Τουλάχιστον 7 οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποταμό στην Αγία Πετρούπολη - Καρέ καρέ το δυστύχημα

02:44 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε τουλάχιστον επτά ανέρχονται οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Αυτός είναι ο νεότερος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο αριθμός των νεκρών μετά την πτώση του λεωφορείου στον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ανέβηκε στους επτά.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής (10.05.2024), όταν λεωφορείο με περίπου 20 επιβαίνοντες, έπειτα από μία «τρελή» πορεία, έπεσε από

γέφυρα στα νερά του ποταμού.

Ο προηγούμενος απολογισμός των ρωσικών αρχών έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και έξι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 44χρονος οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, υποστήριξε ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα των φρένων.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/05/st_petersburg_11052024.mp4

Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο όταν έστριβε από την οδό Bolshaya Morskaya στη γέφυρα Potseluev στην Αγία Πετρούπολη. Το όχημα προσέκρουσε σε φράχτη της γέφυρας και έπεσε στο νερό.

#UPDATE: 112 has published a video from cameras from inside of the bus that fell off a bridge and plunged into a river in St. Petersburg, Russia. The driver is seen trying to steer, but cannot control the car. The recording gets interrupted when the car falls into the river.… pic.twitter.com/s26nYz4zhE

— R A W S G L B A L (@RawsGlobal) May 10, 2024

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το λεωφορείο ανήκει σε εταιρεία, η οποία ελέγχεται για 23 παραβάσεις από τον Ιανουάριο του 2022.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/05/st_petersburg2_11052024.mp4

Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Alexander Bastrykin, ανέλαβε τον έλεγχο της έρευνας.

Εκ μέρους του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Alexander Beglov, συγκροτήθηκε μία επιτροπή για να καθορίσει τα αίτια του δυστυχήματος και να οργανώσει βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειές τους.

To άρθρο Τουλάχιστον 7 οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποταμό στην Αγία Πετρούπολη - Καρέ καρέ το δυστύχημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα