Σάκκαρη: “Ξέρω απλά ότι είμαι εκεί που θέλω να είμαι”

Η Μαρία Σάκκαρη, μίλησε στο επίσημο σάιτ του Roland Garros, για τον βασικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή της στο Top-3, για το “διαζύγιο” με τον Τομ Χιλ, αλλά και το “γάμο” με τον Ντέιβιντ Γουίτ, για τη σταθερότητα και τη συνέπεια που θέλει να ανακτήσει, αλλά και για το γεγονός ότι πλέον νιώθει καλά με το τένις της. 

Με τις Ίγκα Σφιόντεκ, Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα να “μονοπωλούν” τους τίτλους, η Σάκκαρη

διαφωνεί στον όρο “Big-3”, καθώς θεωρεί ότι σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται περισσότερες από τρεις παίκτριες. 

“Η Ίγκα είναι απίστευτη τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά όχι ανίκητη και μπορείς εύκολα να τη ζορίζεις με μια καλή εβδομάδα και από εκεί και πέρα τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά για εσένα.”, είπε η Σάκκαρη

“Για μένα ο βασικός μου στόχος είναι να φτάσω σε αυτό το επίπεδο του Top-3 και τότε όλα για μένα είναι πιθανά. Η Ίγκα είναι η πιο σταθερή παίκτρια αυτή τη στιγμή, αλλά νιώθω ότι όλες παίζουν καλά. Και σε μια καλή ημέρα όλες μπορούν να κερδίσουν την οποιαδήποτε. Οπότε δεν δίνω πραγματικά σημασία σε αυτή τη συζήτηση για το Big-3 γιατί σε αυτό το επίπεδο αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες παίκτριες.”

Αν και η σεζόν ξεκίνησε κάπως “μουδιασμένα” για τη Σάκκαρη με ρεκόρ 5-4, στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε στον τελικό του Indian Wells, στον προημιτελικό του Miami Open, αλλά και στον ημιτελικό του Charleston Open. Έχει ρεκόρ 7-3 στο χώμα φέτος και πάει στο Roland Garros με συνολικό ρεκόρ 19-9.

“Πρώτον νομίζω ότι η εμπειρία που έχω τώρα στο Tour με βοηθάει πολύ να αναπτύξω τη συνέπεια που χρειάζομαι. Αισθάνομαι ότι πραγματικά βοηθάει το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια ήμουν πολύ συνεπής με τα αποτελέσματά μου και την κατάταξη μου. Με ξέρετε ότι θέλω περισσότερα από αυτό, αλλά πρέπει πρώτα να ανακτήσω αυτήν τη σταθερότητα και απλά να προσπαθήσω να βελτιώσω το παιχνίδι μου, που φαίνεται να έχει γίνει ήδη καλύτερο.”

Για την αλλαγή προπονητή η Σάκκαρη είπε: “Ποτέ δεν είναι εύκολο να πάρεις μια απόφαση. Απλά ένιωθα ότι δεν μπορούσαμε να βοηθήσει ο ένας τον άλλον κι αυτό του είπα”, δήλωσε η 28χρονη για τον χωρισμό της με τον Τομ Χιλ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

“Είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση στην Ντόχα. Νομίζω ότι είδαμε και οι δύο ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Δεν μπορούσαμε να έχουμε τα καλά αποτελέσματα πια δουλεύοντας οι δυο μας. Τελειώσαμε φιλικά και ο Τομ θα είναι πάντα σαν αδερφός για μένα. Είμαι χαρούμενη που επιστρέφει στο Tour (με την Πέιτον Στερνς) και θα είμαι δίπλα του ό,τι και αν γίνει.”

“Απλά ένιωσα ότι χρειάζομαι κάτι διαφορετικό το οποίο βρήκα με τον Ντέιβιντ (Γουίτ). Ήταν πραγματικά ωραίο να ακούω κάποιον άλλον στο μποξ. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Τομ φυσικά, ήταν απλά ωραίο να έχω μια διαφορετική φωνή.”, εξήγησε η Σάκκαρη

“Ο Ντέιβιντ είναι πολύ έμπειρος, πολύ ώριμος, είναι στο Tour τόσα χρόνια και έχει δουλέψει με δύο πολύ καλές παίκτριες. Είναι υπέροχο να μπορώ να έχω ένα άτομο με εμπειρία στην ομάδα μου, πολύ χαλαρωτικό. Επειδή ο χαρακτήρας μου είναι πολύ μεσογειακός, αγχώνομαι, συγκινούμαι, αλλά από τότε που συνεργάζομαι με τον Ντέιβιντ έχουν αλλάξει πολλά πράγματα μέσα μου. Δεν νιώθω κανένα άγχος από το μποξ, κάτι το οποίο είναι υπέροχο.”

“Έχω βιώσει υψηλές προσδοκίες στο παρελθόν κι αυτό δεν λειτούργησε πραγματικά. Αυτό στο οποίο εστιάζω αυτή τη στιγμή είναι απλά να διατηρήσω αυτή τη δυναμική που έχω. Νιώθω καλά με το τένις μου. Μπορεί να χάσω στον επόμενο γύρο, μπορεί και όχι, μπορεί να κερδίσω αυτήν τη εβδομάδα, όπως και να έχει κανείς δεν ξέρει. Είμαι απλά ευχαριστημένη με το πως νιώθω αυτή τη στιγμή.”

“Ίσως αυτή η χωμάτινη σεζόν να μην είναι όπως θέλω, ίσως παίξω στο γρασίδι υπέροχα, ποιος ξέρει; Ξέρω απλά ότι είμαι εκεί που θέλω να είμαι και νιώθω όπως θέλω να νιώθω.”

The post Σάκκαρη: “Ξέρω απλά ότι είμαι εκεί που θέλω να είμαι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα