Μουράτογλου: “Κανείς δεν θα ξεπεράσει τον Φέντερερ”

Ο έμπειρος προπονητής της Σερίνα Γουίλιαμς Πατρίκ Μουράτογλου, μίλησε για τον Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο και έχρισε σπουδαιότερο τενίστα όλων των εποχών!

Ο 38χρονος Γάλλος προπονητής Πατρίκ Μουράτογλου, σε συνέντευξή του σε μέσο της Γαλλίας, μίλησε για την Σερίνα Γουίλιαμς, της οποίας είναι κόουτς, αλλά “στάθηκε” και στον Ρότζερ Φέντερερ, για τον οποίο μίλησε με εξαιρετικά λόγια.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχον εκφραστεί δημόσια για το ποιος νομίζουν πως είναι ο σπουδαιότερος τενίστας

στην ιστορία του αθλήματος. Ο Μουράτογλου, πήρε θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Γάλλος έπλεξε το εγκώμιο του Ρότζερ Φέντερερ τον οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο όλων των εποχών, τονίζοντας μάλιστα πως κανείς, ποτέ, δεν πρόκειται να τον ξεπεράσει, σύμφωνα με την δική του εκτίμηση.

Ο Μουράτογλου τεκμηρίωσε τα λεγόμενά του αναλύοντας τις αρετές του 36χρονου “Βασιλιά” του τένις, ο οποίος βρίσκεται ακόμη και τώρα στο Νο1 του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο Ρότζερ διαχειρίστηκε σωστά τα χρόνια του στο Tour. Κατάφερε να… “σώσει” ενέργεια με ένα εξαιρετικά “ελαφρύ” πρόγραμμα που έκανε στο καλεντάρι του πέρσι και είμαι σίγουρος πως δεν θα αργήσει να αντιγραφεί από κάποιους τενίστες.

Χρισημοποίησε κάποιες έξυπνες τεχνικές και τακτικές για να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, ώστε να “κρατάει” όση περισσότερη ενέργεια γίνεται, χωρίς να την διοχετεύει στο court όταν δεν πρέπει.

Κανείς, ποτέ δεν έπαιξε τέτοιο τένις σαν και αυτόν. Και πιστεύω πως κανείς δεν πρόκειται να παίξει στο μέλλον τόσο καλά όσο αυτός. Η αυθεντικότητά του, ο τρόπος που κάνει τα πράγματα να φαίνονται τόσο εύκολα, είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, από κανέναν.

Μπορεί να υπάρξουν και άλλοι φοβεροί πρωταθλητές στο μέλλον, αλλά ακόμη και αν ο Ράφα σπάσει το ρεκόρ των Grand Slam τίτλων του κάποια μέρα, κανείς δεν θα έχει παίξει καλύτερα από τον Φέντερερ. Αρνείται να χάσει. Παίζει τένις, όπως εμείς… προχωράμε και αναπνέουμε.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μουράτογλου: “Κανείς δεν θα ξεπεράσει τον Φέντερερ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα