Ψυχωμένη ανατροπή και ημιτελικός για Ζβέρεφ (vids)

Στην κορυφαία “4άδα” του Monte Carlo Masters μετά από τέσσερα χρόνια (2018) επέστρεψε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που κέρδισε τον Γιάνικ Σίνερ με σπουδαία ανατροπή, μετά από επικό ματς και “σφράγισε” τη θέση του στα ημιτελικά του θεσμού για 2η φορά στην καριέρα του.

Ο Νο2 του ταμπλό επικράτησε του 20χρονου Ιταλού με 5-7, 6-3, 7-6(5) μετά από 3 ώρες και 6 λεπτά σπουδαίου αγώνα και περιμένει να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, οποίος κέρδισε μετά από επικό ματς, τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.



Στο κορυφαίο μέχρι στιγμής ματς του τουρνουά, ο Ζβέρεφ κατάφερε

να “αποδράσει” από το court, κερδίζοντας στα σημεία τον εμπνευσμένο Σίνερ, παρά το γεγονός ότι, αρχικά, απέτυχε να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4 του 3ου set.

Ο Γερμανός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα πίσω από το σερβίς του καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δέχθηκε πέντε breaks από τον αντίπαλό του (5/12 break points ο 20χρονος), τα περισσότερα εξ’ αυτών μάλιστα σε πολύ κρίσιμα σημεία, όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει.



Ο Σίνερ προηγήθηκε με set και break (5-7, 1-2), με τον Νο3 τενίστα του κόσμου να επιστρέφει δυναμικά και να κερδίζει 10 από τα επόμενα 14 games του ματς, μετατρέποντας το σκορ σε 5-7, 6-3, 5-3.

Κάπου εκεί όμως, οι γνωστές, “αυτοκτονικές” τάσεις του εμφανίστηκαν ξανά. Ο Σίνερ, ως μετρ των ανατροπών, δεν θα άφηνε χωρίς μάχη τα τελευταία games. Παίζοντας συγκεντρωμένα, κέρδισε τρία συνεχόμενα games (5-6) και έγινε εκείνος το φαβορί για τη νίκη, μεταφέροντας περαιτέρω πίεση στον Ζβέρεφ, που ήδη είχε χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Τελικά, ο 3ος προημιτελικός της ημέρας οδηγήθηκε σε καθοριστικό tie-break, όπου ακριβώς κρίθηκε και ο 2ος ανάμεσα στον Χούρκατς και τον Ντιμιτρόφ.



Ο Ζβέρεφ πήρε από την αρχή το προβάδισμα και εμφανίστηκε πιο έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά, για να πάρει τη νίκη και εκμεταλλευόμενος δυο συνεχόμενα λάθη του Σίνερ από το 5-5, ολοκλήρωσε την παλικαρίσια ανατροπή.

Με 69/113 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του “έκλεισε” τον αγώνα ο 24χρονος, που εκμεταλλεύτηκε 5/8 break points. Από την άλλη, αχίλλειος πτέρνα του Σίνερ, στάθηκε η αναποτελεσματικότητά του πίσω από το 2ο σερβίς του. Εκεί, ο Ιταλός κέρδισε μόλις 17/45 πόντους και έδειξε ότι ακόμη έχει… πράγματα να μάθει, για το παιχνίδι στο χώμα.



MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ψυχωμένη ανατροπή και ημιτελικός για Ζβέρεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα