Πολύ σκληρός για να πεθάνει… – VIDEO

Μετά από πραγματική ματσάρα, ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells Masters, επικρατώντας με ανατροπή του Φιλίπ Κολσράιμπερ.

Μπορεί να δεινοπάθησε, όμως ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο είναι… πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ο Αργεντινός έκανε την δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή του στο Indian Wells και πήρε την πρόκριση για την τελική “4αδα” του θεσμού. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον big server Μίλος Ράονικ.

Ο “Ντέλπο” τα βρήκε

“σκούρα” απέναντι στον Φιλίπ Κολσράιμπερ, Νο37 στον κόσμο, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά στην Καλιφόρνια πως διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, όμως κατάφερε εν τέλει να βγει νικητής με τελικό σκορ 3-6, 6-3, 6-4, μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά “μάχης”.

Σε έναν αγώνα στον οποίο κυριάρχησαν τα “βαριά” χτυπήματα και η μεγάλη κλάση των δυο τενιστών φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με εξαιρετικά ράλι και όμορφο παιχνίδι, ο “Πύργος του Ταντίλ” εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ψυχολογικά και σωματικά πιο δυνατός από τον αντίπαλό του και πανηγύρισε δίκαια αυτήν τη νίκη-ανατροπή.

Το Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, μετά από τον αγώνα με τον συμπατριώτη του Λεονάρντο Μάγιερ στην φάση των “16”, όπου χρειάστηκε να γυρίσει από πίσω με σετ και μπρέικ, αυτήν τη φορά έριξε στο καναβάτσο τον Γερμανό, ο οποίος μετρούσε τρεις σερί νίκες στο Indian Wells Garden, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ.

Επόμενος αντίπαλος για τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Αργεντινό, ο Μίλος Ράονικ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε κερδίσει επίσης στα τρία σετ τον “γηπεδούχο” Αμερικανό Σαμ Κουέρι, δείχνοντας πως επιστρέφει σιγά-σιγά σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο μετά τους πρόσφατους, συνεχόμενους τραυματισμούς του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ντελ Πότρο ήταν νευρικός στην αρχή του αγώνα και δεν μπορούσε να διαχειριστεί κατάλληλα το επιθετικό παιχνίδι του Κολσράιμπερ, με αποτέλεσμα να πιεστεί εξ’ αρχής και να δεχθεί το μπρέικ μόλις στο τέταρτο γκέιμ της αναμέτρησης, στην πρώτη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Γερμανό.

Παρότι ο “Ντέλπο” πήρε πίσω άμεσα το μπρέικ, ο Φιλίπ Κολσράιμπερ “ξαναχτύπησε” σε πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς πήρε “κεφάλι” με 3-5 και πήρε παράλληλα τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το σετ. Εκεί, δεν λάθεψε και “έκλεισε” με 3-6 το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, μετά από 37 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Ο Ντελ Πότρο σοβαρεύτηκε από την γραμμή του σερβίς, δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του και κάνοντας τελικά μπρέικ για πρώτη και τελευταία φορά στο σετ, στο όγδοο γκέιμ αυτού, έκανε το 5-3 και στην συνέχεια τελείωσε την υπόθεση… ισοφάριση, σερβίροντας επιτυχημένα.

Όλα θα κρινόντουσαν στο τρίτο και καθοριστικό σετ της αναμέτρησης. Εκεί, ο Ντελ Πότρο με την ψυχολογία με το μέρος του, “πυροβολούσε” με εντυπωσιακά χτυπήματα τον Φιλίπ Κολσράιμπερ και παρότι ο Γερμανός έδειχνε να μην τα παρατάει με τίποτα, μπόρεσε να ανατρέψει ολοκληρωτικά την κατάσταση.

Ο Ντελ Πότρο στο τρίτο γκέιμ του σετ έχασε τέσσερις ευκαιρίες για να “σπάσει” το σερβίς του αντιπάλου του, όμως λίγο αργότερα, στο αμέσως επόμενο σέρβις-γκέιμ του Γερμανού, δημιούργησε ακόμη μια ευκαιρία, την οποία εκμεταλλεύτηκε και πήρε το προβάδισμα με μπρέικ(3-2).

Ο Κολσράιμπερ δεν κατάφερε να κάνει το 3-3 στο επόμενο γκέιμ, χάνοντας με την σειρά του τέσσερα(!) μπρέικ πόιντς, τα τρία εκ των οποίων συνεχόμενα, και το 5-3 ήταν γεγονός, με τον Ντελ Πότρο να βάζει ισχυρά θεμέλια για τη νίκη.

Χωρίς να θέλει να μπει σε περαιτέρω περιπέτειες, ο “Πύργος” “καθάρισε” τον αγώνα σερβίροντας άψογα λίγο αργότερα(δεν έχε ούτε πόντο) και πήρε την “πύρρειος” νίκη με τελικό αποτέλεσμα 3-6, 6-3, 6-4, μέσα σε κάτι παραπάνω από δυο ώρες αγώνα!

DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πολύ σκληρός για να πεθάνει… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα