Πέρασε στην αντεπίθεση κατά της WTA η Σβιτολίνα

21:31 7/4/2023 - Πηγή: Tennis24

Κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου η Ελίνα Σβιτολίνα κατέκρινε την WTA για την έλλειψη δράσης ώστε να βοηθήσει τις Ουκρανές αθλήτριες μετά το περιστατικό του περασμένου μήνα με πρωταγωνίστρια τη Λέσια Τσουρένκο.

Η Τσουρένκο αποσύρθηκε από το ματς με την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα στο Indian Wells καθώς υπέστη κρίση πανικού μετά την συζήτησή της με τον CEO της ομοσπονδίας,

Στιβ Σάιμον. Ο τελευταίος φέρεται να είπε στην Ουκρανή πως αν οι Ρωσίδες και οι Λευκορωσίδες παίκτριες στηρίζουν τον πόλεμο, αυτή είναι μόνο η άποψή τους και είναι κάτι που δεν θα πρέπει να την επηρεάζει.

“Είμαστε φοβισμένες, αισθανόμαστε άδειες”, είπε η Σβιτολίνα σύμφωνα με την Equipe. “Αυτό που συνέβη στη Λέσια είναι πολύ λυπηρό. Οι άνθρωποι που δεν το έχουν βιώσει δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι να μην έχεις σπίτι, να μην αισθάνεσαι ασφαλής πουθενά, να έχεις οικογένεια στην Ουκρανία, με τις βόμβες να πέφτουν, να γνωρίζεις ότι οι ουκρανικές πόλεις καταστρέφονται”.

“Επικρατεί φόβος και μία αίσθηση κενού. Η WTA έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα, πολλά περισσότερα, σε μία σειρά θεμάτων. Τώρα είναι πολύ αργά. Υπήρξαν πολλές ανακοινώσεις, πολλές συνεντεύξεις, όλα αυτά όμως ήταν άχρηστα”.

The post Πέρασε στην αντεπίθεση κατά της WTA η Σβιτολίνα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα