Κάθε αρχή και δύσκολη! – VIDEO

Στο πολυαναμενόμενο comeback του στο τουρ μετά από δυόμιση μήνες απουσίας, ο Ρότζερ Φέντερερ δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον Μίσα Ζβέρεφ, ωστόσο, πήρε τη νίκη με ανατροπή και προκρίθηκε στον προημιτελικό της Στουτγκάρδης!

Ο “Βασιλιάς” επέστρεψε!

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τον Ρότζερ Φέντερερ ξανά στα κορτ και πιο συγκεκριμένα από τον δεύτερο γύρο του Miami Open και την ήττα του από τον Θανάση Κοκκινάκη!

Ο Ελβετός σούπερσταρ επέστρεψε στο αγαπημένο του γρασίδι και την Στουτγκάρδη όπου, ακριβώς όπως και πέρσι, η αγωνιστική του απραξία

ήταν εμφανής και παραλίγο να τον οδηγήσει σε ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό.

Ωστόσο, πριν να είναι πολύ αργά, ο Φεντ έκανε τα απολύτως απαραίτητα για τη νίκη κόντρα στον επικίνδυνο Γερμανό, Μίσα Ζβέρεφ, και με ανατροπή επικράτησε 3-6, 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στους “8” της διοργάνωσης εκεί όπου τον περιμένει είτε η τεράστια έκπληξη της διοργάνωσης, ο Ινδός Παϊνέζ Γκανεσβαράν, Νο169 στον κόσμο, που απέκλεισε τον Ντένις Σαποφάλοφ, είτε ο Γκουίντο Πέγια!

Ο Φέντερερ ήταν, απολύτως φυσιολογικά, “σκουριασμένος” και δίχως αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που φαινόταν σε όλα τα χτυπήματά του αρχής γενομένης από το σερβίς.

Εκεί, τα πρώτα σερβίς έβγαιναν με δυσκολία, δεν έπαιρνε αρκετούς “εύκολους” πόντους που είναι η, κατά κόρον, δύναμη του στη συγκεκριμένη επιφάνεια, και στο πρώτο σετ ο Ζβέρεφ εκμεταλλεύτηκε άριστα την κατάσταση και με ένα και μοναδικό break έκανε το 6-3 και πήρε το προβάδισμα με τον Ελβετό να “ταλανίζεται” από το γνωστό πρόβλημα των χαμένων break point μετρώντας 0/4 στο συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα…

Στο υπόλοιπο ματς, ήταν αρκετά καλύτερος αλλά με σκαμπανεβάσματα.

Στο δεύτερο σετ, ανέβασε την απόδοσή του από τη βασική γραμμή, έλεγξε κάπως καλύτερα τα ράλι αλλά το σερβίς του παρέμεινε ασταθές με τον Ζβέρεφ να παίρνει πίσω το break που έκανε ο “Βασιλιάς” αλλά σερβίροντας για να παραμείνει στο δεύτερο σετ, δέχτηκε την αφόρητη πίεση του Μαέστρου και υπέκυψε με την ισοφάριση να δημιουργεί νέα δεδομένα στο παιχνίδι!

Στα πρώτα games του τρίτου σετ έπαιξε και το καλύτερό του τένις στο ματς παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 με τον Γερμανό πάντως να μην τα παρατά και να έχει ευκαιρία για break back.

Με ένα άψογο ανέβασμα στο φιλέ, ο “Βασιλιάς” το έσωσε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα με τον Ροτζ να κάνει ρεσιτάκ κορυφαίων επιστροφών στο τελευταίο service game του Ζβέρεφ.

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, η νίκη είναι το μόνο που κρατά ο “Βασιλιάς” απέναντι σε έναν “άβολο” αντίπαλο, ειδικά στο γρασίδι και ελπίζει φυσικά, προϊόντος του τουρνουά να παίξει σαφώς καλύτερο τένις έχοντας πάρει και περισσότερα ματς στα πόδια του.

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε ο ίδιος ο Φέντερερ με τις πρώτες δηλώσεις του μετά το ματς αναφέροντας τα εξής:

“Τρεις μήνες απουσίας είναι περισσότερο και από την off season! Δεν εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου στο πρώτο σετ και θεωρώ ότι ήμουν τυχερός στο δεύτερο. Μετά έπαιξα αρκετά καλύτερα και ο Μίσα έπεσε λίγο. Κρατάω μόνο τη νίκη και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο τουρ!”

“I’m super happy to be back on Tour”

After a three-month break, @rogerfederer returns with a win at #MercedesCup pic.twitter.com/2ALiG7MaRo

Tennis TV (@TennisTV) June 13, 2018

Ο φιναλίστ του Wimbledon το 2016, Μίλος Ράονιτς ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο γρασίδι επικρατώντας του Μίρζα Μπάσιτς με 7-6(8), 6-2 ενώ από νίκη σε νίκη πάει και ο, μέχρι πρότινος, “εξαφανισμένος” Ντένις Ιστόμιν που βρίσκεται στα προημιτελικά αποκλείοντας δεύτερο σερί Γερμανό τενίστα, τον Φλόριαν Μάγιερ, αυτή τη φορά.

Τετάρτη, 13/6: 2ος γύρος Stuttgart Open

Federer (Switzerland) beat M. Zverev (Germany) 3-6 6-4 6-2

Istomin (Uzbekistan) beat Mayer (Germany) 6-3 6-4

Τετάρτη, 13/6: 1ος γύρος Stuttgart Open

Raonic (Canada) beat Basic (Bosnia) 7-6(8) 6-2

Gunneswaran (India) beat Shapovalov (Canada) 7-6(6) 2-6 6-3

Lopez (Spain) beat Troicki (Serbia) 6-1 ret

Marterer (Germany) beat Galovic (Croatia) 3-6 6-4 6-1

Paire (France) beat Fritz (USA) 6-7(4) 6-3 6-2

STUTTGART SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Κάθε αρχή και δύσκολη! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα