Επέστρεψε με ήττα ο Νόλε! – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα του κόντρα στον qualifier Τάρο Ντάνιελ αλλά η συνέχεια για αυτόν ήταν εφιαλτική με τον Ιάπωνα να κερδίζει τελικά στα τρία σετ και να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!

Οταν έχεις παίξει μόλις τέσσερα ματς σε εννιά μήνες και πρέπει να ανταγωνιστείς έναν αντίπαλο που είναι “σκυλί” από τη βασική γραμμή, τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε άψογα τον αγώνα του δεύτερου γύρου κόντρα στον Νο109 τενίστα στον κόσμο αλλά μόλις υπέστη το πρώτο break ήταν

αγνώριστος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα μέχρι και τη λήξη του που βρήκε πανάξιο νικητή τον Ντάνιελ με 7-6(3), 4-6, 6-1.

Δεν ήρθε φυσικά η καταστροφή για τον Νόλε που, ούτως ή αλλως δεν πήγε με πολλές προσδοκίες στο φετινό Indian Wells, ωστόσο, τα 60 συνολικά αβίαστα λάθη, τα πολλά προβλήματα με τη νέα κίνηση στο σερβίς και φυσικά η ήττα από τενίστα που βρίσκεται εκτός 100άδας, οπωσδήποτε πονάνε…

Και όμως, ο Νόλε μπήκε στο ματς σαν να μην είχε λείψει μέρα από του τουρ παίζοντας εξαιρετικό τένις με ελάχιστα λάθη!

Ολα αυτά μέχρι και το 5-2 με το σερβίς του να λειρουργεί υποδειγματικά και τα groundstrokes να έχουν το γνωστό Τζοκοβιτσικό βάθος που “πνίγει” τον αντίπαλο!

Εχασε μάλιστα και set point 6-2 και κάπου εκεί γύρισε ο διακόπτης που άλλαξε όλο το ματς.

Από το επόμενο game, ήρθε η πολύ μεγάλη αστάθεια από πλευράς Νόλε, τα πολλά λάθη σε χτυπήματα από τη βασική γραμμή και η έλλειψη αγώνων έκανε εμφανέστατη την επιρροή της στο παιχνίδι του.

Ο Ντάνιελ έφερε τούμπα το σετ αρχικά ισοφαρίζοντας σε 5-5 και στη συνέχεια κερδίζοντας και το tie break που ακολούθησε με τον Τζόκοβιτς να κάνει και εκεί σωρεία λαθών κυρίως με το αγαπημένο του, κατά τα άλλα, backhand.

Ούτε στην αρχή του δεύτερου σετ ξύπνησε ο Σέρβος τενίστας.

Μία κρύο μία ζέστη με ένα καλό χτύπημα να ακολουθεί αβίαστο λάθος και τον Νόλε να αδυνατεί φανερά να βρει ρυθμό.

Ωστόσο, κατάφερε με μερικές επιστροφές βγαλμένες από τις καλές του μέρες και μια μικρή πτώση στην απόδοση του Ντάνιελ να προηγηθεί και πάλι με break βγάζοντας και λίγα νεύρα που πάντα τον βοηθούν να παίξει καλύτερα.

Ολα πήγαν σχετικά καλά μέχρι και το 5-4 και τη στιγμή να σερβίρει για το σετ όπου τρόμαξε και πάλι τους φίλους κάνοντας και πάλι σοβαρά λάθη που οδήγησαν τον Ντάνιελ σε δύο break point.

Ο Τζόκοβιτς όμως τα έσωσε και με μεγάλο κόπο ισοφάρισε ελπίζοντας πως άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα για τα καλά!

Εντούτοις, μόνο αυτό δεν συνέβη!

Ο Ιάπωνας ανασυγκροτήθηκε σώζοντας δύο break point στην αρχή του τρίτου σετ και κάπου η πνευματική δύναμη του Νόλε εξαντλήθηκε.

Σε όλο το υπόλοιπο ματς μέχρι και τη λήξη του, ήταν σκιά του εαυτού του, έμεινε με διπλό break πίσω και μοιραία έφυγε ξανά από την αγαπημένη του Καλιφόρνια δίχως να έχει πάρει και πολλά πέραν της προσπάθειας που σίγουρα κατέβαλλε!

Πέρα από τη βόμβα της αποχώρησης του Τζόκοβιτς, οι εκπλήξεις καλά κράτησαν στο πρωινό πρόγραμμα με τον βραχύσωμο Ντούντι Σέλα να επικρατεί του ημιφιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν, Κάιλ Εντμουντ, με 6-4, 6-4 ενώ ο Ινδός Γιούκι Μπάμπρι κέρδισε με το ίδιο ακριβώς σκορ τον Λούκα Πούιγ!

Το ντέρμπι της ημέρας πήρε ο Γκαέλ Μονφίς που επικράτησε με ανατροπή του Τζον Ισνερ, 6-7(5), 7-6(3), 7-5 και θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Πιέρ Ερμπέρ, στον επόμενο γύρο!

Κυριακή, 11/3: 2ος γύρος Indian Wells

Daniel (Japan) beat Djokovic (Serbia) 7-6(3) 4-6 6-1

Monfils (France) beat Isner (US) 6-7(5) 7-6(3) 7-5

Kohlschreiber (Germany) beat Smyczeck (US) 1-6 6-4 6-4

Sela (Israel) beat Edmund (Great Britain) 6-4 6-4

Bhambri (India) beat Pouille (FRance) 6-4 6-4

Herbert (France) beat Muller (Luxembourg) 6-3 7-5

Ferrer (Spain) beat Sandgren (US) 6-2 7-6(3)

Lopez (Spain) beat Escobedo (US) 6-4 6-3

Mayer (Argentina) beat Bemelmans (Belgium) 6-4 6-1

INDIAN WELLS MASTERS DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Επέστρεψε με ήττα ο Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα