Ασταμάτητος Αλιασίμ, στους “8” του Μαϊάμι!

Το “φαινόμενο” Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Miami Masters καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης μετά τη νέα νίκη του επί του Νικολόζ Μπασιλασβίλι!

Αυτό το παιδί δεν έχει απλά πολύ μέλλον μπροστά του, αλλά είναι ήδη το “παρόν” του παγκόσμιου τένις!

Γεννημένος μετά το millenium (2000), ο 18χρονος Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ προκρίνεται στον πρώτο του προημιτελικό Masters

τουρνουά μετά τη νέα εντυπωσιακή νίκη του με 7-6(4), 6-4 επί του Νικολόζ Μπασιλασβίλι στο Μαϊάμι!

Το σύνολο των νικών του στη Φλόριντα έχει ανέλθει σε πέντε μιας και ξεκίνησε την, ήδη, εντυπωσιακή πορεία του από τα προκριματικά, έχει ήδη φτάσει στα προημιτελικά του βασικού ταμπλό και ποιος ξέρει πού ακόμα…

Ο νεαρός Καναδός, πέραν της τεράστιας αγωνιστικής του κλάσης έχοντας πλέον δείξει πολλάκις τα διαπιστευτήριά του, διαθέτει τρομερή πνευματική δύναμη και αυτοπεποίθηση, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας του!

Όλα αυτά τα στοιχεία χρειάστηκε ώστε να επικρατήσει του 27χρονου Γεωργιανού που τον πίεσε αφόρητα για break στο πρώτο σετ, το έκανε μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες στο 5-5 και συνεπώς σέρβιρε για το 1-0 ένα game αργότερα!

Ωστόσο, εκεί, ο νεαρός Φελίξ έδειξε πόσο πολύ πιστεύει στον εαυτό και αρνείται να εγκαταλείψει την παραμικρή μάχη, έσπασε το σερβίς του Μπασιλασβίλι στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε και με ένα ποιοτικό και επιθετικό tie break πήρε παλικαρίσια το πρώτο σετ που του έδωσε την ώθηση να παίξει ακόμα καλύτερα στο δεύτερο σετ!

Σε hangover effect από το πρώτο σετ, ο Μπασιλασβίλι υπέστη σπάσιμο σερβίς με το “καλημέρα” του δεύτερου σετ και, δυστυχώς για αυτόν, είδε τον Αλιασίμ να σερβίρει άψογα μέχρι να φτάσουμε στο 3-2 όταν και βρήκε μερικές μεγάλες επιστροφές που τον βοήθησαν στο να ισορροπήσει την κατάσταση (3-3).

Ωστόσο, βγάζοντας πρώτα σερβίς με το…σταγονόμετρο, δέχτηκε break “στο καπάκι” και κάπου εκεί εξαντλήθηκαν οι προσπάθειές του για τη μεγάλη ανατροπή.

Με περίσσια αυτοπεποίθηση παρά την μηδενική εμπειρία του σε αυτό το επίπεδο αγώνων, ο Αλιασίμ έκλεισε ελεγχόμενα το ματς και περιμένει τον Μπόρνα Τσόριτς σε έναν τρομερά ενδιαφέροντα προημιτελικό!

Μην ξεχνάτε τον υπερασπιστή!

Δεν βρίσκεται κάτω από τα “ραντάρ” των περισσότερων φίλων του τένις, ωστόσο, ο Τζον Ίσνερ δειλά-δειλά έχει ήδη φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης όντας και ο υπερασπιστής του τίτλου.

Ο 34χρονος Αμερικανός δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα στο να πηγαίνει τα σετ στα αγαπημένα του tie break, έχει παίξει άλλωστε χιλιάδες τέτοια, και εκεί, με όπλο το τεράστιο σερβίς του, να κάνει την απαιτούμενη διαφορά.

Κάπως έτσι επικράτησε του Κάιλ Έντμουντ σε ένα ματς που είχε από ένα break για τον κάθε τενίστα στο πρώτο σετ, ο Αμερικανός όμως ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και των δύο tie breaks, 7-6(5), 7-6(3).

O Ίσνερ είναι υποψήφιος αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά αν ο Σέρβος περάσει το δύσκολο τεστ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Τρίτη, 26/3: 4ος γύρος Miami Open

Isner (USA) beat Edmund (Great Britain) 7-6(5) 7-6(3)
Auger-Aliassime (Canada) beat Basilashvili (Georgia) 7-6(4) 6-4

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ασταμάτητος Αλιασίμ, στους “8” του Μαϊάμι! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα