Η κούρσα για το Μιλάνο

Φουντώνει η μάχη ανάμεσα στους τενίστες κάτω των 21 ετών, που “παλεύουν” για τις οκτώ θέσεις που οδηγούν στα NextGen ATP Finals του Μιλάνου.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη στη νέα σεζόν, μερικοί νεαροί τενίστες κάτω των 21 ετών, έχουν ήδη ξεχωρίσει και θεωρούνται μεγάλα φαβορί για την συμμετοχή τους στους NextGen τελικούς της ΑΤΡ, που θα διεξαχθούν στο Μιλάνο.

Μετά

και τον τίτλο που κατέκτησε στο 250αρι τουρνουά του Ντέλρεϊ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής την προηγούμενη εβδομάδα, ο Φρανσίς Τιαφό έχει περάσει στην 2η θέση της συγκεκριμένης βαθμολογίας, με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεβ να βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση και να ξεχωρίζει ήδη από νωρίς από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Στην πρώτη “10αδα” της κούρσας για το Μιλάνο, έχουμε και την ελληνική μας εκπροσώπηση, από τον Στέφανο Τσιτσιπά. O 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην 9η θέση της συγκεκριμένης βαθμολογίας με 96 βαθμούς, 23 μόλις πίσω από τον 8ο Ρέιλι Όπελκα, ο οποίος καταλαμβάνει αυτή την χρονική περίοδο την τελευταία θέση που στέλνει στο Μιλάνο.

Ο Τσιτσιπάς πάντως, θα βελτιώσει σίγουρα την θέση του από την επόμενη εβδομάδα, μιας και έχει προκριθεί ήδη στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, πράγμα που σημαίνει πως θα του δώσει 45(!) επιπλέον πόντους, που θα τον φέρουν στο Top8.

Εκεί, εκτός των Ρούμπλεβ και Τιαφό που προελαύνουν στις πρώτες δυο θέσεις, είναι και οι Τέιλορ Φριτζ, Άλεξ Ντε Μινόρ και Ντένις Σαποβάλοβ, που συμπληρώνουν κατά σειρά την πρώτη “5αδα”.

Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης, είναι πως ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ, Νο5 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, δεν βρίσκεται στο Top5, μιας και φέτος δεν τα πηγαίνει τόσο καλά στο Tour και παραπαίει στην 6η θέση της συγκεκριμένης βαθμολογίας. Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούντ είναι στην 7η θέση, πριν τον Αμερικανό Ρέιλι Όπελκα.

Από… κοντά στον Στέφανο Τσιτσιπά είναι και οι Μαρκ Πόλμανς, Μάικλ Μο, Μιομίρ Κεκμάνοβιτς, Κορεντίν Μουτέτ, Πέδρο Μαρτίνεζ και Ντακ Χι Λι που καταλαμβάνουν από την 10η μέχρι την 15η θέση της βαθμολογίας.

ATP RANKINGS-RACE TO MILAN

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η κούρσα για το Μιλάνο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα