Σαν σήμερα: Ο ιστορικός αγώνας που ανέβασε τον Τσιτσιπά στο Top10

12:39 1/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Πρώτη ημέρα του Μαρτίου του 2019, απόγευμα Παρασκευής. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο11 του κόσμου τότε, αντιμετωπίσει τον Γάλλο και Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης, Γκαέλ Μονφίς για την ημιτελική φάση του Dubai Tennis Championships. 

Ένα παιχνίδι το οποίο αν κέρδιζε ο Τσιτσιπάς θα έγραφε ιστορία μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top-10 της ATP, συν του ότι θα εξασφάλιζε την παρουσία του σ’ έναν ακόμη τελικό. 

Μετά

από ένα αγχωτικό 1ο set για τον Τσιτσιπά (τελείωσε το παιχνίδι με 43 αβίαστα λάθη), ο Μονφίς πήρε το προβάδισμα με 1-0 επικρατώντας με 6-4. Ακολούθησε ένα δραματικό set με τον Μονφίς να παίρνει προβάδισμα με 3-1, αλλά τον Τσιτσιπά να απαντά άμεσα ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς φάνηκε ψύχραιμος φτάνοντας στο 7/4 ισοφαρίζοντας σε 1-1 οδηγώντας τον ημιτελικό στο decider. 

Στο 3ο σκέλος ο Τσιτσιπάς θα κάνει ένα τεράστιο hold στο 8ο game σβήνοντας 4 break-points κάνοντας το 4-4. Όπως και το 2ο έτσι και το 3ο set οδηγήθηκε στο tie-break με τον Τσιτσιπά να κάνει απίθανα πράγματα φτάνοντας στη νίκη με 4-6, 7-6(4), 7-6(4), μετά από 3 ώρες γράφοντας ιστορία για το ελληνικό τένις εξασφαλίζοντας μια θέση στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Από τότε έχουν περάσει ακριβώς 4 χρόνια με τον Έλληνα τενίστα να μην έχει πέσει ούτε μια φορά εκτός 10άδας φτάνοντας μάλιστα στο Νο3 του κόσμου, με τον ίδιο να τονίζει αμέσως μετά το ιστορικό παιχνίδι: “Όλος ο αγώνας άλλαξε από το πουθενά. Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Το ότι κερδίζω μεγάλους παίκτες, που ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα να φτάσω στο top 10 κάποια στιγμή και το κατάφερα σήμερα. Δεν ξέρω, πιθανόν να είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα”

The post Σαν σήμερα: Ο ιστορικός αγώνας που ανέβασε τον Τσιτσιπά στο Top10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαν, Τσιτσιπά, Top-10,san, tsitsipa, Top-10