσεις πιστεύω έχουν φέρει πολύ κόσμο κοντά στο άθλημά μας και  έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προβολή του.” 

“Ωστόσο, ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι το τένις δεν είναι ένα άθλημα στο οποίο αγωνιζόμαστε δύο εβδομάδες τον χρόνο. Είναι μια προσπάθεια που μας απασχολεί κατά μέσο όρο 25 αγωνιστικές εβδομάδες ετησίως (εκτός Davis Cup).”

“Οι συναντήσεις στο ΟΑΚΑ και στο Καλλιμάρμαρο είναι βήματα προς μια πολύ θετική εξέλιξη, παρόλα αυτά πιστεύω πως η επόμενη ερώτηση που θα κληθούμε να απαντήσουμε είναι τι κάνουμε για τις υπόλοιπες εβδομάδες στο ετήσιο καλεντάρι.”

The post Σκορίλας στο Τ24: “Παράσημο για κάθε Έλληνα αθλητή να αγωνίζεται στο Καλλιμάρμαρο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκορίλας, Τ24, “Παράσημο, Έλληνα, Καλλιμάρμαρο”,skorilas, t24, “parasimo, ellina, kallimarmaro”