Στα ημιτελικά με ανατροπή ο τρομερός Φοκίνα (vids)

Μετά από τον Νο1 του κόσμου (Τζόκοβιτς) και τον κάτοχο του τίτλου την περασμένη εβδομάδα στο Μαρακές (Γκοφάν) ο Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κέρδισε και τον πρωταθλητή του Indian Wells, Τέιλορ Φρίτς με 2-6, 6-4, 6-3 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά ATP Masters  1000, για 1η φορά στην καριέρα του. 

Breaking new ground in STYLE @alexdavidovich1 is into his first-ever Masters 1000 semi-final – taking down Fritz 2-6 6-4 6-3 at #RolexMCMasters!

pic.twitter.com/vZnq5UXJ3O

Tennis TV (@TennisTV) April 15, 2022

Κι αν πέρσι ένας τραυματισμός τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει από τον προημιτελικό αγώνα κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, φέτος ο 22χρονος πραγματοποιεί μια εκπληκτική εβδομάδα φτάνοντας ένα βήμα πριν από τον τελικό. 

Σε ένα παιχνίδι που άγγιξε τις 2,5 ώρες, ο Φρίτς ήταν αυτός που ξεκίνησε εντυπωσιακά, βρίσκοντας δύο breaks αποτέλεσμα του εντυπωσιακού τένις που έπαιζε μέχρι εκείνο το σημείο ο Αμερικανός. 

Ο Φοκίνα από την άλλη, αδίκησε και λίγο τον εαυτό του, καθώς δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο service του Φριτς σπαταλώντας και τις 5 ευκαιρίες για break (0/5). 

To 0/5 του 1ου set έγινε 0/7 για τον Ισπανό, ο οποίος συνέχιζε να πιέζει αφόρητα το service του Φριτς που με τη σειρά του άρχισε να χάνει ενέργεια από τη συνεχή κίνηση που τον έθετε ο Φοκίνα

It’s the week of the forehand slice

Genius from @Taylor_Fritz97 at #RolexMCMasters! pic.twitter.com/RBp9KXJ0aK

Tennis TV (@TennisTV) April 15, 2022

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο 22χρονο στο 7ο game του 2ου set (0/2 break-points) το έκανε στο 9ο παίρνοντας προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να ολοκληρώσει το set.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να περάσουν 10 λεπτά και να σβήσει 3 break-points του Φριτς, με τον Αμερικανό να στέκεται και τυχερός σε ορισμένα σημεία του game, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει το 1-1.

Στο decider set δεν άλλαξε κάτι. Ο Φοκίνα με το “καλημέρα” έχασε ακόμη τρεις ευκαιρίες για break, το οποίο όμως κατάφερε να κάνει στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. 

164 kmh winner…on clay!

ADF went full La Monf on that one @alexdavidovich1 #RolexMCMasters pic.twitter.com/1ZQx5kulFx

Tennis TV (@TennisTV) April 15, 2022

Η χαρά του Ισπανού δεν κράτησε πολύ με τον Φριτς να παίρνει πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ μετά από ένα 11λεπτο game και 3/3 σβησμένα break-points ο Αμερικανός έκανε το 3-2.

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο τουρνουά με τον Φοκίνα να κατακτά τα επόμενα τέσσερα games και με 6-3 να ολοκληρώνει την ανατροπή, αλλά και τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του. 

Ο Ισπανός και Νο46 του κόσμου, θα περιμένει στα ημιτελικά τον 30χρονο Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή ανατροπή στο 3ο set και απέκλεισε τον Χούμπερτ Χουρκάτς.

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Στα ημιτελικά με ανατροπή ο τρομερός Φοκίνα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα