Ναδάλ: “Η μεγαλύτερη ανατροπή της καριέρας μου”

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν μπορούσε να πει πολλά στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τον ιστορικό τελικό του Australian Open 2022 και την κατάκτηση του 21ου Major τίτλου του.

Στα λίγα που ξεστόμισε όμως, ο 35χρονος Ισπανός επεσήμανε πως αυτήν, είναι η μεγαλύτερη ανατροπή της καριέρας του, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται GOAT του ανδρικού τένις, δεν έδωσε σαφέστατη απάντηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανατροπή από

το 2-6, 6-7, 2-3 και 0-40 στο 3ο set: “Με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, ήταν αναμφίβολα το μεγαλύτερο comeback που έχω κάνει στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τι έγινε. Ο αθλητισμός είναι απρόβλεπτος, αλλά αν παλέψεις μέχρι το τέλος όλα γίνονται, αν και το πιο φυσιολογικό είναι να χάσεις με 3-0 μετά από μια τέτοια κατάσταση. Στο 2ο set είχα την ευκαιρία μου και την έχασα. Απλά ήθελα να συνεχίσω να πιστεύω ως το τέλος, ήθελα να μου δώσω την ευκαιρία και αυτό έκανα. Πάλεψα και πίστεψα, προσπαθώντας να βρω λύση. Φυσικά ήμουν τυχερός όταν βγήκα από εκείνη την κατάσταση. Έχω βρεθεί κι άλλες φορές σ’ αυτή τη θέση στην Αυστραλία, αλλά το αποψινό είναι αξέχαστο. Νιώθω πολύ τυχερός, γιατί συνέβη την στιγμή που πάλεψα πολύ σκληρά για να επιστρέψω στο Tour”.

Για το αν νιώθει GOAT του ανδρικού τένις: “Δεν θέλω να αλλάξω την οπτική μου με αυτή τη νίκη. Φυσικά και είναι εκπληκτικό που κέρδισα ακόμα ένα Grand Slam και το 21ο είναι ξεχωριστό, αλλά η οπτική μου παραμένει ίδια. Νιώθω ευλογημένος και πολύ τυχερός που κατάφερα αυτό το ξεχωριστό πράγμα, δεν με νοιάζει αν θα με θεωρούν τον καλύτερο στην ιστορία ή όχι. Ειλικρινά, σήμερα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Θέλω απλά να απολαμβάνω βραδιές σαν κι αυτή, σημαίνει τα πάντα για μένα. Ήταν μεγάλη έκπληξη η σημερινή. Πιστεύω και για σας ήταν. Αλλά πολύ περισσότερο για μένα προσωπικά, γιατί ξέρω πως έφτασα εδώ. Ήταν μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά και αυτή τη στιγμή νιώθω εξαντλημένος. Δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Η στήριξη του κοινού ήταν τεράστια. Ήμουν τόσο κουρασμένος που δεν μπορούσα ούτε να πανηγυρίσω στο τέλος, αλλά η υποστήριξη του κόσμου με βοήθησε πολύ σε όλο τον αγώνα”.

Για το αν νομίζει πως η συμπεριφορά του κοινού επηρέασε τον Μεντβέντεφ: “Δεν ξέρω. Ο Ντανίλ είναι σπουδαίος πρωταθλητής και αποδέχτηκε πολύ καλά την ήττα. Ξέρω πως είναι να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, έχω βρεθεί κι εγώ. Πάντα ήταν καλός μαζί μου, κατανοεί πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας και αυτός ο τίτλος για μένα και ήταν πολύ ευγενικός μετά το ματς. Δεν ξέρω αν τον επηρέασε το κοινό. Φυσικά είναι καλύτερα να σε υποστηρίζει το κοινό και σήμερα είχα τρελή στήριξη. Πιστεύω πάντως πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του και πως θα τον αγαπήσει ο κόσμος, επειδή το αξίζει”.

Για την σωματική του κατάσταση και την… κουτσή προετοιμασία του στην off-season: “Δεν ήμουν έτοιμος σωματικά για τέτοιες μάχες. Δεν προπονήθηκα αρκετά και δεν ήμουν προετοιμασμένος, αλλά απόψε ήταν πολύ ξεχωριστό. Τα έδωσα όλα εκεί έξω, πιστέψτε με. Είμαι απίστευτα κουρασμένος, δε μπορώ ούτε να το γιορτάσω. Αλλά ήταν η μέρα που έπρεπε να τα δώσω όλα. Απόλαυσα τη μάχη και τα συναισθήματα, σημαίνει πολλά για μένα να έχω αυτό το τρόπαιο”.

Για την κατάσταση του ποδιού του μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του: “Απόψε δεν με πονούσε καθόλου, ήμουν σε θέση να παίξω χωρίς περιορισμούς. Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο, αλλά ήμουν ελεύθερος να παίξω τένις και νιώθω τυχερός γι’ αυτό. Ξέρω πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γιατί είναι δύσκολος τραυματισμός, όμως θέλω να απολαύσω αυτή τη στιγμή και να συνεχίσω”.

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ναδάλ: “Η μεγαλύτερη ανατροπή της καριέρας μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα