Προτεραιότητα η υγεία και όχι η επιστροφή του τένις

Ο Άντι Μάρει φαίνεται να διασκεδάζει πολύ με τη συμμετοχή του στο ηλεκτρονικό τουρνουά Mutua Madrid Open, οδεύοντας από νίκη σε νίκη στο video game με το οποίο διεξάγεται το εικονικό τουρνουά.

Μετά τη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ την Τρίτη, ο 33χρονος Βρετανός μίλησε για την επιστροφή στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας πως όλοι οι αθλητές θέλουν να επιστρέψουν στα courts, όμως αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια

και πως προτεραιότητα όλων είναι η υγεία και η φυσιολογική ζωή.

“Είμαι βέβαιος πως όλοι οι τενίστες θέλουν να επιστρέψουν στα τουρνουά, το συντομότερο δυνατόν. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι το πιο σημαντικό. Πρώτα απ’όλα, θέλουμε πίσω τη φυσιολογική μας ζωή. Όταν επιτευχθεί αυτό, θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τα ταξίδια και τον αθλητισμό, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

“Δεν βλέπω να γίνεται σύντομα αυτό. Το πρώτο βήμα θα είναι να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού και όταν το κάνουμε αυτό, θα μπορούμε να κάνουμε πιο φυσιολογικά πράγματα αντί να σκεφτόμαστε πότε θα παίξουμε ξανά σε τουρνουά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης (Λονδίνο 2012, Ρίο 2016).

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, επεσήμανε πως αν ανοίξουν πρόωρα τα σύνορα των χωρών και επιτραπούν τα αεροπορικά ταξίδια, είναι πιθανό να διαδοθεί πιο εύκολα ο ιός.

“Δεν επιτρέψουμε τις διεθνείς πτήσεις, είναι πιθανό να έχουμε ένα δεύτερο κύμα με μολύνσεις. Αυτό θα επιβραδύνει τα πάντα και δεν το θέλουμε. Ας προσπαθήσουμε πρώτα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”

Ο Μάρει, ουσιαστικά, θέτει ως προτεραιότητα την ανακάλυψη του εμβολίου και μετά να επιστρέψουν τα επαγγελματικά tour. Αυτή η εκδοχή συζητιέται ολοένα και περισσότερο στο εξωτερικό.

The post Προτεραιότητα η υγεία και όχι η επιστροφή του τένις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα