Τζακ Ντρέιπερ: Ένας 18χρονος, το μέλλον του Βρετανικού Τένις!

Ο γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 2001, Τζακ Ντρέιπερ μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο άμεσο μέλλον, καθώς πρόκειται για έναν αρκετά ελπιδοφόρο τενίστα, ο οποίος έχει τις προδιαγραφές να φτάσει ψηλά.

Με τον Άντι Μάρει να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και να μην μπορεί πια να αγωνιστεί σε μεγάλη διάρκεια, σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αναζητήσει ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος της γενιά του τένις για την Μεγάλη Βρετανία.

Ο μόλις 18 χρονών Τζακ Ντρέιπερ, κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει μια περίπτωση αρκετά

ικανή, που έχει τα φόντα και το ταλέντο να αναλάβει τα ηνία και να βαδίσει στα χνάρια του σπουδαίου Μάρει, ο οποίος αποτελεί και είδωλο του από τη παιδική ηλικία.

Ο γεννημένος στο Σάτον της Μεγάλης Βρετανίας Ντρέιπερ, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία μόλις 3 ετών, δίπλα στη μητέρα του Nicky, η οποία είναι προπονήτρια τένις. Δεν άργησε να δείξει τις πτυχές του ταλέντου του και από νωρίς έθεσε τις βάσεις ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση που θα απασχολήσει στο μέλλον.

Ως αγαπημένη του επιφάνεια έχει χαρακτηρίσει την σκληρή, ενώ του αρέσει να αγωνίζεται και στο χόρτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν φιναλίστ στο Wibledon του 2018 στους νέους, όπου έχασε εν τέλει από τον Τσενγκ στα τρία σετ.

Ο Τζακ Ντρέιπερ έχει καταφέρει να κατακτήσει 7 ITF τίτλους, με τον τελευταίο να διαδραματίζεται στο Σάντερλαντ της Βρετανίας, όπου επικράτησε του Ολλανδού Ίγκορ Σίτζσλινγκ με 6-2, 6-0.

Ο 18χρονος τενίστας δεν έχει λάβει ως τώρα μέρος σε κάποιο ATP τουρνουά, ενώ ως μεγαλύτερη του νίκη στη καριέρα ως τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή απέναντι στον Τζακ Σοκ. Ήταν στις 10 Οκτωβρίου του 2019, σε ένα Challenger που διεξήχθη στο Φέαρφιλντ της Καλιφόρνια, εκεί ο ταλαντούχος νεαρός, πήρε τη σπουδαία νίκη απέναντι στον άλλοτε Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, Αμερικανό.

Η μεγάλη άνοδος στη κατάταξη και τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του

Παρακολουθώντας την πορεία του Τζακ Ντρέιπερ, σίγουρα η άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη είναι αξιοπρόσεκτη, με τον νεαρό Βρετανό στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 να είναι Νο1115 παρακαλώ και πλέον να βρίσκεται στη θέση Νο297, κάτι το οποίο αποδεικνύει και τη μεγάλη του εξέλιξη ως παίκτη.

Ο αριστερόχειρας τενίστας, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά, το παιχνίδι πίσω από τη baseline, διαθέτοντας εξαιρετικό backhand με τα δύο χεριά, ενώ το forehand του είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του όπλο. Έχει την υπομονή κατά τη διάρκεια ενός πόντου και δεν θα «εκβιάσει» καταστάσεις για να τον κερδίσει. Εκεί που ίσως, διαπιστώνεται κάποια αδυναμία είναι στο δεύτερο σερβίς του, που είναι σίγουρα ένα κομμάτι στο οποίο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το σίγουρο είναι ότι ο 18χρονος Τζακ Ντρέιπερ έχει όλο το μέλλον μπροστά του και η πορεία του θα δείξει αν τελικά δούμε τον «επόμενο» Άντι Μάρει.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τζακ Ντρέιπερ: Ένας 18χρονος, το μέλλον του Βρετανικού Τένις! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα