Προβλέψεις ενόψει του πρώτου μισού της σεζόν

12:38 3/2/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο αναγνώστης του Tennis24, Κωνσταντίνος Γαρδέλης αρθρογραφεί στη στήλη “Η άποψή μου” για το πρώτο μισό της νέας σεζόν μετά την Αυστραλία

Το Αυστραλιανό Όπεν ολοκληρώθηκε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να θριαμβεύει, τον Ναδάλ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική, πορεία παρά την μεγάλη απουσία από τα κορτ λόγω τραυματισμών και τον Στέφανο Τσιτσιπά να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά αποκλείοντας στον τέταρτο γύρο τον υπερασπιστή του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ. Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον αλλά και σημαντικό κομμάτι της σεζόν, το οποίο περιέχει τα Masters του Sunshine Double,

αργότερα τα τρία Masters της χωμάτινης σεζόν και φυσικά, το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, το Roland Garros.

Ας δούμε λοιπόν με τι προοπτικές μπαίνουν οι κορυφαίοι του αθλήματος στο κυνήγι των τίτλων αλλά και των πόντων στην κατάταξη της ΑΤΡ μετά το Αυστραλιανό Όπεν.

Αναμφίβολα, ο πιο φορμαρισμένος τενίστας αυτή τη στιγμή είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Πέρυσι όμως, η χρονιά δεν είχε ξεκινήσει και τόσο καλά για τον Σέρβο καθώς πάλευε για να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν. Ως αποτέλεσμα, έχει ελάχιστους πόντους να υπερασπιστεί, καθώς αποκλείστηκε μόλις στον δεύτερο γύρο στα τουρνουά των Indian Wells και Miami. Με άλλα λόγια, το πιο πιθάνο είναι να δούμε τον Τζόκοβιτς να βγαίνει κερδισμένος από αυτό το κομμάτι της σεζόν. Κερδισμένος θα βγει σίγουρα και το Νο2 κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ, καθώς σκοπεύει να αγωνιστεί στα τουρνουά των Acapulco, Indian Wells και Μiami, στα οποία δεν είχε αγωνιστεί πέρυσι λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Αντιθέτως, Φέντερερ και Ντελ Πότρο έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο. Ο Ελβετός τενίστας έχει να υπερασπιστεί 500 πόντους από την κατάκτηση του τουρνουά του Ρότερνταμ και 600 από το τουρνουά του Indian Wells, στο οποίο είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Ωστόσο, αναμένεται να τον δούμε να βγαίνει κερδισμένος από το Miami, καθώς πέρυσι είχε χάσει μόλις στον δεύτερο γύρο από τον Θανάση Κοκκινάκη.

Ο Ντελ Πότρο, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου από τον περασμένο Οκτώβριο λόγω κατάγματος επιγονατίδας, έχει να υπερασπιστεί 1860 πόντους από τα τουρνουά των Acapulco και Indian Wells τα οποία και κατέκτησε, αλλά και από το Miami στο οποίο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Ο ανεβασμένος Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης “βλέπει” την κορυφαία δεκάδα, που είναι ένας από τους βασικούς του στόχους για φέτος και μάλιστα σύντομα, καθώς πριν τα δύο Masters σκοπεύει να αγωνιστεί στο 250άρι τουρνουά της Σόφιας αλλά και στο 500άρι του Ντουμπάι.

Και μετά… Χώμα

Στο χώμα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Ναδάλ είναι σίγουρα το φαβορί σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται, ωστόσο το έργο της υπεράσπισης 4680 πόντων σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς φέτος ο Τζόκοβιτς παίζει εξαιρετικό τένις σε αντίθεση με πέρυσι που δεν είχε καταφέρει τίποτα ιδιαίτερο στο χώμα. Εκτός αυτού, θα δούμε τον Ρότζερ Φέντερερ να επιστρέφει στο χώμα μετά από τρεις χρονιές που δεν αγωνίστηκε σε κανένα χωμάτινο τουρνουά. Ο ίδιος έχει πει ότι θα παίξει σε δύο τουρνουά, ένα Masters και στο Roland Garros. Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Φέντερερ να ανεβεί στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την πτώση του από το Νο3 στο Νο6 της κατάταξης.

Στο χώμα είναι πολύ ανταγωνιστικοί οι Ντόμινικ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Θυμίζω ότι ο Τιμ ήταν αυτός που προκάλεσε την μοναδική ήττα στον Ναδάλ στην περσινή χωμάτινη σεζόν, στα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης, το οποίο λίγες μέρες αργότερα κατέκτησε ο Ζβέρεφ, ενώ ο Αυστριασκός ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δεύτερος καλύτερος τενίστας στο χώμα, με βάση τους πόντους που κέρδισε. Δικαίως άλλωστε, έφτασε μέχρι τον τελικό του Roland Garros, οπού έχασε από έναν ασταμάτητο Ράφαελ Ναδάλ.

Όσο για τον Τσιτσιπά… θυμίζω ότι πέρσι τα πήγε πολύ καλά στο χώμα, φτάνοντας μάλιστα στον πρώτο του ΑΤΡ τελικό στη Βαρκελώνη, παρόλο που η συγκεκριμένη επιφάνεια δεν ταιριάζει τόσο πολύ στο παιχνίδι του. Σίγουρα όμως, έχει τη δυνατότητα φέτος να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Περιμένουμε λοίπον με αγωνία τα τουρνουά των επόμενων μηνών μιας ενδιαφέρουσας σεζόν η οποία έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους φίλους του αθλήματος, καθώς μέχρι τώρα έχουμε δει ποιοτικό και ανταγωνιστικό τένις. Θα έχουμε άραγε απρόσμενες εκπλήξεις στα τουρνουά που ακολουθούν;

Κωνσταντίνος Γαρδέλης – αναγνώστης

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24 και δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να εκφράσουν τη γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

Στείλτε μας την άποψή σας, ενυπόγραφα, στο [email protected] και θα δημοσιευτεί αυτούσια στο δημοφιλέστερο site για το τένις στην Ελλάδα.

The post Προβλέψεις ενόψει του πρώτου μισού της σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα