Ο Στέφανος οδηγεί τη NextGen

12:27 3/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Η νέα γενιά του τένις αντεπιτίθεται στην κατάταξη, με μπροστάρη τον Στέφανο Τσιτσιπά

Μια ελπίδα αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, στο ερώτημα “τι κάνουμε, όταν αποσυρθούν οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς;”

Η νέα γενιά του παγκοσμίου τένις έχει αφήσει ελπιδοφόρα μηνύματα και η πρόσφατη αποκάλυψη του Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ, αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο μόλις 18 ετών Καναδός, είναι πιο πρόσφατη προσθήκη NextGen

τενίστα στο Top35 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον μετράμε πέντε τενίστες κάτω των 21 που βρίσκονται στις κορυφαίες 35 θέσεις της ATP.

Πρώτος και καλύτερος ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος αυτή την εβδομάδα απολαμβάνει το νέο ρεκόρ καριέρας στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Με δύο τίτλους, ήδη, στο παλμαρέ του (Stockholm 2018, Montpelier 2019), ο Τσιτσιπάς αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί της νέας γενιάς και είναι ήδη ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων του κόσμου.

Ακολουθεί ο 19χρονος Καναδός, Ντένις Σαποβάλοφ ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Miami Masters και μετά τον τρίτο του ημιτελικό σε ATP 1000 τουρνουά, βρίσκεται στο career high Νο20 του κόσμου, συνεχίζοντας στο δρόμο προς το Top10.

Στην 25η θέση της ATP, μια θέση κάτω απ’το ρεκόρ καριέρας του (Νο24), συναντάμε τον πιο γρήγορο από τους νέους, τον Άλεξ ντε Μινόρ ο οποίος δεν είχε καλή παρουσία στα πρώτα Masters (ήττα στον 1ο γύρο του Indian Wells, απουσία από το Μαϊάμι λόγω τραυματισμού) όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα ανέβει στη συνέχεια.

Στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είναι η ελπίδα του Αμερικανικού τένις, Φράνσις Τιαφό ο οποίος κέρδισε τέσσερις θέσεις αυτή την εβδομάδα, πλησιάζοντας το career high No29. Ο 21χρονος έφτασε στην 8αδα του Miami Masters ενώ στις αρχές της χρονιάς, αγωνίστηκε και στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam, στη Μελβούρνη.

Όπως προείπαμε, τελευταία προσθήκη στο Top5 των NextGen, είναι ίσως και αυτός με το μεγαλύτερο potential. Ο λόγος για το παιδί θαύμα του Καναδέζικου τένις, Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος από τα 14 του χρόνια, απασχολεί το ανδρικό tour.

Πλέον, στα 18 του χρόνια, ο χαρισματικός Καναδός δείχνει πανέτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μετά την ημιτελική του πορεία στο Μαϊάμι, κέρδισε 24 ολόκληρες θέσεις, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας στην 35η θέση της κατάταξης.

Την 8αδα της ATP Race, συμπληρώνουν οι Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (προημιτελικά στο Μαϊάμι), Ούγο Άμπερτ και Κάσπερ Ρουντ.

Εσείς είστε αισιόδοξοι για το μέλλον του ανδρικού τένις; Εκφράστε την άποψή σας στη νέα στήλη του Tennis24 και γίνεται ο “αρθρογράφος της ημέρας”.

The post Ο Στέφανος οδηγεί τη NextGen appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα