Σαγκάη: Ανατροπή και ημιτελικά για Χουρκάτς (vids)

Ο Χούμπερτ Χουρκάτς αν και έμεινε πίσω στα sets από τον εξαιρετικό Φαμπιάν Μαρόζαν, στη συνέχεια κατάφερε να βρει λύσεις στα…αμέτρητα drop-shots του Ούγγρου και έχοντας “σύμμαχο” και το service του να φτάσει στη νίκη με 4-6, 6-1, 6-3 μέσα σε μια ώρα και 46 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του Shanghai Masters για 1η φορά στην καριέρα του. 

Hu-BEAST @HubertHurkacz defeats Marozsan 4-6 6-1 6-3 to make back-to-back Masters 1000 Semi-Finals for the FIRST time in his career! #RolexShanghaiMasters

pic.twitter.com/fZGXqOfV7j

Tennis TV (@TennisTV) October 12, 2023

Αυτός θα είναι ο 6ος Masters ημιτελικός για τον Πολωνό, αλλά και ο 2ος μέσα στη χρονιά, μετά το Σινσινάτι τον περασμένο Αύγουστο, κάτι που συμβαίνει για 1η φορά στην καριέρα του 26χρονου και Νο17 στον κόσμο.

Ο Χουρκάτς ολοκλήρωσε τον πρώτο χρονικά προημιτελικό με 18 άσους (ένα διπλό λάθος), με 82% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (41/50), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 11 ευκαιρίες που είχε για break. 

Αν και αγωνιζόταν στον 1ο προημιτελικό καριέρας σε 1000άρι τουρνουά, ο Μαρόζαν μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση βρίσκοντας break με το “καλημέρα” παίρνοντας προβάδισμα με 2-1, το οποίο έκανε 3-1 αμέσως μετά με εύκολο hold (love game). 

Ο Χουρκάτς απάντησε λίγο αργότερα όπου και πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 4-4, για να ακολουθήσει νέο break από τον Μαρόζαν, αλλά κι ένα hold στο τέλος, σβήνοντας break-point με θαυμάσιο τρόπο, φτάνοντας στο 6-4 και στο 1-0. 

Saving Break Point: Fabian Marozsan Style #RolexShanghaiMasters pic.twitter.com/lhALUjkiFq

Tennis TV (@TennisTV) October 12, 2023

Στο 2ο set το service του Μαρόζαν πιέστηκε αρκετά και με συνολικά 9 κερδισμένους πόντους ο Ούγγρος δεν θα μπορούσε να περιμένει πολλά, απέναντι στον…αφιονισμένο Χουρκάτς που βρίσκονταν παντού στο court. 

Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Χουρκάτς ήταν το γεγονός ότι ο Πολωνός έκανε το 1-1, 6-1 κερδίζοντας 5 σερί games με τον Μαρόζαν να μην μπορεί να ακολουθήσει το επιθετικό παιχνίδι του Πολωνού. 

Μέχρι τα μισά του decider set οι δύο παίκτες κρατούσαν το service τους (3-3), όμως από εκεί και πέρα δύο break κι ένα hold έδωσαν τη νίκη στον Χουρκάτς που έφτασε στο 6-3 και στην πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά σημειώνοντας παράλληλα την 37η φετινή του νίκη (37-20). 

Στην 4άδα ο Πολωνός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των δύο Αμερικανών, Μπεν Σέλτον και Σεμπάστιαν Κόρντα μια αναμέτρηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. 

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post Σαγκάη: Ανατροπή και ημιτελικά για Χουρκάτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαγκάη, Ανατροπή, Χουρκάτς,sagkai, anatropi, chourkats