Μεντβέντεφ: “Το παιδί μέσα μου, σταμάτησε να ονειρεύεται”

Ο πικραμένος Ντανίλ Μεντβέντεφ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της Rod Laver Arena καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού με τον Ράφα Ναδάλ, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά τον τελικό, τόνισε από εδώ και στο εξής θα παίζει τένις… μόνο για τον εαυτό του.

Ο 26χρονος Ρώσος, πέραν του Ναδάλ, είχε να αντιμετωπίσει και το κοινό στις εξέδρες της RLA, που στήριζε τον 35χρονο Ισπανό από την αρχή μέχρι το τέλος του σπουδαίου ματς της Κυριακής.

Στις δηλώσεις του, μετά τον χαμένο τελικό, ο Νο2 τενίστας στον κόσμο στάθηκε

στις αποδοκιμασίες που ακουγόντουσαν κάθε φορά που κέρδιζε ένα game, καθώς και στους πανηγυρισμούς των φιλάθλων μετά από τα λάθη του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Θέλω να ξεκινήσω με μια ιστορία, ενός μικρού παιδιού που ονειρεύτηκε να πετύχει μεγάλα πράγματα στο τένις. Έπιασα για πρώτη φορά ρακέτα στα 6 μου χρόνια. Μέχρι τα 12 μου, τα χρόνια περνούσαν γρήγορα. Έπαιζα σε κάποια τουρνουά στη Ρωσία και παρακολουθούσα στην τηλεόραση τα Grand Slams, βλέποντας μεγάλα αστέρια να αγωνίζονται και τους φιλάθλους να τους υποστηρίζουν. Ονειρευόμουν κάποια στιγμή να βρεθώ στις θέσεις τους.

Στη συνέχεια ξεκίνησα να παίζω σε μερικά τουρνουά της Tennis Europe, έπαιξα και σε έναν τελικό, όπου αισθάνθηκα πολύ όμορφα, γιατί ήμουν στο κεντρικό court, σε τουρνουά που έγινε στην Τουρκία και στις κερκίδες είχε 1.000-2.000 άτομα. Ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα. Όταν είσαι μικρός, ονειρεύεσαι να αγωνιστείς στις μεγαλύτερες αρένες του κόσμου. Στα Juniors Grand Slams, ήταν ακόμη πιο όμορφα, γιατί είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά τους κορυφαίους επαγγελματίες. Ερχόταν κόσμος και μας παρακολουθούσε, χωρίς καν να ξέρει ποιοι είμαστε.

Κάθε φορά, σκεφτόμουν πως θέλω να βρεθώ στα μεγαλύτερα τουρνουά και να παίξω αντίπαλος με τους καλύτερους τενίστες της εποχής. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραίες στιγμές από αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια έπαιξα πολλά ITF και πολλά Challengers τουρνουά, προσπαθώντας να αναρριχηθώ στην παγκόσμια κατάταξη για να αγωνιστώ στα μεγαλύτερα τουρνουά της ΑΤΡ. Υπήρξαν στιγμές στην καριέρα μου, που αυτό το παιδί, είχε αμφιβολίες για το αν πρέπει να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Θυμάμαι μια. Έχασα έναν δύσκολο αγώνα στο Roland Garros. Στην ηλικία μου ήμουν στο Top5 των παικτών εκείνη την περίοδο. Θυμάμαι να χάνω από τον Μπέντζαμιν Μπόντζι και αν δεν κάνω λάθος υπήρχε ένας Ρώσος δημοσιογράφος στο δωμάτιο. Σκέφτηκα: ‘Αλήθεια ; Είναι Grand Slam’. Του μιλούσα για πέντε λεπτά, γιατί μου αρέσει να μιλάω με τους δημοσιογράφους.

Θυμάμαι και μια άλλη ήττα από τον Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ στο Roland Garros, ενώ ήμουν πάνω με 0-2 sets. Έπαιξε εκπληκτικά. Ήμουν κοντά στο Top10 και στην ηλικία μου ήμουν Top3, κάτω από τον Ζβέρεφ, ίσως και τον Ντομινίκ (Τιμ), που είναι λίγο μεγαλύτερος. Πήγα για συνέντευξη και ήμουν απογοητευμένος, απαντούσα συνέχεια μονολεκτικά. Το παιδί τότε αμφέβαλλε για το αν πρέπει να συνεχίσει να κάνει μεγάλα όνειρα.

Δεν θα εξηγήσω το γιατί, αλλά και σήμερα ήταν μια τέτοια στιγμή, που το παιδί σταμάτησε να κάνει μεγάλα όνειρα. Στον αγώνα μου, κατάλαβα γιατί θα συνεχίσω να παίζω τένις. Από εδώ και πέρα θα παίζω για τον εαυτό μου, για την οικογένειά μου, για να παρέχω στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται, φυσικά και για όλους τους Ρώσους, γιατί νιώθω την υποστήριξή τους. Αν έχουμε κάποιο τουρνουά στη Μόσχα, ακόμα και αν είναι hard court και είναι πριν το Roland Garros ή το Wimbledon, θα προτιμήσω να πάω σε αυτό και να χάσω το Grand Slam. Το παιδί σταμάτησε να ονειρεύεται και παίζει πλέον για τον εαυτό του. Αυτή είναι η ιστορία μου, σας ευχαριστώ που την ακούσατε.

Δεν θέλω να μιλήσω για τον κόσμο. Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα. Πριν σερβίρει ο Ράφα σε ένα σημείο στο 5ο set, κάποιος ακούστηκε να φωνάζει ‘Πάμε Ντανίλ’. Και τότε ξαφνικά 1.000 άνθρωποι αποδοκίμασαν. Είναι απογοητευτικό και δείχνει ασέβεια.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν ο Ράφα δεν πάλευε σε έναν τελικό Grand Slam. Αλλά ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι σε όλα αυτά τα sets, στις δύσκολες στιγμές και ενώ προσπαθεί να γράψει ιστορία, ήταν απίστευτος.

Είμαι σίγουρος πως παρόλο που θα προσπαθούσε να μην το σκέφτεται (το 21ο), θα περνούσε από το μυαλό του όταν έχανε. Έχω τεράστιο σεβασμό που με κέρδισε, γιατί έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έπαιξε απίστευτα. Ανέβασε το επίπεδό του μετά το 2ο set και στο 5ο set ήταν απίστευτος. Δεν είχε παίξει για έξι μήνες και μου είπε μετά τον αγώνα ότι δεν είχε προπονηθεί τόσο. Δεν μετανιώνω σε κάτι γι’ αυτό τον αγώνα, θα συνεχίσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και θέλω μια μέρα να είμαι πρωταθλητής αυτών των μεγάλων τουρνουά. Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος για την ήττα ή για το τένις που έπαιξα σήμερα.”


AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μεντβέντεφ: “Το παιδί μέσα μου, σταμάτησε να ονειρεύεται” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα