Ο τέλειος αντίπαλος για τον Ναδάλ

Ο Ματς Βιλάντερ έδωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Γαλλική εφημερίδα L’Equipe, επισημαίνοντας με επιχειρήματα, ποιος τενίστας μπορεί να κερδίσει σε τελικό Ρολάν Γκαρός τον Ράφα Ναδάλ…

Ο 53χρονος Σουηδός, πρώην Νο1 στον κόσμο και κάτοχος επτά Grand Slam τίτλων στην καριέρα του, μίλησε στην L’ Equipe για την κυριαρχία του Ράφαελ Ναδάλ στην χωμάτινη επιφάνεια και ειδικότερα στο Ρολάν Γκαρός, πλέκοντας το εγκώμιο του 32χρονου σούπερ σταρ

από την Μαγιόρκα.

Πέραν τούτου, όμως, ο Βιλάντερ κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος μπορεί να κερδίσει τον Ισπανό, 11 φορές πρωταθλητή του Γαλλικού Όπεν, σε έναν ενδεχόμενο τελικό στο Philippe Chatier, στο μέλλον.

Ασφαλώς, ο Βιλάντερ δυσκολεύτηκε αρκετά για να βρει τον άνθρωπο που θα μπορέσει να κερδίσει τον Ράφα σε ένα τέτοιο γεγονός, όμως, βάζοντας την φαντασία του να δουλέψει και την αδιαπραγμάτευτη τενιστική του ευφυΐα να δημιουργήσει κάτι ανίκητο, ο Ματς “έφτιαξε” τον τενίστα που είναι ικανός να πράξει κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Λοιπόν, θα πρέπει να δημιουργήσω τον τενίστα που μπορεί να τον κερδίσει. Νομίζω πως πρέπει να έχω κάποια χαρακτηριστικά από πολλούς πρωτοκλασάτους αθλητές. Αρχικά, στο σερβίς από την πλευρά της ισοπαλίας (deuce court), πρέπει να έχω το σερβίς του Ντομινίκ Τιμ, γιατί το slice του είναι αψεγάδιαστο.

Από την πλευρά του πλεονεκτήματος (ad court), πρέπει να έχω το σερβίς του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Δυνατό, πολύ γρήγορο και μπορεί να “χτυπήσει” στο φόρχαντ του Ναδάλ.

Όσον αφορά το μπάκχαντ, θέλω αυτό του Ρόμπιν Σόντερλινγκ ή του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Αυτό, γιατί ο Ναδάλ όταν επιστρέφει τα σερβίς μου θα μου στέλνει την μπάλα ψηλά στο μπάκχαντ και εγώ θα μπορώ να επιτεθώ κατευθείαν, λόγω ύψους και τεχνικής.

Αν δεν έχω το μπάκχαντ αυτό, το σερβίς του Ντελ Πότρο μου είναι άχρηστο. Μπορούμε να πούμε πως με αυτά τα χτυπήματα θα μπορέσω να κρατήσω το σερβίς μου τέσσερις από τις πέντε φορές που θα σερβίρω στο πρώτο σετ.

Τώρα που το σκέφτομαι ολοένα και περισσότερο, αν σερβίρω στο μπάκχαντ του Ναδάλ, κι εκείνος είναι έξι μέτρα πίσω από την βασική γραμμή, θα έχω μερικές ευκαιρίες να ανεβαίνω στο φιλέ. Αν δεν έχω όμως εκεί το βολέ του Μίσα Ζβέρεφ, την έχω “βαμμένη”.

Μπορώ σίγουρα να δημιουργήσω τον τενίστα που θα μπορεί να νικήσει τον Ναδάλ στο Philippe Chatrier, εκτός αν ο Ράφα κάνει συνέχεια άσους ή winners. Αλλά ακόμη κι έτσι να παίξει, πόσο να αντέξει ; Μια ώρα ; 45 λεπτά ; Πάντως, το να δημιουργήσω έναν τέτοιο παίκτη, όπως λέει κι ο Φράνκενσταϊν, είναι αδύνατο!”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο τέλειος αντίπαλος για τον Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα