Η μ@λ@κία είναι σαν τους γιατρούς! Δεν έχει σύνορα

13:05 10/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Όσο κι αν η παρουσία Σαββίδη μας άλλαξε επίπεδο, αναγκάζοντας μας να ξεφύγουμε όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε νοοτροπία, τα κατάλοιπα του φτωχού συγγενή, επαρχιώτη, δεν τα έχουμε αποβάλλει εντελώς.

Απομεινάρι της αποβλάκωσης στην εποχή παντοκρατορίας των Σπορ του Βορρά, που φύτεψαν μέσα μας το σπόρο του κυνηγημένου, του αδικημένου, του φουκαρά.

Οι σφαγές και τα εγκλήματα δεν ήταν πάντα αποκύημα φαντασίας, εξελίχθηκαν όπως σε μόνιμο άλλοθι, για να κρύβουμε πίσω του τα κατά καιρούς χάλια μας. Και μας έκλεψαν και μας έστησαν και μας εκτέλεσαν εν ψυχρώ όταν ήμασταν δυνατοί και είχαμε

ομάδα όμως, η Αθήνα, ο Πειραιάς και το κατεστημένο μας έφταιγαν σε μόνιμη βάση. Ακόμα και τότε που βλέπαμε τους πρώτους με το κιάλι.

Θα μου πεις πως τα ίδια συμπτώματα παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και οι….πρωτευουσιάνοι, μιλώντας για ταγμένα πρωταθλήματα, κάνοντας μούγκα για τις καραμπινάτες κλοπές, ανακαλύπτοντας (εκ των υστέρων εννοείται) τις Πρέσπες. Και κάνοντας σημαία μόνο τα διαιτητικά λάθη που τους βολεύουν.

Τελικά δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά αρρωστημένου εγωισμού που φοβάται ν΄ αντικρίσει την αλήθεια.

Το κομμάτι των τηλεοπτικών του ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλά κύματα φέτος κι ακόμα δεν έχει βρεθεί λιμάνι. Υπήρχε η συμφωνία με την ΕΡΤ που μέχρι και πριν τις εκλογές, υπηρετούσε την αριστερίστικη ιδεολογία, δημιουργίας ενός κρατικοδίαιτου αθλητισμού και όχι μόνο. Αν μπορούσαν να διορίσουν 10εκ Έλληνες στο δημόσιο για να τους ελέγχουν απόλυτα, θα το έκαναν.

Και το δημόσιο όμως από κάπου πρέπει να έχει έσοδα κι αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας. Τον οποίον στράγγισαν για να μοιράζουν επιδόματα-ψίχουλα, παίζοντας το ανθρωπιστές.

Όχι πως ο Κούλης που δηλώνει φιλελές είναι κάτι τόσο διαφορετικό, όταν στη ΝΔ δηλώνουν υπέρ της επιχειρηματικότητας, αναφέρονται σε ημέτερους μεγαλοκαρχαρίες που θα φάνε με χρυσά κουτάλια.

Η κρατικοδίαιτη κουλτούρα άλλωστε, δεν αποτελεί Συριζαίικη έμπνευση.

Όπως και να ΄χει, το κεφάλαιο ΕΡΤ ο Κούλης το πηγαίνει σχετικά καλά, αν και το ιδανικό θα ήταν να βάλει λουκέτο.

Το ότι πέφτει ψαλίδι υποχρεωτικά σε όλους, αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής και λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν την πρεμιέρα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει άκρη ούτε με τη NOVA και στην πόλη ακούγονται ήδη κάποιες φωνές, που μιλούν για τηλεοπτικό εμπάργκο!!!

Μιλάμε για το απόλυτο τεκμήριο πως η μαλακία είναι σαν τους γιατρούς! Δεν έχει σύνορα…

Το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα σε επίπεδο ανταγωνισμού βρίσκεται σε σημείο μηδέν, στην ουσία είναι μονοπωλιακό, καθώς μπάλα παίζει μόνο η Nova. Θες δε θες δηλαδή με το συνδρομητικό θα συμβληθείς, το ότι κατά καιρούς εμφανίστηκαν κάτι Σκάι, Άλφα και ΕΡΤ δε διαφοροποιεί τα δεδομένα, περαστικοί ήταν.

Τη στιγμή αυτή υπάρχει μόνο η Nova που νταραβερίζεται με το προϊόν της λίγκας, το να κατασκευάζεις εχθρούς και συνωμοσίες επειδή δεν παίρνεις τα λεφτά που αξίζεις ή νομίζεις πως αξίζεις, δεν έχει διαφορά από το ανέκδοτο «τουλάχιστον όσα κι ο Παναθηναϊκός», που φώναζε ο «ο Άρης».

Σε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, η κακομοιριά κι ο επαρχιωτισμός ως νοοτροπία, δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε καταγωγή.

Όσο αστείο είναι το «τουλάχιστον όσα κι ο Παναθηναϊκός», άλλο τόσο είναι και τα περί τηλεοπτικού εμπάργκο της δικής μας πλευράς. Κι άντε, οι του «ο Άρης» μέχρι πρόσφατα τριγυρνούσαν στα βουνά και στα λαγκάδια, εμείς έχουμε ξεφύγει.

Δε γίνεται να μας κυριεύει η μιζέρια και να βλέπουμε παντού φαντάσματα.

Η Nova είναι εταιρία όπως ο ΠΑΟΚ και κοιτάει το συμφέρον της. Λειτουργεί βεβαίως μέσα στο βολικό για εκείνη μονοπωλιακό καθεστώς που περιέγραψα, αλλά δεν το καθόρισε εκείνη, σε ελεύθερη αγορά ζούμε.

Όπως ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να λέει «τόσα θέλω» έτσι και ο άλλος μπορεί να απαντά «τόσα δίνω».

Ο ΠΑΟΚ πουλάει ακριβότερα απ΄όλους όχι ως πρωταθλητής, αήττητος, νταμπλούχος και τέτοια ωραία. Αποτελεί το πιο εμπορεύσιμο brand, όλοι μαζί του ασχολούνται κι έχω εξηγήσει πολλές φορές πως καλά κάνει και έχει θέση ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών του.

Τα πιο χοντρά ψέματα γράφονται για τον Σαββίδη διότι αυτός πουλάει, τους αγώνες του ΠΑΟΚ τους βλέπουν άπαντες, με την ελπίδα πως κάποτε θα χάσει, ίσως και για να δουν ένα ανάποδο σφύριγμα και να το κάνουν πρωτοσέλιδο.

Εντάξει, βλέπουν ΠΑΟΚ και για να τον θαυμάσουν είναι η αλήθεια, ας μην το κάνουμε θέμα όμως.

Προηγούμενη πρωταθλήτρια η χάρτινη, ποιος ασχολούνταν όμως; Ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν πως το άξιζαν.

Συμπερασματικά λοιπόν, η αποζημίωση κάθε ΠΑΕ αφορά λιγότερο τους τίτλους που κατέκτησε την προηγούμενη και περισσότερο το πόσο απασχολεί την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη.

Το ότι ο γαύρος πχ είναι στεγνός από τίτλους εδώ και δυο χρόνια, δε μειώνει την εμπορική του αξία, γαύρος είναι. Και θα τον βλέπουν και θα ασχολούνται μαζί του.

Με τον ΠΑΟΚ έχουν κολλήσει άπαντες σε σημείο παράνοιας, με τόσο πόνο που έχουμε σκορπίσει όλοι κοιμούνται και ξυπνούν με το μυαλό σε εμάς!

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν να ζητάμε πολλά χρήματα και σίγουρα δε μπορείς να κατηγορήσεις καμία επιχείρηση επειδή δεν τα πληρώνει.

Η μεγαλύτερη ευλογία είναι πως ο Σαββίδης είναι καναλάρχης και έστω και με 50 άτομα προσωπικό όπως είχε αποκαλύψει αποκαλυπτικά ο αποκαλυπτικός Βίκτορας, ο ΠΑΟΚ και τα λεφτά που θέλει στα ταμεία του θα βάλει και θα υπάρχει ανταποδοτικότητα για το κανάλι του Ιβάν.

Ποιος ο λόγος να πλάθουμε σενάρια και να κυνηγάμε αόρατους εχθρούς λοιπόν;

Μόνο ως εγκλωβισμένος στο μονοπώλιο της Nova θα είχε πρόβλημα, αφού έχει εναλλακτική «σεκεμέ καντάρ» που λένε και στη γείτονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα