Οσάκα: “Μετά το Indian Wells ξεκίνησα με ψυχολόγο”

Κατά τη διάρκεια του ματς της στον 2ο γύρο του Indian Wells με τη Βερόνικα Κουντερμετόβα η Ναόμι Οσάκα, έβαλε τα κλάματα μετά από ένα άσχημο σχόλιο ενός θεατή.

Το περιστατικό φάνηκε να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την Οσάκα και πυροδότησε συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται πολλές φορές οι αθλητές όταν βρίσκονται μέσα στο γήπεδο.

Μιλώντας μετά τη νίκη της στον 1ο γύρο του Miami

Open επί της Άστρα Σάρμα, η Γιαπωνέζα είπε:

“Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το πω αυτό, αλλά τελικά άρχισα να μιλάω με έναν ψυχολόγο μετά το Indian Wells. Χρειάστηκε μόνο ένας χρόνος μετά το Γαλλικό Όπεν (το 2021 όταν ανακοίνωσε μια παύση από το άθλημα).

Μου πρότεινε κάποιες στρατηγικές. Συνειδητοποιώ πόσο βοηθητικό είναι. Χαίρομαι που έχω ανθρώπους γύρω μου που μου είπαν να πάω προς αυτή την κατεύθυνση.

Βασικά στο ματς θυμόμουν όλα τα πράγματα που μου είπε να κάνω, ουσιαστικά να πάρω βαθιές ανάσες και να επαναφέρω τον εαυτό μου στον ρυθμό του ματς όταν χρειαζόταν.

Ένας λόγος που ξεκίνησα ήταν ειλικρινά γιατί η αδερφή μου φαινόταν να ανησυχεί πολύ για μένα. Νιώθω ότι δοκίμασα πολλά διαφορετικά πράγματα γιατί τείνω να εσωτερικεύω τα συναισθήματα μου και επίσης θέλω να κάνω τα πάντα μόνη μου.

O προπονητής μου (Γουίμ Φισέτ) το έθεσε με πολύ καλό τρόπο. Ουσιαστικά είναι σαν να προσλαμβάνεις έναν προπονητή για τένις, ή για φυσική κατάσταση. Το μυαλό είναι τόσο μεγάλο πράγμα. Εάν μπορείς να πάρεις έναν επαγγελματία και να σε βοηθήσει έστω και κατά 0,5% αυτό μόνο αξίζει τον κόπο”

H Ναόμι Οσάκα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την προσπάθειά της στο Miami Open και θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούχοβα στις “32” του τουρνουά.

MIAMI OPEN WOMEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Οσάκα: “Μετά το Indian Wells ξεκίνησα με ψυχολόγο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα