Σαλαζάρ: “Φοβόμουν μην η εγχείρηση πάει άσχημα και λήξει η καριέρα μου”

Ως μία εξαιρετικά έντονη και συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία περιέγραψε η Αλεχάνδρα Σαλαζάρ την εγχείρηση που πραγματοποίησε το καλοκαίρι. Η 37χρονη Ισπανίδα, πρώην Νο1 στον κόσμο, χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει ένα πρόβλημα στον αγκώνα, το οποίο επιδεινώθηκε ιδιαίτερα τους ακριβώς προηγούμενους μήνες.

Η επέμβαση ευτυχώς ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ως τώρα επάνοδος της Σαλαζάρ στους αγώνες έχει εξελίσσεται με τη σπουδαία Ισπανίδα να έχει

αφήσει πια οριστικά στο παρελθόν τους πόνους και τις ενοχλήσεις που την ταλαιπωρούσαν.

“Το πιο δύσκολο είναι η ημέρα που αποφασίζεις πως πρέπει να κάνεις εγχείρηση και φοβάσαι την ιδέα πως το χειρουργείο μπορεί να μην πάει καλά, οπότε έτσι να έχεις παίξει ήδη το τελευταίο τουρνουά της καριέρας σου. Αν και είμαι θετικός άνθρωπος και έχω περάσει από περισσότερα από ένα χειρουργεία, ακόμη είχα τον φόβο πως ίσως να μην ξαναέπαιζα πάντελ.

Η Σαλαζάρ αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Από την άλλη, οι καλύτερές μου ημέρες ήταν όταν έπαιξα για πρώτη φορά και δεν είχα πια καθόλου πόνους. Τότε κατανόησα πόσο καλά είχε πάρει η εγχείρηση. Δεν θυμάμαι εάν έκλαψα, αλλά σίγουρα συγκινήθηκα.

Είχα τρομερό ενθουσιασμό και κίνητρο να ξεκινήσω τις προπονήσεις, διότι μπορούσα να δω πως ήμουν σε καλύτερο επίπεδο από πριν. Έπαιξα για πρώτη φορά δίχως πόντους και χωρίς περιορισμούς στον αγκώνα μου”, ανέφερε η Ισπανίδα.

Η Σαλαχάρ έμεινε συνολικά σχεδόν τρεις μήνες εκτός αγώνων, από τις αρχές Ιουνίου έως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Από την ημέρα που επέστρεψε και εντεύθεν έχει αγωνιστεί σε πέντε τουρνουά (σε WPT και Premier Padel), δείχνοντας ότι τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος έχουν πια εκλείψει.

“Νιώθω πολύ καλά, συνυπολογίζοντας τον μεγάλο αριθμό τουρνουά που έχουμε παίξει φέτος. Έκανα εγχείρηση στον αγκώνα πριν από μήνες και η επιστροφή μου στα κορτ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Στο πρώτο τουρνουά ένιωσα πολύ ευέλικτο το χέρι μου, δίχως να πονάει και αυτό ήταν κάτι το θαυμάσιο”, περιέγραψε χαρακτηριστικά η Ισπανίδα.

Η άλλη μεγάλη φετινή αλλαγή της Σαλαζάρ ήταν εκείνη της αγωνιστικής παρτενέρ. Το διαβόητο διαζύγιο με την Γκέμα Τριάι και οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις που ακολούθησαν μαρτυρούν ένα ψυχρό κλίμα μεταξύ των δύο Ισπανίδων.

Πλέον, η Σοφία Αραούζο από την Πορτογαλία είναι εκείνη που βρίσκεται δίπλα στη Σαλαζάρ στα κορτ, με τις δυο τους να μετρούν μία παρουσία σε τελικό και τρεις πορείες ως τα προημιτελικά στα τέσσερα τουρνουά του World Padel Tour που έχουν συμμετάσχει.

“Νομίζω πως είμαστε ακόμη σε μία διαδικασία εξέλιξης. Στόχος μου είναι να διατηρήσω το ίδιο όραμα επιτυχιών έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας και αυτό να το συνδυάσω με μερικές νέες δοκιμασίες, όπως η αλλαγή παρτενέρ, κάτι που δεν ήταν εύκολο.

Η Σοφία Αραούζο με την Αλεχάνδρα Σαλαζάρ.

Ευελπιστώ πως θα κατακτήσουμε τίτλους. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας και να κερδίσουμε το πρώτο μας τουρνουά”, ανέφερε η Σαλαζάρ.

Τα highlights του τελικού του Finland Open Σαλαζάρ/Αραούζο – Μπρέα/Γκονθάλεθ:

The post Σαλαζάρ: “Φοβόμουν μην η εγχείρηση πάει άσχημα και λήξει η καριέρα μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα