Πακούλα: “Θέλετε να παίξετε στο Aus Open; Εμβολιαστείτε!”

Οι τενίστες που σχεδιάζουν να αγωνιστούν στο ερχόμενο Australian Open θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως για να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να παίξουν στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, δήλωσε αξιωματούχος της αυστραλιανής κυβέρνησης. 

Η πολιτεία της Βικτόρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, έχει ήδη κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους επαγγελματίες αθλητές, όμως οι Αρχές δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει αν πρόκειται ένα εμβολιαστούν

και οι αθλητές από το εξωτερικό ή και από άλλες πολιτείες που πρόκειται να αγωνιστούν στη Βικτόρια. 

Ο υπουργός αθλητισμού, Μάρτιν Πακούλα, προέτρεψε τους παίκτες να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να αγωνιστούν στο τουρνουά. 

“Αν ήμουν παίκτης της ATP ή της WTA θα είχα ήδη εμβολιαστεί”, δήλωσε ο Πακούλα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

“Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία για να παίξουν στο Australian Open, με ελάχιστους περιορισμούς.”

Οι επαγγελματικές ενώσεις σε άνδρες και γυναίκες, προέτρεψαν παίκτες και παίκτριες να εμβολιαστούν, αν και ορισμένοι εξ’ αυτών εξέφρασαν επιφυλάξεις συμπεριλαμβανομένου και του Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Tennis Australia, η οποία διοργανώνει το Australian Open, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα κάποια ρύθμιση για τους παίκτες για το τουρνουά του Ιανουαρίου. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες αναμένεται να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες και το πιο πιθανό είναι να αποφύγουν και την υποχρεωτική καραντίνα των 14ων ημερών κατά την άφιξή τους. 

Να σημειωθεί ότι τα σύνορα της Αυστραλίας παραμένουν ουσιαστικά κλειστά για τους μη μόνιμους κατοίκους με τον Πακούλα πάντως να μην έχει απάντηση για το αν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου (έναρξη τουρνουά), η κυβέρνηση θα άρει το συγκεκριμένο μέτρο για τους μη εμβολιασμένους. 

“Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητήσει το εθνικό υπουργικό συμβούλιο και το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο.”, τόνισε.

“Όσον αφορά τους κανόνες που ενδέχεται να ισχύσουν για το Australian Open, είμαστε σε συζητήσεις τόσο με το Tennis Australia, όσο και με το υπουργείο υγείας.”

Η Μελβούρνη βρίσκεται σε lockdown εδώ και μήνες, καθώς οι Αρχές μάχονται για να περιορίσουν και να ελέγξουν το ξέσπασμα της παραλλαγής “Δέλτα”, ενώ συνεχίζουν να προχωρούν σε εμβολιασμούς. 

Η Βικτόρια αναμένεται να άρει ορισμένους περιορισμούς από την καραντίνα, όταν θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 70% των ενηλίκων, κάτι το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στα τέλη Οκτωβρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Πακούλα: “Θέλετε να παίξετε στο Aus Open; Εμβολιαστείτε!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα