Σφραγίζει τελικό και Νο2

Mε πρόκριση στον τελικό του Μόντρεαλ, ο Ναδάλ εξασφαλίζει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης

Σε ευνοϊκή θέση βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ, όσον αφορά την πιθανότητα υπεράσπισης του τίτλου του στο Rogers Cup του Καναδά.

Ο Θρυλικός Ισπανός που κέρδισε με ανατροπή τον Φάμπιο Φονίνι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, θα έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίσει έναν εκ των Μονφίς-Μπαουτίστα στον δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου.

Μονφίς και Μπαουτίστα πρόλαβαν να παίξουν μόλις δύο πόντους στον προημιτελικό τους χθες το βράδυ, αφού

η βροχή ακύρωσε τον αγώνα και τον μετέφερε για σήμερα (20:00GR-COSMOTE SPORT 6HD). Έτσι, ο νικητής θα πρέπει να επιστρέψει στο court για να αντιμετωπίσει λίγο αργότερα (03:00GR) τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο 33χρονος αριστερόχειρας, με πρόκριση στον τελικό σφραγίζει την παραμονή του στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, εξασφαλίζοντας και το Νο2 στο Αμερικανικό Όπεν.

Παράλληλα, με πρόκριση στον τελικό ξεπερνάει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην ATP Race, στη μάχη των δύο για το Νο1 της κατάταξης στο τέλος της χρονιάς (ο Φέντερερ ακολουθεί με 1,700 βαθμούς διαφορά).

Στον πρώτο ημιτελικό στις 22:00GR-COSMOTE SPORT 6HD, θα αναμετρηθούν οι δύο κορυφαίοι Ρώσοι στον κόσμο, Κάρεν Κατσάνοφ και Ντανίλ Μεντβέντεφ, στην τρίτη μεταξύ τους συνάντηση στο ATP Tour.

“Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις κόντρα σε έναν φίλο και έναν συμπατριώτη. Έχουμε μεγαλώσει μαζί. Έχουμε παίξει σε πολλά τουρνουά αντίπαλοι, στην ηλικία των 12 και των 14. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά” είπε ο Κατσάνοφ ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης.

Ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει στο πρώτο ραντεβού τους, στο Next GEN Finals του Μιλάνου το 2017 ενώ ο Κατσάνοφ κέρδισε τον συμπατριώτη του στο indoor τουρνουά της Μόσχας πέρυσι.

Όποιος από τους δύο κατακτήσει τον τίτλο στο Μόντρεαλ, θα ανέβει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Τσιτσιπά στο Νο8.

ROGERS CUP SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

The post Σφραγίζει τελικό και Νο2 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα