Ποιοι μπορούν να τον φτάσουν;

Ο Στέφαν Εντμπεργκ αναφέρθηκε στους δύο τενίστες που έχουν κάποιες ελπίδες να φτάσουν το ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων του Ρότζερ Φέντερερ, κάτι που εξαρχής θεωρεί πως είναι σχεδόν αδύνατο!

Ο πρώην προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, Στέφαν Εντμπεργκ, έχει σίγουρα μείνει με το “μαράζι” της μη κατάκτησης κάποιου Slam από τον Ελβετό τενίστα επί των ημερών του.

Ο Ρότζερ Φέντερερ της τριετίας 2014-2016 έπαιξε εξαιρετικό τένις, πρόσθεσε νέα

πράγματα στο παιχνίδι του, έφτασε σε τρεις τελικούς Slam αλλά εκεί την πατούσε συνέχεια από έναν εκπληκτικό Νόβακ Τζόκοβιτς και από το άγχος της κατάκτησης Slam μετά από πολύ καιρό.

Φυσικά, ο Σουηδός πρώην τενίστας έχει χαρεί και με το παραπάνω τις πρόσφατες τεράστιες επιτυχίες του “Βασιλιά” μιας και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Φεντ που τον είχε ως είδωλο όταν ξεκινούσε να παίζει τένις.

“Το να φτάσει το Νο1 τώρα είναι ένα άπιαστο όνειρο. Είχε και άλλες ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν υπερβολικά καλός. Μετά την επέμβαση το 2016, επέστρεψε δίχως πίεση και πολύ φρέσκος. Θα ήταν χαρούμενος απλά με ένα ακόμα κερδισμένο Slam και αυτός έχει πάρει τρία! Μας έχει εκπλήξει ευχάριστα!” ανέφερε ο Έντμπεργκ.

Εχοντας 20 Grand Slam τίτλους βρίσκεται φυσικά πρώτος στη λίστα των κερδισμένων Major, με το ρεκόρ του να μοιάζει άσπαστο. Μπορεί κάποιος να τον απειλήσει;

“Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί, είναι ο Ράφα Ναδάλ. Εχει ακόμα χρόνια μπροστά και αν είναι υγιής, γιατί όχι; Και έχουμε και τον Νόλε που έχει κερδίσει τόσα πολλά στην καριέρα του. Και αυτός θεωρητικά είναι στο παιχνίδι. Αλλά, για να πω την αλήθεια, θέλει τρελή προσπάθεια, είναι σχεδόν άπιαστο. Νομίζω θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 10-15 χρόνια για να το πλησιάσει κάποιος” κατέληξε.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ποιοι μπορούν να τον φτάσουν; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα