ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος και στην Τούμπα! (vids)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Τούμπα και η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους 9 βαθμούς. Ο Δικέφαλος του βορρά είχε περισσότερες ευκαιρίες στο ματς, αλλά το δοκάρι στο σουτ του Τσιγγάρα και ο κορυφαίος Βατσλίκ δεν του επέτρεψαν να πάρει τη νίκη. Μάλιστα προηγήθηκε στο 41′ με αυτογκόλ του Μπα από φάουλ του Βάτσλικ αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα πάνω από δύο λεπτά.

Ο Ολυμπιακός

αφού απέκρουσε το πρώτο κύμα επιθέσεων του ΠΑΟΚ, ισορρόπησε το ματς και κατάφερε να μείνει ψύχραιμος στο 1-0 ισοφαρίζοντας άμεσα με κεφαλιά του Τικίνιο πριν βγει το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την κατοχή και τις φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ κυρίως λόγω κακών επιλογών και αποφάσεων στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία τελική στο δεύτερο μέρος, ενώ και ένα γύρισμα του Μασούρα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Πασχαλάκη.

Συμπερασματικά, βάσει της εικόνας του αγώνα, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει ικανοποιημένος τα εκτός έδρας ντέρμπι μένοντας αήττητος σε ΟΑΚΑ, Λεωφόρο και Τούμπα και γενικά αήττητος στο πρωτάθλημα διατηρώντας μια διαφορά ασφαλείας από τον βασικό του διώκτη,, τον ΠΑΟΚ ο οποίος πλέον έχει πολλή δουλειά για να καλύψει αυτή τη διαφορά

Έτσι ξεκινήσαν

Ο Ραζβαν Λουτσέσκου πρόσθεσε μπόλικη εμπειρία στην ενδεκάδα της ομάδας του και την παρέταξε σε διάταξη 4-2-3-1, ενώ εκλεκτοί του ήταν οι Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ και Άκπομ.

Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί παίζοντας εκ νέου με 3-4-3. Εκλεκτοί του ήταν οι Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ.Καμαρά, Μασούρας, Α.Καμαρά και Τικίνιo.

Καλός ρυθμός, μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ, μεγάλες επεμβάσεις Βατσλίκ!

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, πίεσε πολύ από αριστερά και είχε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία με τον Κούρτιτς να σουτάρει αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Στο 7ο λεπτό και πάλι ο Κούρτιτς απείλησε με φαλτσαριστό σουτ για να διώξει σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήτνα πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση όταν έβγαλε με υπερένταση την κεφαλιά του Ίνγκασον σε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε δύο προϋποθέσεις για κάτι καλό, αλλά οι τελικές του Ανδρούτσου και του Μαντί έξω από την περιοχή δεν ήταν ιδανικές για να απειληθεί ο Πασχαλάκης. Στο 9′ ο Τσιγγάρας από κανονική θέση ανενόχλητος σούταρε άουτ, αλλά το σημαιάκι είχε σηκωθεί.

Στο 12′ ήρθε και η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο στόχο με κεφαλιά του Τικίνιο, να μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης. Στο 14΄και πάλι ο Βατσλίκ είπε “όχι” αυτή τη φορά σε μακρινό πλασέ του Μπίσεσβαρ. Έναν λεπτό μετά ο Ίνγκασον παραχώρησε κόρνερ σε επέλαση του Ανδρούτσου από δεξιά ελάχιστα πριν έρθει σε θέση τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Στο 21′ και στο 23′ ακολούθησαν δύο σουτ του Ζίφκοβιτς, ένα άουτ κι ένα σε κόρνερ ο Βατσλίκ, κι έκτοτε για 20 λεπτά είχαμε πέντε κίτρινες κάρτες και μια αναγκαστική αλλαγή του Μπίσεσβαρ με τον Ζαμπά.

Από το 25′ ως το 40′ επικράτησε η δύναμη και μετά ήρθαν τα γκολ

Με το ρυθμό του ματς να πέφτει και να ανεβαίνει η δύναμη ήρθαν και τα γκολ. Πρώτα ο ΠΑΟΚ με αυτογκόλ του Μπα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ζίφκοβιτς από τα δεξιά με το αριστερό του πόδι για το 1-0 στο 42′.

Και ένα λεπτό μετά η ισοφάριση του Ολυμπιακού με κεφαλιά του Τικίνιο. Από κόρνερ του Μασούρα, μια προσωρινή απομάκρυνση, ένα σουτ μέτριο το οποίο μετατράπηκε σε ασίστ στον αμαρκάριστο Τικίνιο (τον οποίο κάλυπτε ο Βιεϊρίνια), και τον Βραζιλιάνο με κεφαλιά να κάνει το 1-1 λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο.

Με διπλή αλλαγή και αλλαγή συστήματος ο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε την ομάδα του. Έβγαλε τον Ανδρούτσο που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από την πλευρά του και έβαλε τον Λαλά, ενώ έβγαλε τον “κιτρινισμένο” Μπα, ο οποίος είχε και το αυτογκόλ, για να βάλει τον Μπουχαλάκη και να μετατρέψει το 3-4-3 σε 4-3-3.

Με ευκαιρία και δοκάρι ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τον ΠΑΟΚ όταν από ωραία συνεργασία στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα στρώθηκε στον Ζίφκοβιτς που σούταρε δυνατά για να δει τον Βατσλίκ να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση.

Ένα λεπτό μετά από υπέροχη ανάπτυξη από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τσιγγάρα που είχε ακολουθήσει την επίθεση, σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός παρενέβη ο Λουτσέσκου

Ο Ολυμπιακός μετά τις δύο φάσεις του ΠΑΟΚ, οργανώθηκε καλύτερα στην άμυνά του και ο Λουτσέσκου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Μιτρίτσα αντί του Τσιγγάρα και τον Σίντκλεϊ αντί του Βιεϊρίνια που αντιμετώπισε επίσης ένα πρόβλημα και ζήτησε αλλαγή.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε 18 λεπτά μετά το δοκάρι του Τσιγγάρα. Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Μιτρίτσα και ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Ζαμπά που δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ στο 71′.

Στο 74′ και πάλι ο Ζαμπά μπήκε στην περιοχή, θέλησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και δεν έκανε το πιο ιδανικό τελείωμα υπό την πίεση του Εμβιλά και του Μανωλά για να μπλοκάρει εύκολα ο Βατσλίκ. Είχε κι άλλες επιλογές στη συγκεκριμένη φάση.

Στο 76′ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με σέντρα του Καμαρά από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Μασούρας και προσπάθησε να κάνει το γύρισμα πριν η μπάλα περάσει άουτ για να τη στείλει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ. Επόμενη τελική στο 80ό λεπτό με μακρινό σουτ του Κούρτιτς που δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ, ενώ στο 81′ το σουτ του Λύρατζη έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι της εστίας των “ερυθρόλευκων”.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ο Αγκιμπού Καμαρά διαμαρτυρήθηκε για ένα χέρι του Σίντκλεϊ εντός περιοχής, το οποίο όμως ο διαιτητής που είχε καλή θέση θεώρησε πως ήταν σε φυσική θέση και έδειξε παίζετε. Πάντως στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης φανερά η ενέργεια των παικτών είχε πέσει πολύ και το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Λύρατζης (87′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (67′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (67′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (87′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40′ Ζαμπά), Άκπομ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46′ Μπουχαλάκης) , Ανδρούτσος (46′ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ.Καμαρά, Μασούρας (90′ Βρουσάι), Α.Καμαρά, Τικίνιo (87′ Ελ Αραμπί).

Τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα