Ο Κύργιος εμπόδιο για το Νο1

Ο Νικ Κύργιος στέκεται ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον μεταξύ τους ημιτελικό στη Στουτγκάρδη να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα

Περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός του Mercedes Cup που θα κρίνει το ποιος τενίστας θα βρίσκεται στο Νο1 της ATP την ερχόμενη εβδομάδα!

Ο Ρότζερ Φέντερερ διεκδικεί μια ακόμη

ιστορική επιστροφή στην κορυφή του κόσμου και σε περίπτωση που προκριθεί στον τελικό της Στουτγκάρδης, θα ρίξει από το θρόνο της ATP τον Βασιλιά του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ.

Για να το κάνει, όμως, αυτό θα πρέπει να κερδίσει τον Νικ Κύργιο με τον οποίον έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, στα Masters της Μαδρίτης (χώμα, 2015) και του Μαϊάμι (hard court, 2017), έχοντας μοιραστεί τις νίκες.

Το εκπληκτικό στατιστικό του head to head, είναι το γεγονός ότι και τα έξι σετ που έχουν παίξει, έχουν κριθεί στο tie break!!

YearEventSurfaceRNDWinnerResult2017Miami MastersOutdoor HardSFRoger Federer769 679 7652017Indian Wells MastersOutdoor HardQFRoger FedererW/O2015Madrid MastersOutdoor ClayR32Nick Kyrgios672 765 7612

Τόσο ο Φέντερερ όσο και ο Κύργιος, προέρχονται από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, με τον Ελβετό να παρακάμπτει και φέτος τη χωμάτινη σεζόν και τον 24χρονο άσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα.

Ο Κύργιος είναι μόλις ο δεύτερος τενίστας (ο άλλος είναι ο Χιούιτ), που έχει κερδίσει τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς στην πρώτη τους συνάντηση.

Στον άλλο ημιτελικό (15:00GR) ο υπερασπιστής του τίτλου, Λούκας Πουίγ έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Μίλος Ράονιτς.

STUTTGART SINGLES DRAW | OOP (-1h)

The post Ο Κύργιος εμπόδιο για το Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα