Οι πιθανοί αντίπαλοι των TOP στη Μελβούρνη

Ο Ρότζερ Φέντερερ ψάχνει τον 100ο τίτλο της καριέρας του, ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο ευνοημένος της κλήρωσης και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το πρώτο φαβορί

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν, ξεκίνησε με την πραγματοποίηση της κλήρωσης του κυρίως ταμπλό, την Πέμπτη παρουσία του Θρύλου, Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Βασιλιάς των courts, κληρώθηκε στο κάτω μέρος με τον Ράφαελ Ναδάλ και μπορούν να συναντηθούν μόνο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ας δούμε τους πιθανούς αντιπάλους των μεγάλων φαβορί, ξεκινώντας

από το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, τον κατά πολλούς μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Προερχόμενος από δύο σερί κατακτήσεις Grand Slam (Wimbledon, US Open), ο Νόλε ψάχνει τον 15ο Major τίτλο της καριέρας του και 7ο στη Μελβούρνη, έχοντας tricky μονοπάτι.

Στον 1ο γύρο, ο Νόλε θα αντιμετωπίσει κάποιον τενίστα που προέρχεται από τα προκριματικά (Κοκκινάκης, Κετσμάνοβιτς, Πολάνσκι, Μπράουν, Τροίτσκι μεταξύ των υποψηφιων) ενώ στο 2ο γύρο είναι πιθανή η αναμέτρηση με τον Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα που παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο ξεκίνημα της σεζόν, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό (παίζει με τον Μάρτιν Κλιζάν στον 1ο γύρο).

Από κει και πέρα, ο πάντα υπολογίσιμος, φιλόδοξος και διψασμένος 25-Ντένις Σαποβάλοφ, ενδέχεται να επιβεβαιώσει το ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στη φάση των “32” ενώ στον 4ο γύρο υπάρχουν οι δυνατοί Νταβίντ Γκοφάν και Ντανίλ Μεντβέντεφ που ωστόσο δεν αποτελούν φόβητρο για τον καλό Νόλε.

Φόβητρο, ενδεχομένως, να αποτελεί ο Κέι Νισικόρι που ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά με τίτλο στο Μπρισμπέιν και διασταυρώνεται με τον Σέρβο στα προημιτελικά ενώ ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει κάτι αξιοσημείωτο στο δικό του box (ίσως ο αναξιόπιστος Φάμπιο Φονίνι).

Στο δεύτερο μισό του πάνω μέρους, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντόμινικ Τιμ θα ήθελαν πολύ να τους δοθεί η ευκαιρία να σταματήσουν την κυριαρχία του Νόλε στη Μελβούρνη τα τελευταία χρόνια.

1-Νόβακ Τζόκοβιτς
1ος γύρος: qualifier
2ος γύρος: Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα
3ος γύρος: 25-Ντένις Σαποβάλοφ
4ος γύρος: 15-Μεντβέντεφ ή 21-Γκοφάν
Προημιτελικά: 8-Νισικόρι ή 12-Φονίνι
Ημιτελικά: 4-Ζβέρεφ ή 7-Τιμ
Τελικός: 2-Ναδάλ ή 3-Φέντερερ

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι το μεγάλο ερωτηματικό για τους κορυφαίους του αθλήματος, αφού προέρχεται από τραυματισμό και το τελευταίο του τουρνουά ήταν το US Open! Ο 32χρονος Ισπανός θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία στη Μελβούρνη αφού σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, θα γίνει ο μοναδικός στην ιστορία που θα έχει τουλάχιστον από δύο τρόπαια σε κάθε Grand Slam!

Το Νο2 του ταμπλό, δεν θα έχει εύκολο 1ο γύρο απέναντι σε έναν γηγενή αντίπαλο με δυνατό σερβίς και ground strokes. Ο λόγος για τον wild card Τζέιμς Ντακγουορθ που αναμένεται να έχει και τη στήριξη των συμπατριωτών του στο ματς της πρεμιέρας.

Γενικά ο δρόμος του Ναδάλ τον φέρνει αντιμέτωπο με πιθανούς Αυστραλούς αντιπάλους, όπως ο Μάθιου Έμπντεν στο 2ο γύρο (παίζει με τον Ζαν-Λενάρντ Στρουφ) ενώ ολόκληρο το νησί περιμένει τη πιθανή μονομαχία με τον Άλεξ ντε Μινόρ στη φάση των “32”.

13-Κάιλ Έντμουντ ή 18-Ντιέγκο Σβάρτσμαν, με βάση τα seedings, είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Ράφα στον 4ο γύρο ενώ Άντερσον, Ίσνερ ή Ντιμιτρόφ ενδέχεται να διασταυρωθούν με τον Ισπανό στα προημιτελικά.

Όλοι, φυσικά, περιμένουν από τους Ναδάλ και Φέντερερ να επιβεβαιώσουν το μεταξύ τους ραντεβού στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει μια φορά τον τίτλο στην Αυστραλία, το 2009 με νίκη επί του Φέντερερ στον τελικό ενώ έχει άλλες τρεις συμμετοχές στον τελικό.

2-Ράφαελ Ναδάλ
1ος γύρος: Τζέιμς Ντακγουορθ
2ος γύρος: Έμπντεν ή Στρουφ
3ος γύρος: 27-Ντε Μινόρ
4ος γύρος: 13-Έντμουντ ή 18-Σβάρτσμαν ή Μπέρντιχ
Προημιτελικά: 5-Άντερσον ή 9-Ίσνερ ή 20-Ντιμιτρόφ
Ημιτελικά: 3-Ρότζερ Φέντερερ
Τελικός: 1-Νόβακ Τζοκοβιτς

Το ορόσημο των 100 τίτλων καριέρας, ψάχνει στη Μελβούρνη ο Ροτζερ Φέντερερ που έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο του Australian Open και είναι δις υπερασπιστής του τίτλου (2017-18).

Ο 37χρονος Ελβετός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον 1ο γύρο, ο RF θα αντιμετωπίσει τον big server, Ντένις Ίστομιν ενώ στο 2ο γύρο περιμένει έναν qualifier.

Ο 30-Γκάελ Μονφίς μοιάζει ο πιθανότερος αντίπαλος του Φέντερερ στη φάση των “32” αν και ο Γάλλος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά θα αγωνιστεί στη Μελβούρνη. Φριτζ και Νόρι μπορουν να κάνουν την υπέρβαση για το ραντεβού με τον Βασιλιά στον 3ο γύρο.

Η τεράστια ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης και γενικά της Αυστραλίας, αναμένεται να ξεσηκωθεί στο πόδι εφόσον επιβεβαιωθεί η διαστάυρωση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, μέχρι το ματς με τον Ελβετό, έχει αντιπάλους στα μέτρα του (Μπερετίνι στον 1ο γύρο, Μπασιλασβίλι στον 3ο) και ευχή όλων είναι να μας χαρίσει ένα σπουδαίο ματς απέναντι στον κορυφαίο όλων των εποχών.

Στο σενάριο που ο Φέντερερ συνεχίσει την πορεία προς το 7ο AO, στα προημιτελικά συναντάει τον πάντα επικίνδυνο Μάριν Τσίλιτς ενώ στο ίδιο μέρος του ταμπλό είναι και οι Άντι Μάρει, Καρεν Κατσάνοφ.

3-Ρότζερ Φέντερερ
1ος γύρος: Ντένις Ίστομιν
2ος γύρος: Qualifier
3ος γύρος: 30-Μονφίς ή Νόρι ή Φριτζ
4ος γύρος: 15-Στέφανος Τσιτσιπάς
Προημιτελικά: 6-Τσίλιτς ή 10-Κατσάνοφ ή Μάρει
Ημιτελικά: 2-Ράφαελ Ναδάλ
Τελικός: 1-Νόβακ Τζόκοβιτς

Τα ντέρμπι του 1ου γύρου
Η κλήρωση έβγαλε κάποια ενδιαφέροντα ματς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με κορυφαίο την αναμέτρηση του Μίλος Ράονιτς με τον Νικ Κύργιο.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα

Κύργιος-Ράονιτς
Βαβρίνκα-Γκούλμπις
Τιμ-Περ
Τσίλιτς-Τόμικ
Μάρει-Μπαουτίστα Αγκουτ
Έντμουντ-Μπέρντιχ

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Οι πιθανοί αντίπαλοι των TOP στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα