ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΝΤΡΕΣΚΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ US OPEN!

01:00 8/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Μία ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Μπιάνκα Αντρέσκου κατέκτησε τον παρθενικό της Grand Slam τίτλο στα 19 της χρόνια κερδίζοντας τη θρύλο του αθλήματος, Σερίνα Γουίλιαμς, στο Αμερικανικό Όπεν!

ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ στη Μπιάνκα Αντρέσκου!

Η μόλις 19 ετών Καναδή τενίστρια, στον πρώτο της τελικό Grand Slam, πρώτο από πολλούς που αναμφίβολα θα ακολουθήσουν, επικράτησε της Σερίνα Γουίλιαμς με 6-3, 7-5 στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν και είναι η φετινή πανάξια πρωταθλήτρια του τελευταίου Slam

της σεζόν!

Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη επιτυχία για την έφηβη, ακόμα, Αντρέσκου που έκανε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έχουμε δει σε πρωτάρα σε τελικό Major τα τελευταία χρόνια έστω και αν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μία τρομερή προσπάθεια αντεπίθεσης της Σερίνα στο δεύτερο σετ!

Ο τρόπος που κυριάρχησε κόντρα στη Σερίνα μέχρι και το 5-1 του δεύτερου σετ ήταν πραγματικά μυθικός στα όρια του…παράλογου για μία κοπέλα δίχως την εμπειρία τέτοιου αγώνα και σε τόσο νεαρή ηλικία…

20 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου Major από τη Σερίνα Γουίλιαμς που έγινε στο Αμερικανικό Όπεν του 1999, η αλλαγή φρουράς στο γυναικείο τένις συνεχίζεται με την Αντρέσκου να είναι πλέον η τέταρτη τενίστρια που εμποδίζει την 37χρονη Αμερικανίδα να φτάσει στα 24 Slams…

Tέσσερις σερί χαμένοι τελικοί Major πλέον για τη Σερίνα, δύο στο Wimbledon και δύο στο Αμερικανικό Όπεν στους οποίους δεν έχει κερδίσει ούτε σετ, όλοι μετά τη γέννηση της κόρης της.

Δυστυχώς για τη θρύλο του αθλήματος, η τύχη της δεν άλλαξε ούτε στον τελικό του Σαββάτου και πώς θα μπορούσε άλλωστε κόντρα σε μία Αντρέσκου από άλλον πλανήτη.

Η Καναδή έγραψε από πάρα πολλές απόψεις ιστορία στον τελικό του Σαββάτου όντας η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που κατακτά Major στα μονά ενώ ισοφάρισε το “στοιχειωμένο” ρεκόρ της Μόνικα Σέλες να κατακτήσει δηλαδή Slam στην μόλις τέταρτη συμμετοχή της σε βασικό ταμπλό Major!

Η Αντρέσκου ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του τελικού και έδειχνε ότι θα έφτασε σε μία συντριβή της Σερίνα όταν σέρβιρε για το ματς στο 6-3, 5-1 έχοντας κυριολεκτικά κατατροπώσει την αντίπαλό της από κάθε άποψη.

Αγωνιστικά, πνευματικά, ακόμα και με το κοινό εναντίον της, η Μπιάνκα έπαιξε τόσο καλά, ψύχραιμα και πειθαρχημένα απέναντι σε μία Σερίνα που είχε μεν την εμπειρία των…32 προηγούμενων τελικών Slam αλλά ήταν αυτή με το περισσότερο άγχος και αυτή που κλήθηκε να βρει απαντήσεις.

Ξεκάθαρα καλύτερη στο πρώτο σετ, έκανε δύο breaks στη Σερίνα κρατώντας όλες τις φορές το σερβίς της με επιθετικό παιχνίδι πρώτης γραμμής και πολύ λίγα λάθη.

Σε αντίθεση με τη Σερίνα που έκανε πάρα πολλά αβίαστα, το footwork ήταν προβληματικό και αντιδρούσε στις “δράσεις” της Αντρέσκου δίχως αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σετ κύλησε ακόμα πιο εφιαλτικά για την εξάκις πρωταθλήτρια που μπορεί να έσπασε για πρώτη φορά το σερβίς της Αντρέσκου, είδε όμως την Καναδή να κάνει “σμπαράλια” το δικό της σερβίς και να σερβίρει για το ματς με το γερό “μαξιλάρι” του 5-1 πριν οδηγηθούμε σε ένα ανεπανάληπτο φινάλε…

Στα πρόθυρα της συντριβής, η Σερίνα έσωσε match point της Αντρέσκου, έσπασε εκεί το σερβίς της Καναδής και κατάφερε να πάρει τελικά τέσσερα games στη σειρά φέροντας τούμπα τον τελικό και, για πρώτη φορά, το μομέντουμ του αγώνα υπέρ της!

Στο 5-5, η Αντρέσκου κλήθηκε να ανασυγκροτηθεί και να μην αφήσει την απογοήτευση να της στοιχίσει μία οδυνηρή απώλεια σετ και το έπραξε θαυμάσια…

Πήρε τα δύο τελευταία games με συνταγή το ό,τι έκανε μέχρι και το 5-1 και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία μέρα που θα θυμάται για πάντα…

Δεν το συζητάμε φυσικά ότι η Αντρέσκου “εκτοξεύεται” στην career high θέση του Νο5 και θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, παρούσα και στο WTA Finals στο τέλος της σεζόν!

US OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

Κώστας Αϊτάκης

The post ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΝΤΡΕΣΚΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ US OPEN! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα