Όλο και πιο κοντά… – VIDEO

Το σημερινό μενού του BNP Paribas Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περιλαμβάνει δυο πολύ αμφίρροπους ημιτελικούς στο γυναικείο ταμπλό, αλλά και δυο εξαιρετικά ενδιαφέροντες προημιτελικούς στους άνδρες.

Φτάνουνε σιγά-σιγά αισίως στις τελευταίες ημέρες του BNP Paribas Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο κλοιός σφίγγει για τους εναπομείναντες αθλητές τόσο στο ανδρικό, αλλά όσο και στο γυναικείο ταμπλό.

Ξεκινώντας

από τους άνδρες, δυο αρκετά ενδιαφέροντες προημιτελικοί οι οποίοι θα δώσουν τα δυο τελευταία εισιτήρια για τους ημιτελικούς, θα λάβουν χώρα στο κεντρικό εννοείται court των εγκαταστάσεων στο Indian Wells Garden, νωρίς μέσα στην ημέρα.

Πρώτο παιχνίδι στην ημέρα στις 21:00GRE, η κόντρα των big servers Σαμ Κουέρι και Μίλος Ράονικ. Οι δυο τους προέρχονται από πειστικές εμφανίσεις στο τουρνουά, αν και ο Ράονικ έχει δώσει έναν αγώνα λιγότερο, καθώς στην φάση των “16” δεν χρειάστηκε να κατέβει καν, μετά την απόσυρση του Μάρκου Παγδατή.

Ο Καναδός είναι πιο ξεκούραστος από τον αντίπαλό του, όμως ο Αμερικανός σίγουρα έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του φέτος και είναι το φαβορί στην αναμέτρηση. Ο Κουέρι έχει αποκλείσει τους Μίσα Ζβέρεβ, Γιούκι Μπάμπρι και Φελισιάνο Λόπεζ στο Indian Wells, ενώ ο Ράονικ από την πλευρά του τους Οζέρ Αλιασίμ, Ζοάο Σόουζα και Μάρκο Παγδατή.

Στην αμέσως επόμενη αναμέτρηση στο court, ο πολύ φορμαρισμένος Αργεντινός Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα δώσει μεγάλη μάχη με τον επίσης σε εξαιρετική κατάσταση στο τουρνουά Φιλίπ Κολσράιμπερ, στις 23:00GRE περίπου.

Ο “Ντέλπο” γύρισε από την κόλαση στο πρόσφατο παιχνίδι του κόντρα στον συμπατριώτη του Λεονάρντο Μάγιερ, καθώς βρέθηκε πίσω με σετ και μπρέικ, αλλά κατάφερε να κερδίσει. Αντίθετα, ο Γερμανός μετά από την νίκη-έκπληξη σε βάρος του Μαρίν Τσίλιτς στον 3ο γύρο του Masters της Καλιφόρνια, κέρδισε και τον Πιέρ Ιγ Ερμπέρ χωρίς να χάσει σετ και πλέον περιμένει με… άγριες διαθέσεις για έναν μεγάλο αγώνα τον “Πύργο του Ταντίλ”.

Στο γυναικείο ταμπλό τώρα, τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 04:00GRE το πρωί του Σαββάτου. Εναρκτήριος ημιτελικός στο BNP Paribas Open για φέτος, αυτός ανάμεσα στην Αμερικανίδα θρύλο του τένις στην χώρα της Βίνους Γουίλιαμς και την φοβερή νεαρή Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα.

Η Βίνους διανύει εξαιρετικό τουρνουά στην Καλιφόρνια και αφού απέκλεισε και την αδερφή της Σερίνα, βρίσκεται δίκαια στην τελική “4αδα”, στοχεύοντας στην κατάκτηση του τουρνουά, μιας και δεν έχει απολέσει ούτε σετ ακόμη στον θεσμό μετά από τέσσερις αγώνες.

Η Γουίλιαμς δεν θα έχει εύκολο απόγευμα όμως κόντρα στην Κασάτκινα, η οποία περνάει το καλύτερο… φεγγάρι της μέχρι τώρα καριέρας της και στα προημιτελικά “ισοπέδωσε” την Αντζέλικα Κέρμπερ με το εμφατικό 6-0, 6-2, δείχνοντας πως δεν… αστειεύεται. Το Νο19 στην παγκόσμια κατάταξη δεν έχει χάσει επίσης σετ στο τουρνουά(!) και έχει αποκλείσει της Σινιάκοβα, Στίβενς, Βοζνιάκι και Κέρμπερ!

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας και αμέσως μετά από αυτό ανάμεσα στις Γουίλιαμς και Κασάτκινα, στις 05:30GRE δηλαδή περίπου, θα τεθούν αντιμέτωπες άλλες δυο υπερφορμαρισμένες αθλήτριες αυτή τη στιγμή στο γυναικείο Tour.

Το Νο1 του κόσμου Σιμόνα Χάλεπ συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Indian Wells Garden και παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Πέτρα Μάρτιτς στον πρόσφατο μεταξύ τους προημιτελικό, δείχνει έτοιμη για ακόμη μια διάκριση στις ΗΠΑ, στοχεύοντας στην πρόκρισή της σε ακόμη έναν τελικό.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να εμφανιστεί άψογη, αν θέλει να νικήσει αυτήν την Ναόμι Οσάκα. Η Γιαπωνέζα κάνει απίστευτα πράγματα στην έρημο της Καλιφόρνια και έχει αποκλείσει κατά σειρά της Σαράποβα, Ραντβάνσκα, Βίκερυ, Σάκκαρη και Καρολίνα Πλίσκοβα, έχοντας χάσει μόλις ένα(!) σετ, αυτό μάλιστα από την “δική” μας Μαρία Σάκκαρη.

Η Οσάκα έχει τρομερές παρουσίες φέτος και θέλει να πάρει την άτυπη ρεβάνς για την ήττα της από την Ρουμάνα στο Αυστραλιανό Όπεν που μας πέρασε, δίνοντας της ένα… μάθημα επιθετικού τένις, το οποίο δείχνει να υπάρχει μέσα της και λειτουργεί… υπέροχα σε αυτό το τουρνουά.

Ανδρικό ταμπλό: DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Γυναικείο ταμπλό: DRAW | OOP (-10h) | Live Scores

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Όλο και πιο κοντά… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα