Ντμίτρο Κουλέμπα: “Ανήθικη η επιστροφή Ρωσίας και Λευκορωσίας στο Wimbledon”

20:45 7/4/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα χαρακτήρισε την απόφαση να επιτραπεί η επιστροφή παικτών από Ρωσία και Λευκορωσία στο Wimbledon ως ανήθικη.

Ο ίδιος ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να αρνηθεί τη χορήγηση βίζας για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Η απόφαση του Wimbledon να επιτρέψει την συμμετοχή

αθλητών και αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία είναι ανήθικη”, έγραψε στο Twitter. “Η Ρωσία σταμάτησε την επιθετικότητά της και τα όσα κάνει; Όχι, απλά το Wimbledon αποφάσισε να φιλοξενήσει δύο συνεργούς σε ένα έγκλημα”.

Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές των δύο χωρών θα πρέπει να αγωνιστούν ως ουδέτεροι και να μην εκφράζουν την στήριξή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Όσοι μάλιστα λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις πολιτείες τους αλλά και χορηγία από κρατικές εταιρείες ή εταιρείες που ελέγχονται από τα κράτη τους, θα παραμείνουν σε καθεστώς αποκλεισμού.

Wimbledon's decision to permit the participation of Russian and Belarusian players is immoral. Has Russia ceased its aggression or atrocities? No, it’s just that Wimbledon decided to accommodate two accomplices in crime. I call on the UK government to deny visas to their players.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 31, 2023

The post Ντμίτρο Κουλέμπα: “Ανήθικη η επιστροφή Ρωσίας και Λευκορωσίας στο Wimbledon” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα