Ναδάλ: “Ένα βήμα τη φορά” – VIDEO

Έτοιμος να επιστρέψει στο αγαπημένο του χώμα ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος δεν θέλει να κοιτάει μακριά

Προσγειωμένος και σταθερός στη φιλοσοφία του να μην κοιτάει μακριά, ο Ράφαελ Ναδάλ προσεγγίζει με σοβαρότητα το πρώτο του χωμάτινο τουρνουά της σεζόν.

Ο 32χρονος Ισπανός, προέρχεται από τραυματισμό που τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν τον ημιτελικό με τον Φέντερερ στο Indian Wells ενώ του στέρησε τη συμμετοχή του στο Miami

Masters.

Προηγουμένως, είχε δύο ήττες στα τουρνουά που αγωνίστηκε, στον τελικό του Australian Open απ’τον Νόβακ Τζόκοβιτς και στο Ακαπούλκο απ’τον εκρηκτικό Νικ Κύργιο που κατέκτησε τελικά το Μεξικάνικο τουρνουά.

“Όσον αφορά το τένις μου, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Κάθε φορά που αγωνίστηκα, ήμουν σε θέση να κερδίσω τα τουρνουά. Η ζωή είναι πολύ καλή για μένα για να έχω παράπονο. Όμως, είναι λογικό σε κάποια φάση, παρ’όλο που εκτιμώ όλα αυτά που μου έχει δώσει το τένις, να είναι δύσκολο να δεχθώ τα συνεχόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζω και σίγουρα το ξεκίνημα της σεζόν ήταν δύσκολο. Κάθε φορά, όμως, έχω την ευκαιρία να επιστρέψω και να παραμείνω πολύ ανταγωνιστικός. Ελπίζω να διατηρήσω το επίπεδό μου” είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα στο Μονακό.

Ο Ράφα θα ξεκινήσει την Τετάρτη την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του και την κατάκτηση του 12ου στο Μόντε Κάρλο, αντιμετωπίζοντας τον συμπατριώτη του, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ τον οποίον έχει κερδίσει στα δύο προηγούμενα ραντεβού τους στο tour.

“Είναι το ξεκίνημα μιας σημαντικής σεζόν στο χώμα για μένα. Ελπίζω να είμαι υγιής και να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Αυτό το τουρνουά είναι πολύ σημαντικό για μένα και ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός από την αρχή.

“Δεν ονειρεύομαι συχνά. Απλά προσπαθώ να πάω μέρα με τη μέρα. Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να παίζω τένις και να διασκεδάζω στο court. Δεν σκέφτομαι αν θα κερδίσω τον Νόβακ στο US Open ή τον Φέντερερ στο Wimbledon. Το όνειρό μου αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός από την Τετάρτη και να πραγματοποιήσω ένα καλό τουρνουά”

Μιλώντας για τους αντιπάλους του, ο Ναδάλ υπολογίζει πολύ στους Τζόκοβιτς, Τιμ και Φέντερερ που θα αγωνιστεί σε δύο χωμάτινα τουρνουά σε Μαδρίτη και Γαλλικό Όπεν ενώ δεν μπορεί να υποτιμήσει τη νέα γενιά με τους Τσιτσιπά, Αλιασίμ και Σαποβάλοφ να είναι ικανοί για το καλύτερο.

“Ο Ντόμινικ είναι ένας από τους σοβαρούς διεκδικητές, ειδικά μετά τη νίκη του στο Indian Wells. Ο Νόβακ, φυσικά, είναι πάντα φαβορί. Θα δούμε. Και ο Ρότζερ είναι διεκδικητής. Θα δούμε πως θα προσαρμοστεί στο χώμα, μετά από τόσο καιρό που δεν έχει αγωνιστεί στην επιφάνεια. Δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα γιατί έχει το ταλέντο”

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | OOP (1h) | TV SCHEDULE

The post Ναδάλ: “Ένα βήμα τη φορά” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα