Indian Wells: Ο Πολ σόκαρε τον Ρούμπλεφ (vid)

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρα του σημείωσε ο Αμερικανός και Νο60 του κόσμου, Τόμι Πολ, ο οποίος μετά από ένα παιχνίδι 2,5 περίπου ωρών επικράτησε του Νο5 στον κόσμο, Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 3-6, 7-5 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους “16” του τουρνουά. 

That's an upset.

@TommyPaul1 defeats World No. 5 Andrey Rublev 6-4 3-6 7-5 in @BNPParibasOpen for the biggest win

of his career. #BNPPO21pic.twitter.com/tqNJDFXh26

ATP Tour (@atptour) October 12, 2021

Μάλιστα η προηγούμενη μεγάλη νίκη του 24χρονου ήταν απέναντι στον πολύ καλό φίλο του Ρούμπλεφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Μεξικό το 2020, όταν ο Γερμανός ήταν Νο7 στον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (12/10), ο Ρούμπλεφ κυριαρχούσε στο μεταξύ τους παιχνίδια έχοντας κερδίσει (έστω και δύσκολα) και στις τρεις αναμετρήσεις τους. 

Ο Πολ μπορεί να υπέπεσε σε 37 αβίαστα λάθη, ωστόσο από την άλλη είχε 41 winners, ενώ κατάφερε να “σπάσει” το service του Ρούμπλεφ 5 φορές (5/11), αλλά και να σώσει τα 10/14 break-points του Ρώσου. 

Ουσιαστικά ο Αμερικανός κατέκτησε τόσο το πρώτο όσο και το τρίτο set με τον ίδιο τρόπο, καθώς έφτασε πρώτος σε break, ο Ρούμπλεφ ισορρόπησε, αλλά ο Νο60 του κόσμου και στις δύο περιπτώσεις κατάφερε να “σπάσει” και πάλι το αντίπαλο service φτάνοντας στη νίκη. 

Καθοριστικό σημείο στο decider ήταν αναμφίβολα τα δύο μεγάλα holds του Πολ στο 1ο, αλλά και στο 6ο game, όπου χρειάστηκε να “σβήσει” 3 break-points. 

Ένα ακόμη στοιχείο που χάρισε αυτή τη μεγάλη νίκη στον Πολ, ήταν και η εξαιρετική δουλειά που έκανε πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τους 29 από τους 38 πόντους (76%) που διεκδίκησε. 

Ο Αμερικανός τενίστας προκρίθηκε στον 4ο γύρο ενός 1000άρι τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του, με τον επόμενο αντίπαλο να είναι ο φορμαρισμένος Βρετανός Κάμερον Νόρι, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 6-4, 5-7, 6-3.

INDIAN WELLS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Indian Wells: Ο Πολ σόκαρε τον Ρούμπλεφ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα