Μουράτογλου: “Τρομερή πίεση στον Τζόκοβιτς αν ο Ράφα κερδίσει το RG”

Με τον Ράφαελ Ναδάλ ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν, ο κορυφαίος προπονητής Πάτρικ Μουράτογλου πιστεύει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς «θα πιεστεί να κερδίσει το Wimbledon» εάν ο Ναδάλ κερδίσει έναν 22ο τίτλο Grand Slam.

Ο Ναδάλ που έχει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα με 20-1 αυτή τη σεζόν, επρόκειτο να χάσει το τουρνουά Μαϊάμι και με την καινούρια ενημέρωση τώρα θα χάσει άλλα δυο Masters σε χωμάτινα γήπεδα στο Μόντε Κάρλο και την Μαδρίτη αφού έμεινε εκτός για τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Αντιθέτως,

ο Τζόκοβιτς έχει παίξει μόνο στο τουρνουά του Ντουμπάι φέτος. Παράλληλα, ο Φέντερερ θα απουσιάσει τόσο από το Roland Garros και από το Wimbldeon, καθώς αναρρώνει από μια τρίτη επέμβαση στο γόνατο.

Σε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τον αγώνα για τον τίτλο του GOAT μεταξύ των Big-3, ο Μουράτογλου είπε:

“Ο τελευταίος τίτλος Grand Slam του Ρότζερ ήταν το 2018.

Έχει παίξει μόνο τρία τουρνουά τα τελευταία δύο χρόνια και έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα παίξει φέτος στο Wimbledon. Πιθανότατα θα μείνει στους 20 τίτλους Grand Slam.

Μέχρι αυτό το Αυστραλιανό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν μακράν στην pole position. Είναι ο νεότερος από τους τρεις και κέρδισε κατά μέσο όρο δύο τίτλους Grand Slam ετησίως τις τελευταίες τέσσερις σεζόν.

Μπορεί εύκολα να παίξει άλλα τρία με τέσσερα χρόνια καθώς είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αυτό θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε 25 ή 30 τίτλους Grand Slam.

Αλλά από το Australian Open, ο Ράφα επέστρεψε. Προηγείται στον αριθμό των τίτλων Grand Slam με 21, έναν περισσότερο από τους Νόβακ και Ρότζερ.

Το επόμενο Grand Slam θα είναι το Roland Garros και ο Ράφα κέρδισε επτά από τα 10 τελευταία τουρνουά στο Παρίσι.

Είναι ακόμα ασαφές αν ο Νόβακ θα παίξει στο Παρίσι. Αν ο Ράφα κερδίσει το Γαλλικό Όπεν, ο Νόβακ θα είναι υπό υψηλή πίεση στο Γουίμπλεντον καθώς θα αισθάνεται ότι πρέπει να το κερδίσει.

Η εμφάνιση της νέας γενιάς παικτών με επικεφαλής τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Τσιτσιπά απειλεί επίσης το έργο του Νόβακ καθώς έχασε από τον Μεντβέντεφ στον τελευταίο τελικό του US Open”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE COACH (@patrickmouratoglou)

The post Μουράτογλου: “Τρομερή πίεση στον Τζόκοβιτς αν ο Ράφα κερδίσει το RG” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα