Τζόκοβιτς: Τελευταίος στόχος της σεζόν οι τελικοί του Davis Cup

O Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι όχι μόνο θα αγωνιστεί εναντίον της Μ. Βρετανίας στους προημιτελικούς του Davis Cup, αλλά και ότι το γεγονός αυτό θα είναι και η προτεραιότητά του για το τέλος της σεζόν. 

Ο Νο1 του κόσμου μπορεί να μην αγωνίστηκε στο ασιατικό swing που επέστρεψε στο Tour μετά από 4 χρόνια, ωστόσο σχεδιάζει να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Σερβίας στα τελικά του Davis Cup που θα πραγματοποιηθούν στη Μάλαγα στα τέλη Νοεμβρίου. 

Το πρώτο εμπόδιο θα είναι η ομάδα της Μ. Βρετανίας με τον Τζόκοβιτς

να αναμένει ένα πολύ “κλειστό” tie τονίζοντας ότι οι Βρετανοί έχουν το ελαφρύ πλεονέκτημα, ειδικά στο διπλό.

“Θα είναι πολύ δύσκολο tie”, είπε ο 36χρονος στο Sebial Sportal. “Αν ο Έβανς παίξει θα είναι ένας πολύ…άβολος παίκτης για τον οποιονδήποτε. Ωστόσο, πιστεύω πολύ στα παιδιά μας. Έχουμε κι εμείς όμως πολλές επιλογές, ίσως όχι στο διπλό, αλλά στα μονά. Το κίνητρο υπάρχει για μένα και σε όλα τα παιδιά της εθνική μας ομάδας.”

“Τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν μέσα τους τη λατρεία για την εθνική ομάδα και να νιώθουν τιμή, χαρά και προνόμιο που παίζουν για τη χώρα τους. Έτσι μεγάλωσα με αυτά τα ιδανικά και αυτό θέλω να περάσω και να καλλιεργήσω στη νέα γενιά.”

Πριν από τις υποχρεώσεις του για το Davis Cup ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στο Tour για το τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο indoor τουρνουά στο Παρίσι (30 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου) όπου θα πάει εκεί ως κάτοχος, αμέσως μετά θα μεταβεί στο Τορίνο για τα ATP Finals (12-19 Νοεμβρίου) για να κλείσει με τα τελικά του Davis Cup που θα γίνουν το διάστημα 21-26 Νοεμβρίου.

The post Τζόκοβιτς: Τελευταίος στόχος της σεζόν οι τελικοί του Davis Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα