BJK Cup: Κέρδισε και παρέμεινε στην 2η κατηγορία η Ελλάδα

Στην 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης στο Billie Jean King Cup θα συνεχίσει να αγωνίζεται η εθνική Ελλάδας, μετά τη νίκη (2-1) επί του Λουξεμβούργου την Παρασκευή (15/4), που εξασφάλισε την παραμονή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Ελένη Χριστοφή κέρδισαν το καθοριστικό ματς διπλού και χάρισαν στη χώρα μας την παραμονή στην 2η κατηγορία, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις με θετικό πρόσημο,

στο απαιτητικό τριήμερο αγώνων.

Μπορεί οι αθλήτριες του Νίκου Αλεξίου να μην μπόρεσαν να αγωνιστούν για την άνοδό τους στην 1η κατηγορία, μετά τον αποκλεισμό σε τριπλή ισοβαθμία, στον όμιλο με Νορβηγία και Αίγυπτο, όμως παίζοντας ψυχωμένα στην τελευταία ημέρα αγώνων στο Βιερουμάκι της Φινλανδίας, κατάφεραν να πετύχουν τον minimum στόχο τους.

Απίθανη ανατροπή της Ματούλα και 1-0

Η Μάρθα Ματούλα (Νο780) πραγματοποίησε επική ανατροπή στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση και χάρισε πολύτιμη νίκη στην εθνική μας, που λίγες ώρες αργότερα αποδείχθηκε καθοριστική για την εξασφάλιση της παραμονής στην 2η κατηγορία.

Η 24χρονη Ελληνίδα βρέθηκε να χάνει με 3-6, 1-5(!), όμως κέρδισε 12 από τα επόμενα 13 games της αναμέτρησης και έριξε στο καναβάτσο την 18χρονη, Μαρί Βέκερλε, πανηγυρίζοντας σπουδαία νίκη με 3-6, 7-6(4), 6-0.

Μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά μάχης, η Ματούλα έφυγε νικήτρια από το court στο πιο συναρπαστικό ματς του τριημέρου και “έκλεισε” ονειρεμένα την παρουσία της στο Βιερουμάκι.

Η Παπαμιχαήλ υπέκυψε στην ανωτερότητα της πολύπειρης Μινέλα

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που δεν… σταμάτησε να παίζει αυτό το τριήμερο, σε μονό και διπλό, δεν μπόρεσε να απειλήσει την άλλοτε Νο66 και νυν Νο251 τενίστρια του κόσμου, Μάντι Μινέλα, χάνοντας εύκολα το 2ο tie.

Πιο συγκεκριμένα, η 36χρονη από το Λουξεμβούργο επικράτησε με 6-1, 6-0 και έφερε στα ίσια τη μάχη της παραμονής (1-1), με την Παπαμιχαήλ να γνωρίζει την 2η ήττα τις σε τρία ματς που έδωσε στο μονό της διοργάνωσης.

Straight sets νίκη στο διπλό και… ανακούφιση

Το δίδυμο που αγωνίστηκε και στους προηγούμενους δυο αγώνες, κόντρα σε Νορβηγία και Αίγυπτο, αυτό δηλαδή της Δέσποινας Παπαμιχαήλ με την Ελένη Χριστοφή… έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά στο καθοριστικό ματς της Παρασκευής.

Μετά από μια ώρα και 51 λεπτά αγώνα, οι δυο Ελληνίδες επικράτησαν των Μάντι Μινέλα και Κλοντίν Σάουλ με 6-3, 7-5, εξασφαλίζοντας τη νίκη για τη χώρα μας και ταυτόχρονα έστειλαν στην 3η κατηγορία του Billie Jean King Cup, το Λουξεμβούργο.

Απολογισμός τριημέρου στο Βιερουμάκι

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της εξασφαλίζοντας την παραμονή στη 2η κατηγορία, έχοντας απολογισμό 2 νίκες (κόντρα σε Νορβηγία και Λουξεμβούργο) και 1 ήττα (από την Αίγυπτο).

Δέσποινα Παπαμιχαήλ: 6 αγώνες – 3 στο μονό με ρεκόρ 1-2 και 3 στο διπλό με ρεκόρ 2-1

Ελένη Χριστοφή: 3 αγώνες, όλοι στο διπλό, με ρεκόρ 2-1

Μιχαέλα Λάκη: 2 αγώνες, όλοι στο μονό, με ρεκόρ 1-1

Μάρθα Ματούλα: 1 αγώνας, στο μονό – Ρεκόρ 1-0

BILLIE JEAN KING CUP GROUP II DRAWS AND RESULTS 

Δημήτρης Χαλιάπας

The post BJK Cup: Κέρδισε και παρέμεινε στην 2η κατηγορία η Ελλάδα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα