Σκορίλας: Οι Λιθουανοί του πάνε πολύ…

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Σκορίλα στο τουρνουά των 15.000$ της Σαρμ Ελ Σέιχ συνεχίζονται με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Λιθουανού Σιμόνας Ζουκάουσκας με 7-6(2), 6-4 μετά από μία ώρα και 47 λεπτά, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό.

Αυτή ήταν η 2η σερί νίκη του Σκορίλα κόντρα σε Λιθουανό παίκτη, μετά από εκείνη απέναντι στον Βίλιους Γκάουμπας, πριν από περίπου ένα μήνα, στη μοναδική ελληνική νίκη για το Davis Cup

του Ηρακλείου. 

Ο 21χρονος αποδείχθηκε αρκετά συνεπής από τη θέση του service, παρά τα 6 διπλά λάθη, “σβήνοντας” τα 7/8 break-points του Ζουκάουσκας, ενώ ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικός τόσο στις δικές του ευκαιρίες για break (2/2), αλλά και στο tie-break του 1ου set.

Ο Σκορίλας έφτασε πρώτος σε break στο 1ο set (3-1), αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί με τον Λιθουανό να το παίρνει άμεσα πίσω (3-2). Οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν σε tie-break εκεί όπου ο Ζουκάουσκας προηγήθηκε με 2/1, αλλά ο Σκορίλας με 6 σερί πόντους(!) έφτασε στο 7/2 και στο 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα είχε περίπου το ίδιο σενάριο με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει και πάλι πρώτος σε break (4-3), αλλά αυτή τη φορά να το “εξαργυρώνει” με δύσκολο hold (5-3) επιστρέφοντας από το 0/30 και “σβήνοντας” δύο break-points στη συνέχεια, για να κλείσει λίγο αργότερα το παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Για τον Σκορίλα η δράση θα συνεχιστεί την Τρίτη καθώς μαζί με τον Κύπριο τενίστα Σέργη Κυρατζή θα παίξουν στο διπλό κόντρα στους Αργεντινούς Αστούρ Μαρτίνεθ και Τζενάρο Μαρτσιαλέτι.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σκορίλας: Οι Λιθουανοί του πάνε πολύ… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα