Το χρονικό του σήριαλ “Σερίνα vs Ράμος” – VIDEO

19:31 7/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του φετινού Αμερικανικού Όπεν στις γυναίκες, θυμηθείτε, καρέ-καρέ το σήριαλ: “Σερίνα Γουίλιαμς εναντίον Κάρλος Ράμος”, που αμαύρωσε τον γυναικείο τελικό του περυσινού τουρνουά, ανάμεσα στην Αμερικανίδα και τη Ναόμι Οσάκα…

Ήταν, σίγουρα, ο πιο επεισοδιακός τελικός των τελευταίων ετών σε Grand Slam διοργάνωση.

Η Σερίνα Γουίλιαμς εκτός εαυτού, φωνάζοντας “κλέφτη και ψεύτη” τον διαιτητή της αναμέτρησης, Κάρλος Ράμος, ο Πορτογάλος από την πλευρά του κυνικός χωρίς να λέει πολλά, αλλά

να… δείχνει με τις πράξεις του πως δεν “χαμπαριάζει”, και η Ναόμι Οσάκα, αμήχανη και σφιγμένη μπροστά στο show που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια της.

Όλα ξεκίνησαν στο δεύτερο γκέιμ του δευτέρου σετ, με τον προπονητή της Σερίνα Γουίλιαμς, Πατρίκ Μουράτογλου, να “πιάνεται στα πράσα”, κάνοντας coaching την Αμερικανίδα, και τον Ράμος να τιμωρεί την 36χρονη με coaching violation.

Δεν άργησαν να οξυνθούν τα πνεύματα, με την Γουίλιαμς να πηγαίνει στον Πορτογάλο και να του λέει με απειλητικό ύφος μεταξύ άλλων: “Δεν κλέβω για να κερδίσω. Προτιμώ να χάσω, παρά αυτό”, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο Γάλλος προπονητής της απλά της έκανε ένα… thumbs up για το παιχνίδι της, με τον φωτογραφικό φακό, πάντως, να δείχνει άλλα, και να δίνει δίκιο στον chair umpire.

Ήδη η πρώτη παρατήρηση όμως του διαιτητή είχε περάσει στα πρακτικά. Δείτε σε βίντεο την συγκεκριμένη σκηνή:

Το σήριαλ συνεχίστηκε στο τέλος του πέμπτου γκέιμ, και στις αρχές του έκτου. Πιο συγκεκριμένα, η Γουίλιαμς δέχθηκε μπρέικ από την Οσάκα (6-2, 3-2) και ξέσπασε στη ρακέτα της, πετώντας και σπάζοντας την στο court.

Ο Ράμος δεν άργησε να της δώσει την δεύτερη, διαφορετική παρατήρηση, αυτήν την φορά για racquet abuse, πράγμα που σύμφωνα με το γράμμα των κανονισμών, σημαίνει πως η Αμερικανίδα πρέπει να τιμωρηθεί με point penalty.

Φυσικά, κι έτσι έγινε, με τον Ράμος να έχει εκ νέου δίκιο, όμως την Σερίνα να επιμένει πως δεν έπρεπε να έχει δεχθεί αρχικά το warning για coaching. “Έχω μια κόρη και παλεύω για το δίκιο, δεν έκλεψα ποτέ, δεν έπρεπε να δεχθώ την παρατήρηση για coaching, δεν είναι δίκαιο όλο αυτό, μου χρωστάς μια συγγνώμη”, τόνισε μεταξύ άλλων η Σερίνα προς τον Ράμος αυτήν την φορά.

Η συνέχεια έμελλε να είναι ακόμη πιο… τρελή. Η Σερίνα δέχθηκε ακόμη ένα μπρέικ από την Γιαπωνέζα (6-2, 4-3) και τα “έβαλε” με τον Κάρλος Ράμος εκ νέου, φωνάζοντας του με επιδεικτικό και απειλητικό τρόπο: “Μου χρωστάς μια συγγνώμη, είσαι ψεύτης, δεν θα αφήσω ποτέ να είσαι ξανά διαιτητής σε αγώνα μου. Μου έκλεψες έναν πόντο, είσαι ένας κλέφτης!”.

Φυσικά, η Αμερικανίδα πέρασε τα όρια, με τον Πορτογάλο να της δίνει την τρίτη της παρατήρηση, αυτήν την φορά για verbal abuse, και να της στερεί την δυνατότητα να παλέψει για την ισοφάριση, αφού αυτομάτως, με το τρίτο διαφορετικό warning, τιμωρήθηκε με game penalty!

Εμφανώς απογοητευμένη και νευριασμένη από την όλη κατάσταση, η Σερίνα κάλεσε τους supervisors, για να διαλευκάνουν την υπόθεση, με την Οσάκα εκείνη την στιγμή, αξίζει να σημειωθεί, να είναι… αόρατη στο court, μη παίρνοντας θέση για την διαμάχη, προηγούμενη και στο σκορ 6-2, 5-3.

Οι supervisors εξήγησαν στην Αμερικανίδα πως δεν γίνεται να πάρουν πίσω το game penalty, με το παράξενο της υπόθεσης, να είναι πως αυτή τη φορά η Σερίνα υπερασπίστηκε το “δίκιο” της λέγοντας κάτι εντελώς διαφορετικό με όσα έλεγε πριν, έχοντας ήδη ξεσπάσει σε κλάμματα.

“Αυτό είναι άδικο. Ξέρετε πόσοι άλλοι άνδρες κάνουν χειρότερα πράγματα από εμένα και δεν παίρνουν game penalty ; Είναι άδικο. Υπάρχουν τενίστες που λένε πολλά περισσότερα στους διαιτητές, κι απλά επειδή είναι άνδρες δεν τιμωρούνται έτσι. Επειδή εγώ είμαι γυναίκα, σημαίνει πως μπορείτε να μου κλέψετε ένα γκέιμ ;”, ήταν μερικά από τα λόγια της Σερίνα αυτήν την φορά.

Η Σερίνα τελικώς ηττήθηκε με 6-2, 6-4 από την ανώτερη εντός των τεσσάρων γραμμών του court, κακά τα ψέμματα, Οσάκα, και στο τέλος δεν έδωσε φυσικά το χέρι της στον Κάρλος Ράμος, ζητώντας του και πάλι να απολογηθεί στην ίδια, χωρίς αντίκρισμα πάντως, για ακόμη μια φορά.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το χρονικό του σήριαλ “Σερίνα vs Ράμος” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα