Οδηγός αγοράς ρακετών! Τιμή-Ποιότητα σκελετού.

Τα κριτήρια επιλογής μιας ρακέτας τένις φαίνονται μερικές φορές τόσα πολλά και σύνθετα μεταξύ τους που οδηγούν κάποιους παίκτες να εμπιστευτούν σε άλλους την επιλογή της νέας τους ρακέτας.

Αυτό δεν είναι πάντα κακό, αρκεί αυτός που εμπιστευτήκαμε, είτε είναι ο φίλος μας που παίζει χρόνια είτε ο προπονητής μας, να γνωρίζει πραγματικά τις τεχνολογίες των νέων ρακετών, τα χαρακτηριστικά τους, τον ρόλο που παίζουνε αυτά στην απόδοση της ρακέτας, και ποιά είναι η σχέση αυτών με το επίπεδο και τις ανάγκες του εκάστοτε παίκτη.

Εμείς θεωρώντας ότι η ρακέτα, αργά ή γρήγορα, πρέπει να είναι

προσωπική υπόθεση θα σας παρουσιάσουμε έναν οδηγό αγοράς ρακετών που βασίζεται στα χαρακτηριστικά τους, στο πώς αυτά επηρεάζουν την απόδοσή της ρακέτας, στο πώς σχετίζονται μεταξύ τους και με ποιό τρόπο σχετίζεται το καθένα από αυτά με παράγοντες όπως η ηλικία και το επίπεδο. Θα αναλυθούν έννοιες όπως το υλικό κατασκευής, το βάρος, η ισορροπία, το βάρος αιώρησης, η ακαμψία του σκελετού(Stiffness) και γενικότερα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια συνολική εικόνα του βασικότερου ¨εργαλείου¨ των courts…

Ο οδηγός αυτός αφορά τις ρακέτες ενηλίκων για παίκτες τένις από 11+ετών και θα δημοσιεύεται στο blog του Matchpoint και στη σελίδα μας στο Facedook τμηματικά, σε μικρά και ξεκούραστα άρθρα. Αν ενδιαφέρεστε για παιδικές ρακέτες τότε διαβάστε το ¨Πώς να επιλέξετε ρακέτα για το παιδί σας¨.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλυθεί το χαρακτηριστικό της τιμής μιας ρακέτας και τί είναι αυτό που την καθορίζει.

ΤΙΜΗ-ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η τιμή μιας ρακέτας τένις είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο αγοράς και καθορίζεται από τα υλικά, την ποιότητα κατασκευής της και τις τεχνολογίες που διαθέτει. Δεν σχετίζεται με το βάρος της, την αντοχή της ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό την διακρίνει. Βάσει αυτών θα μπορούσαμε να κατατάξουμε τις ρακέτες του τένις σε σχέση με την τιμή τους στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες ποιότητας υλικού κατασκευής:

1)Ρακέτες αλουμινίου. Απευθύνονται μόνο σε αρχαρίου επιπέδου παίκτες. Η τιμές τους συνήθως κυμαίνονται από 40,00-60,00 ευρώ. Είναι πολύ καλή οικονομική λύση για το ξεκίνημά σας αλλά όταν φτάσετε σε επίπεδο που μπορείτε να ανταλλάσσετε αρκετές μπάλες με το συμπαίκτη σας θα προτείναμε να αλλαχτεί.

2)Graphite Composite. Απευθύνονται όπως και οι αλουμινίου σε αρχαρίου επιπέδου παίκτες. Οι τιμές τους συνήθως κυμαίνονται από 60,00 εως 90,00 ευρώ. Είναι καλύτερες ποιοτικά, αφού πρόκειται για ρακέτες τένις που περιέχουν και γραφίτη σε συνδυασμό με το αλουμίνιο, και αποδίδουν καλύτερα στο τομέα της αίσθησης και της μείωσης των κραδασμών. Ως καλύτερος σκελετός από την πρώτη κατηγορία θα σας καλύψει και για περισσότερο χρονικό διάστημα.

3)Graphite. Απευθύνονται σε παίκτες αρχαρίου-προχωρημένου επιπέδου. Οι τιμές αυτών των ρακετών κινούνται συνήθως από 80,00 ως τα 140,00 ευρώ. Είναι η καλύτερη κατηγορία που θα μπορούσε να πάει ένας αρχάριος παίκτης χωρίς να φτάσει στα ακριβότερα μοντέλα της επόμενης κατηγορίας και η πιο απλή κατηγορία για ένα παίκτη προχωρημένου επιπέδου που αργά η γρήγορα πρέπει να προχωρήσει στην επόμενη κατηγορία ρακετών.

4)Performance. Σε αυτή τη κατηγορία κατατάσσουμε τις ρακέτες που είναι κατασκευασμένες από γραφίτη υψηλής ποιότητας. Οι ανώτερες ποιοτικά ίνες άνθρακα και ο τρόπος που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες προσδίδουν στις ρακέτες τένις αυτής της κατηγορίας χαρακτηριστικά υψηλών αποδόσεων και βελτιστοποίηση στη δύναμη, στον έλεγχο και στην αίσθηση.Οικονομικά αυτή η κατηγορία διαμορφώνεται από τα 130,00-240,00 ευρώ. Είναι η καλύτερη επιλογή για όλα τα επίπεδα παικτών, εφόσον συνδυαστούν σωστά τα χαρακτηριστικά των ρακετών αυτών με το τενιστικό σας επίπεδο. Αν για παράδειγμα είστε αρχάριος και επιλέξετε μια ρακέτα αυτής της κατηγορίας των 200,00 ευρώ, που έχει όμως χαρακτηριστικά αγωνιστικής ρακέτας, δεν θα σας βοηθήσει στο στάδιο που βρίσκεστε.

Με λίγα λόγια η τιμή δεν είναι απόλυτος παράγοντας ότι θα κάνετε την σωστή επιλογή. Εφόσον η τιμή δεν είναι πλασματική, εννοείται ότι ανταποκρίνεται συνηθως στη ποιότητα της ρακέτας, αλλά όχι στο τί ταιριάζει στο καθένα σας. Αν δεν είστε λοιπόν σίγουροι η πιο ασφαλής επιλογή για να μην επενδύσετε άδικα χρήματα είναι να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς ή να επισκεφτείτε ξανά το blog μας για να συνδυάσετε αυτά που μάθατε σήμερα με τα επόμενα θέματα.

Το διαβάσαμε στο matchpoint.com.gr

The post Οδηγός αγοράς ρακετών! Τιμή-Ποιότητα σκελετού. appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα