Οι επικίνδυνοι unseeded του Γαλλικού Όπεν

Την ώρα που διεξάγονται τα προκριματικά του Γαλλικού Όπεν, όλος ο κόσμος περιμένει την κλήρωση του δεύτερου Grand Slam της σεζόν που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης και θα γνωρίζουμε τα πιθανά μονοπάτια των μεγάλων φαβορί για το τρόπαιο.

Ο πρώτος γύρος ενός Major τουρνουά είναι πάντα δύσκολος και απαιτητικός, ειδικά αν σου τύχει ένας επικίνδυνος αντίπαλος.

Το Γαλλικό Όπεν παρουσίασε τους 10 πιο επικίνδυνους unseeded τενίστες που όλοι θα εύχονται

να αποφύγουν στον 1ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ράφαελ Ναδάλ – Νο276

Το κορυφαίο όνομα της λίστας. Κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, 14 εκ των οποίων στο Γαλλικό Όπεν. Μπορεί να μην αποτελεί το φόβητρο των προηγούμενων ετών στο χώμα, ωστόσο κανένας δεν θα ήθελε τον Ράφαελ Ναδάλ αντίπαλο στον 1ο γύρο του Roland Garros. Αυτό θα είναι το τελευταίο Γαλλικό Όπεν για τον 37χρονο Ισπανό και σίγουρα έχει μεγάλο κίνητρο να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα…

2. Άντι Μάρει – Νο75

Ο Sir Andy που επίσης διανύει το τελευταίο στάδιο της καριέρας του, ποτέ δεν αποτελούσε φόβητρο στο χώμα, ωστόσο η ποιότητα και η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλωστε είναι πρώην φιναλίστ στο Παρίσι (2017) ενώ οχτώ φορές έχει αγωνιστεί στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης.

3. Γιακούμπ Μενσίκ – Νο76

Ο 18χρονος Τσέχος είναι από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νέας γενιάς του παγκοσμίου τένις και έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του, πετυχαίνοντας κάποιες σημαντικές νίκες στο tour. Φέτος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν και είναι από τους αντιπάλους που μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιονδήποτε.

4. Γκάελ Μονφίς – Νο38

Ποιος θέλει τον La Monf αντίπαλο στον 1ο γύρο; Εύκολη απάντηση, κανείς. Στα μεγάλα ματς και τουρνουά, ο Μονφίς είναι από τους πιο επικίνδυνους τενίστες στο tour και σίγουρα με τη βοήθεια του γαλλικού κοινού, μπορεί να κάνει ζημιές. Λίγο πριν κλείσει τα 38 του χρόνια, ο Γάλλος θα αγωνιστεί για 17η φορά στο Major της πατρίδας του έχοντας καλύτερη πορεία τα ημιτελικά το 2008 και τρεις προημιτελικούς.

5. Φαμπιάν Μαροζάν – Νο41

Ο 24χρονος Ούγγρος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν και σίγουρα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος στον 1ο γύρο, παρ’ότι δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο χώμα.

6. Στάνισλας Βαβρίνκα – Νο97

Στα 39 του χρόνια, ο Stan the Man, αποτελεί πόλο έλξης στα παιχνίδια του και στην καλή του μέρα μπορεί να σταθεί αντάξια απέναντι στον οποιονδήποτε. Πρωταθλητής στο Παρίσι το 2015, ο Βαβρίνκα έχει έναν ακόμη τελικό (2017) και παρ’ότι δεν έχει καταφέρει να περάσει τον 3ο γύρο από το 2020, δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία στον πρώτο του αντίπαλο.

7. Φάμπιο Φονίνι – Νο91

Γεννημένος για μεγάλα ματς και τουρνουά, ο 36χρονος Ιταλός ήταν από τους κορυφαίους clay court τενίστες της γενιάς του και αποτελεί πάντα απειλή στην κόκκινη επιφάνεια. Μετράει 237 νίκες και 8 τίτλους στο χώμα, με σημαντικότερη επιτυχία την κατάκτηση του Monte Carlo Masters το 2019.

8. Ντούσαν Λάγιοβιτς – Νο59

Έμπειρος, ικανός και επικίνδυνος στο χώμα. Στα 33 του χρόνια, ο Ντούσαν Λάγιοβιτς έχει την εμπειρία και τον τρόπο για να “πονέσει” πολλούς αντιπάλους στον 1ο γύρο. Άλλωστε το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια…

9. Ματέο Μπερετίνι – Νο96

Αν και προσπαθεί να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του, ο πρώην Top10 Ιταλός, χτυπάει το ίδιο δυνατά στο χώμα με το hard court. Άλλωστε, κατέκτησε τίτλο στην αρχή της χωμάτινης σεζόν στο Μαρακές που ήταν ο πρώτος του μετά το Queen’s Club το 2022. Δεν έχει παίξει ξανά μετά την ήττα στον 1ο γύρο του Μόντε Κάρλο αλλά είναι ένας από τους αντιπάλους που θα απεύχονται να συναντήσουν στον 1ο γύρο του Παρισιού.

10. Λορένζο Σονέγκο – Νο50

Πέρυσι κέρδισε τρεις seeded τενίστες στο Παρίσι (Σέλτον, Ουμπέρ, Ρούμπλεφ), παίρνοντας την πρόκριση για τη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης κάτι που ελπίζει να επαναλάβει και φέτος.

The post Οι επικίνδυνοι unseeded του Γαλλικού Όπεν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλικού Όπεν,gallikou open