Κορέτσα: “Ο Ράφα δεν έχει να αποδείξει τίποτα”

Έτοιμος να αποχαιρετήσει το αγαπημένο του Roland Garros είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος θα αγωνιστεί στο τελευταίο του Γαλλικό Όπεν, έχοντας την ευκαιρία να πει “αντίο” στα γήπεδα που μεγαλούργησε όσο κανένας άλλος στο παρελθόν.

Ο κάτοχος 14ων τίτλων στο φημισμένο Grand Slam του Παρισιού, γνώρισε την αποθέωση από τους θεατές που παρακολούθησαν την ανοιχτή προπόνηση τη Δευτέρα στο Philippe Chatrier και συνεχίζει την προετοιμασία του για το δεύτερο Major

της χρονιάς.

Ο συμπατριώτης του και ειδικός αναλυτής του Eurosport, Άλεξ Κορέτσα, επεσήμανε ότι ο Ράφα δεν έχει να αποδείξει τίποτα, τονίζοντας ότι δεν έχει απαιτήσεις από τον 37χρονο Ισπανό.

“Όλοι ελπίζουν απλά να είναι υγιής. Προπονήθηκε στο Chatrier για να δοκιμάσει τον εαυτό του και πιστεύω ότι πρέπει να αφεθεί και να δώσει ότι έχει. Ελπίζω να παίξει και να κάνει το καλύτερο που μπορεί” είπε χαρακτηριστικά ο Κορέτσα στο Eurosport.

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, ο Ισπανός τόνισε: “Δεν περιμένω τίποτα. Μόνο και μόνο που θα παίξει, είναι ένα δώρο. Δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ούτε στον εαυτό του. Αν μπορέσει να παίξει ένα, δύο, τρία παιχνίδια κάθε φορά που είναι στο γήπεδο θα λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Θα είναι ένα πάρτι. Θα είναι κάτι απίστευτο και το κοινό θα τρελαθεί μαζί του. Γι’αυτό χρειαζόμαστε τον Ράφα στο τουρνουά. Νομίζω ότι θα είναι πολύ σπουδαίο που θα τον έχουμε στο Roland Garros φέτος”

Ο Κορέτσα αναφέρθηκε και στον άλλον κορυφαίο συμπατριώτη του, τον Κάρλος Αλκαράθ που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού ενόψει του Γαλλικού Όπεν και υπογράμμισε ότι η διοργάνωση χρειάζεται τον υγιή Αλκαράθ.

“Είναι κρίμα γιατί υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες φέτος για τον Κάρλος. Ξέρουμε ότι δουλεύει σκληρά. Τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζει το forehand του και θα δούμε αν μπορεί να είναι 100% έτοιμος. Τον χρειαζόμαστε και τον θέλουμε πολύ. Είναι σημαντικά αυτά που χαρίζει σε ένα τουρνουά και στο άθλημα. Ελπίζω να μπορέσουμε να τον δούμε να παίζει. Το forehand του πάει καλά αλλά ίσως δεν μπορεί να χτυπήσει όσο δυνατά θα ήθελε” είπε χαρακτηριστικά.

Το Roland Garros ξεκινάει την Κυριακή 26/05 στο Παρίσι ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης.

The post Κορέτσα: “Ο Ράφα δεν έχει να αποδείξει τίποτα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα